ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

ورود به دنیای جدید با چاپگرهای 4بعدی

| سه شنبه, ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴، ۱۲:۴۱ ب.ظ | ۰ نظر

محققان دانشگاه ولونگونگ در کشور استرالیا موفق به ساخت چاپگر سه‌بعدی ویژه‌ای با قابلیت استفاده از هیدروژل‌ها شده‌اند که محصول نهایی ساخته شده توسط آن می‌تواند بارها و بارها تغییرحالت دهد و بسته به دمای آب،‌ شکل ظاهری آن تغییر کند.

این دانشمندان فناوری جدید خود را به کمک چاپگر سه‌بعدی به نمایش گذاشتند که به سیلندر آب مجهز شده است و به کمک هیدروژل‌ها می‌تواند حسگرهایی با قابلیت تغییرحالت مبتنی بر نیاز کاربر و ساختارهای بزرگ با امکان نصب به صورت شخصی تولید کند.

از این محصول به عنوان «چاپگر 4بعدی» یاد می‌شود و محصول نهایی ساخته شده بر اساس آن می‌تواند در شرایط زمانی مختلف ابعاد خود را تغییر دهد. ایده اصلی چاپگر 4بعدی ساخته اشیا 3بعدی با مواد خاص است که در مقابل حرارت، آب یا فشار به صورت کاملا ویژه تغییر حالت می‌دهند و خود را با شرایط محیطی سازگار می‌کنند. در برخی مواد اشیا ساخته شده با چاپگر 4بعدی می‌توانند به شکل اولیه خود برگردند تا با همان کارایی مورد استفاده قرار بگیرند.

از جمله محصولات ساخته شده با چاپگر 4بعدی می‌توان به سیستم‌هایی اشاره کرد که پس از باز شدن جعبه اصلی، قطعات و بخش‌های مختلف آن بدون دخالت انسان به یکدیگر متصل می‌شوند و هر زمان که نیازی به آن نباشد مجددا از هم جدا می‌شوند تا در جعبه قرار گیرند. همچنین با این فناوری لوله‌های پلیمری ساخته شده است که بر اساس شرایطی که در آن قرار می‌گیرند در مقابل آب، حرارت یا فشار شکل خود را تغییر می‌دهند.

علاوه بر این محققان به کمک نخستین چاپگر 4بعدی جهان موفق به ساخت رشته‌های هوشمندی شده‌اند که به صورت خودکار کنار یکدیگر قرار می‌گیرند تا ساختارهای نانو را تشکیل دهند و در زمینه‌های تخصصی مورد استفاده قرار گیرند.

به گفته پروفسور «مارک پانهویس»، مدل کنونی چاپگر 4بعدی می‌تواند برخی تغییرات آزاد را برای محصول نهایی لحاظ کند. اما برای آنکه شی ساخته شده مبتنی بر این دستگاه در مقابل شرایط محیطی عکس‌العمل مناسب نشان دهد مدت زیادی طول می‌کشد. بر این اساس دانشمندان تحقیقات خود را روی مدل جدیدتر این چاپگر آغاز کرده‌اند که به صورت کاملا متفاوت عمل می‌کند و ساخت مواد انعطاف‌پذیر با آن آسان‌تر است.

در بخش دیگر این پروژه تحقیقاتی دانشمندان روی مواد خاص برای چاپگر 4بعدی کار کردند. در این تحقیقات ژلی ساختند که میزان عکس‌العمل آن نسبت به شرایط محیط 20 درصد بیشتر است. با این توضیحات به زودی نخستین چاپگرهای 4بعدی هوشمند وارد بازار جهانی می‌شوند.

  • ۹۴/۰۲/۲۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">