انجمن واردکنندگان موبایل پشت شایعات و سودهای میلیاردی هستند؟
گروهی که با شایعه پراکنی به دنبال سودهای میلیاردی در بازار موبایل بودند، چون اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه را مانع خود دیدند، امروز تضعیف اتحادیه را هدف قرار دادهاند.
ابراهیم درستی رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی تهران در گفتگو با خبرنگار جهان اقتصاد، با بیان این مطلب افرود: متاسفانه انجمن واردکنندگان موبایل همچنان بر بداخلاقی و ایجاد تنش در بازار اصرار دارد و در حالیکه به دلیل شایعه پراکنی هدفمند با هدف تحصیل سودهای میلیاردی در جایگاه متهم قرار دارد، تلاش میکند به هر طریقی اذهان عمومی را منحرف کند.
وی ادامهداد: در حالی که در اقدامی از پیش طراحی شده، برای چند روز تمام گوشیهای تلفن همراه موجود در بازار توسط گروهی خریداری و از طرفی بیش از یک میلیون گوشی تلفن همراه رجیستر نشده در انبارها دپو شده بود، با انتشار خبر ممنوعیت واردات گوشی با قیمت بیش از ۳۰۰ یورو، افزایش ناگهانی و جهشی قیمتها شروع شد.
رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه گفت: متاسفانه این خبر هیچ اساس و پایه درستی نداشت و حتی اگر در نشست مسؤلان تنظیم بازار مطرح شدهیود، تصویب و ابلاغ آن وظیفه انجمن نبود و با این اقدام آسیب جدی به نظام بازار وارد کردند.
وی با اشاره به اینکه آنگونه که انجمن مدعی میشود اعلام این خبر یک اشتباه نبوده و اقدامی از پیش برنامهریزی شده بود، تصریحکرد: جمعآوری گوشیهای تلفن همراه از بازار پیش از اعلام این خبر، مبین این واقعیت است که هیچ اتفاقی در کار نبوده و برای تمامی اتفاقاتی که در این مدت رقم خورده از پیش برنامه داشتند.
نماینده وزیر صمت در هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران افزود: به دنبال انتشار این خبر قیمت انواع گوشی تلفن همراه افزایش جدی پیدا کرد و در برخی مدلها قیمت تا دو برابر نیز افزایش یافت.
وی با بیان اینکه به عنوان نماینده دولت در خانواده اصناف تا شفاف شدن تمامی زوایا، این پرونده را پیگیری میکنم، توضیحداد: در حالی که در روزهای پیش از اعلام این خبر، بازار با کمبود جدی در عرضه روبرو بود و پس از آن شاهد بودیم که گوشیهای گران شده با چه سرعتی وارد بازار شدند و همه این اتفاقات نشان میدهد که با برنامهای از پیش تهیه شده، گروهی بازار را به نفع خود مدیریت کردند.
نائب رئیس اتاق اصناف تهران افزود: اما این گروه همچنان تلاش میکنند با بداخلاقی شرایط را برای اقدامات سودجویانه خود در آینده آماده کنند و از آنجاییکه اتحادیه صنفی فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه در این ماجرا روبروی ایشان ایستاد و مصرانه از دستگاههای نظارتی خواستهایم به طور جدی با متخلفان برخورد کنند.
وی با اشاره به اینکه انجمن واردکنندگان موبایل در نشست خبری که برای سرپوش گذاشتن بر اقداماتشان برگزار کردند، تخریب و تضعیف اتحادیه را در دستور کار داشتند، توضیحداد: در حالیکه به خوبی میدانند متولی قانونی بازار خردهفروشی اتحادیه صنفی است و نهادهای حاکمیتی نقش ناظر را بر عهدهدارند، از مصرفکنندگان خواستهاند برای شکایت از گرانفروشی موبایل به تعزیرات مراجعه کنند.
درستی ادامهداد: براساس قانون نظام صنفی و بخشنامههای اجرایی مرجع اولیه رسیدگیکننده به شکایت مصرفکنندگان اتحادیه صنفی است و شکایت در هر مرجعی مطرح شود برای رسیدگی اولیه به اتحادیه ارجاع داده میشود و در واقع انجمن با این توصیه به مصرفکنندگان، ایشان را گمراه کرده تا با طولانی شدن زمان پیگیری شکایت، منصرف شوند.
وی با خطاب قراردادن آنها که به دنبال سواستفاده از بازار و پر کردن جبیشان هستند، هشدار داد: جامعه صنفی که خود جزئی از مردم ایران هستند، همواره در کنار مردم هستند و اجازه نمیدهند گروهی برای منافع شخصی، در حق مردم اجحاف کنند.
نماینده وزیر صمت در هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران در پایان گفت: تا به نتیجه رسیدن این پرونده از طریق اتحادیه فروشندگان دستگاههای صوتی و تصویری و تلفن همراه و اتاقها اصناف تهران و ایران پیگیر موضوع هستیم و اجازه نخواهیم داد منفعتطلبان اختیار بازار را در دست بگیرند.