ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

حجم موبایل قاچاق وارد شده به بازار بانه، به طور میانگین روزانه ۲۰ بار قاطر، معادل ۹ هزار دستگاه شامل انواع گوشی های ساده، سامسونگ، آیفون، شیائومی و هوواوی می باشد.

به گزارش کُردتودی، زمین‌گیر شدن صنعت موبایل در این روزهای کرونایی از همان ابتدا زمانی که بزرگ‌ترین تولیدکننده موبایل در جهان یعنی چین گرفتار این بیماری شد، کلید خورد؛ زیرا همزمان با اعلام رسمی خبر شیوع بیماری در این کشور آسیایی، بارگیری موبایل هم مثل سایر کالاهای تولیدی این کشور در بنادر چین متوقف شد و از طرفی شرکت‎های تولیدکننده موبایل که عمدتا در مجاورت شهر ووهان قرار داشتند، تعطیل شدند.
محمودی، یکی از فعالان تجاری قدیمی در بانه که خود نیز در زمینه راه اندازی کارخانه مونتاژ لوازم خانگی فعالیت دارد، می گوید: بانه بواسطه  همسایگی با مرزهای عراق دروازه ورود اکثر موبایلهای بازار ایران است که عمدتا از بیراهه ها و بصورت قاچاق توسط کولبرها وارد کشور می شود.
 وی می افزاید: قیمت و افزایش موبایل در بازار ایران ارتباط تنگاتنگی با عرضه و تقاضا داشته و میزان واردات آن نسبت به قبل ۵۰ درصد کاهش یافته است.
 در عین حال باید در نظر داشت که یکی از عوامل تاثیرگذار بر بازار موبایل در این مدت افزایش قیمت دلار بوده که منجر به افزایش قیمت موبایل هم شده است.
 توکلی، یکی از فروشندگان موبایل در مجتمع تجاری ابراهیمی بانه در این باره می گوید: تاثیرات افزایش قیمت دلار در بازار بانه از اواخر  بهمن آغاز شده و دیگر شهر بانه و پاساژهایی که در آن موبایل و وسایل جانبی آن عرضه می گردید ازدحام و شلوغی سابق را ندارند.
 وی معتقد است جدا از مسائل ذکر شده در چند سال اخیر، موضوع ریجیستری هم بر مشکلات بازار‌ موبایل افزوده شده و مراکز عرضه موبایل دیگر آن رونق گذشته را ندارند.
  یک کارشناس آگاه در گمرک بانه می گوید: با توجه به تقاضای بازار و مشتریان که عمدتاً هموطنان از سایر شهرهای کشور هستند، عمده گوشی های وارداتی از مبادی رسمی، تولید سال جاری و کاملاً به روز هستند و گوشی‌های تولید سال بر اساس تعرفه های گمرکی مشمول ۲ و نیم درصد حقوق گمرکی می باشد.
   یکی از واردکنندگان غیرمجاز گوشی تلفن همراه می‌گوید: این کالا بیشتر از مبادی مرزی چومان، گله سوره ، برویشکانی و حجره فقیان در شهرستان بانه وارد می شود.
وی می گوید: حجم موبایل وارد شده به طور میانگین روزانه ۲۰ بار قاطر، معادل ۹ هزار دستگاه شامل انواع گوشی های ساده، سامسونگ، آیفون، شیائومی و هوواوی می باشد.
در کنار بازار گوشی‌های تلفن همراه که امروزه یکی از مجتمع های تجاری شهر بانه  را به خود اختصاص داده ، بازار داغ لوازم جانبی هم جایگاه ویژه ای در مبادلات تجاری این کالا یافته و به یکی از اصناف پر رونق تبدیل شده است، به ویژه با توجه به اینکه لوازم جانبی از حساسیت نسبتا کمتری نسبت به اصل دستگاه گوشی تلفن همراه برخوردار است.
 و نکته پایانی اینکه؛ انواع گوشی های تلفن همراه که از طریق مبادی غیر رسمی و به شیوه های کولبری  یا بار قاطر  وارد این شهرستان می‌شود و بازارهای پررونقی را در فصل های مختلف به وجود می‌آورد، در نهایت توسط افراد و خودروهایی که عمدتاً سواری های شخصی هستند، پس از خارج کردن از کارتون و بسته بندی های اولیه به شیوه جاساز، به شهرهای بزرگ و مرکزی منتقل می‌شود که سود سرشاری را نصیب واردکنندگان و فعالان اقتصادی غیر رسمی در این منطقه می کند.
 

  • ۹۹/۰۳/۲۶

بازار موبایل

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">