نگاهی به وضع فیلترینگ در دنیا
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی تمهیدات قانونی آمریکا، کشورهای اروپایی و تعدادی از دیگر کشورها برای مهار اینترنت و جلوگیری از سوء استفاده غیراخلاقی از آن را بررسی کرد.
به گزارش دفتر مطالعات ارتباطات و فناوریهای نوین مرکز پژوهشها در پاسخ به درخواست احمد توکلی نماینده تهران ضمن مطالعه تطبیقی اقدامات تعدادی از کشورهای مختلف در زمینه فیلترینگ اینترنت تصریح کرد که در عربستان سعودی ستون فقرات اینترنت در انحصار دولت است و بالغ بر 10 پراکسی دولتی تمامی ارتباطات اینترنتی را کنترل میکنند.
در چین نیز ستون فقرات اینترنت در اختیار 7 مرکز است که همه آنها تحت تملک و اختیار نهادهای مختلف دولتی هستند و در کنار مسدود کردن مستقیم وبسایتهای ممنوعه، دسترسی به آنها را نیز کنترل میکنند و با ردیابی و شناسایی شخص مسئول، وی را دستگیر و مجازات میکنند.
بر اساس این گزارش کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز برنامههای چهار سالهای برای کاربری امنتر اینترنت و فناوریهای آنلاین نوین طی سالهای 2002 سال 2008 اجرا کردهاند.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی همچنین با برشمردن تمهیدات قانونی آمریکا برای کنترل اینترنت خاطرنشان ساخت که تعقیب و پیگرد جدی محتوای مستهجن غیرقانونی و تحمیل ضمانت اجراهای کیفری و غیرکیفری، تحمیل مسئولیت برای نگهداری محتوای مستهجن غیرقانونی اینترنتی، طراحی شیوههایی برای کنترل دسترسی صغار ( کودکان) به محتواهای مستهجن، الزام کاربران به نگهداری سوابق، کمک گرفتن از اشخاص عادی برای شناسایی محتواهای زیان بار و اعمال سیاست رهیافتهای خودتنظیمی از جمله سیاستهای قانونی و رگولاتوری ایالات متحده برای کنترل اینترنت هستند.
- ۸۶/۰۵/۲۱