همایش پدافند غیر عامل در IT برگزار شد
همایش یک روزه پدافند غیر عامل در حوزه فناوری اطلاعات امروز - سه شنبه - در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با حضور جمعی از مسوولان و کارشناسان پدافند غیرعامل سازمانها و دستگاههای دولتی برگزار شد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این همایش گفت:امروزه با مفاهیم جدیدی از تهدیدات مواجه هستیم و باید بر اساس برداشت از تهدیدات جدید ، اقدامات مقابله با آنها را انجام دهیم.
غلامرضا جلالی با اشاره به جنگهای نسل چهارم ، اظهارداشت: انقلاب فناوری ها از جمله ارتباطات ، الکترونیک ، رایانه و عملیات روانی و فرهنگی از جمله عوامل بوجود آمدن جنگهای نسل چهارم محسوب میشوند.
جلالی استفاده از عنصر اطلاعات ، تبلیغات و جنگ سایبری (مجازی) و منطبق بودن جغرافیای کشورها بر جغرافیایی تهدید را از جمله مشخصههای جنگهای نسل چهارم برشمرد.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین گفت:در جنگ نسل چهارم ، جنگ نرم و جنگ سخت ترکیب میشوند ولی درصد جنگ نرم بسیار زیاد تر از جنگ سخت است وی گفت:در جنگ نسل چهارم در جغرافیایی که کشور اداره میشود نیز باید جنگید، به همین علت نقش فناوری اطلاعات بسیار پر رنگ است.
جلالی با اشاره به سیاستهای کلی نظام درمورد پدافند غیرعامل در بخش فناوری اطلاعات گفت: در بند دوم سیاستهای کلی نظام به اصول و ضوابط مقابله با تهدیدات نرم افزاری، الکترونیکی و سایر تهدیدات جدید دشمن به منظور حفظ و صیانت شبکههای اطلاع رسانی مخابراتی و رایانهای تاکید شده است.
وی به اهمیت اطلاعات و اشراف به آنها در عصر حاضر اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال آمریکاییها معتقدند باید اشراف اطلاعاتی در کل حوزه مثل حوزه ماهواره، سایبر داشت . هم اکنون بزرگترین مشکل آمریکاییها در برابر ایران نیز مشکل اطلاعات است .
وی تاکید کرد: آمریکاییها در برتری اطلاعات بشدت حساس هستند و نقش سامانه سایبری در تامین برتری اطلاعات برای آنها بسیار حیاتی و راهبردی است .
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور همچنین با اشاره به ۲۲کشور دنیا که زیر ساخت فناوری اطلاعات را به عنوان یک زیرساخت حیاتی تشخیص داده اند، گفت: هم اکنون در ایران این زیر ساخت به صورت عمومی حیاتی تشخیص داده نشده است . این در حالی است که زیر ساختهای فناوری اطلاعات را باید برای تمام موضوعات از خرید روزانه گرفته تا دفاع و ارتباطات لحاظ کنیم.
وی با اشاره به اهمیت زیر ساخت فناوری اطلاعات برای کشور در حد بالاتر از حیاتی ، گفت: برای این موضوع باید هدفگذاری کنیم .
وی گفت: وضعیت موجود کشور در زیرساخت فناوری اطلاعات خیلی خوب نیست و با یک غفلت جاهلانه در این موضوع مواجه هستیم.
رییس سازمان پدافند غیرعامل کشور در ادامه تصریح کرد: با خوش باوری نسبت به دشمن مواجهایم و فکر میکنیم آنها هیچ کاری با ما ندارند و در فضای مجازی فناوری اطلاعات جنگ را باور نکرده ایم.
سعید مهدیون رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات نیز دراین همایش گفت: هم اکنون مفهوم امنیت در حوزه جغرافیایی خارج شده و به حوزه جهانی تبدیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه شرکت فناوری اطلاعات تلاش میکند محدوده امنیت فضای تبادل اطلاعات را توسعه دهد، به طرحهایی از جمله طرح مهار (مرکز هماهنگی امداد رایانه ای) و ایجاد آزمایشگاههای تست محصولات امنیت سخت افزاری و نرم افزاری در این شرکت اشاره کرد و گفت:اجرای این طرحها بستر مناسبی برای تمام کسانی است که در حوزه پدافند غیرعامل فعالیت دارند.
مهدیون با بیان اینکه شرکت فناوری اطلاعات قرار است کارهای اجرایی را واگذار کند تاکید کرد: شرکت فناوری اطلاعات آمادگی بر عهده گرفتن مسوولیت های جدید از جمله هماهنگی عملیات امنیتی در فضای تبادل اطلاعات را دارد.
همایش پدافند غیر عامل در حوزه فناوری اطلاعات با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت فناوری اطلاعات، کمیته راهبردی پدافند غیرعامل وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ، سازمان پدافند غیرعامل کشور ، شرکت ایز ایران و موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی برگزار شد.
- ۸۶/۱۲/۱۴