وزیری با وعدههای بزرگ
علی شمیرانی - روزی که تقیپور وزیر اسبق ارتباطات در طرح ادغام این وزارتخانه با وزارت راه از مسوولیت خود برکنار شد، کمتر کسی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات واکنشی به این موضوع داشت. بخش خصوصی که کار زیادی با وزارت ارتباطات نداشت و ارباب رجوع و رسانهها هم گذرشان به این وزارتخانه نمیافتاد.
به هر تقدیر میبایست وزیری برای این وزارتخانه کم خبر انتخاب میشد و در نهایت قرعه به نام یک سرتیپ ارتشی افتاد. اگرچه کش و قوس برخی نمایندگان مجلس در مخالفت با این وزیر نیز تعجب برانگیز بود و کسی نگفت که اصولاً هر کسی وزیر باشد وقت چندانی برای کار خاصی ندارد.
به هر حال محمدحسن نامی که شناخت زیادی نیز از وی نبود توانست وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات شود. وزیر جدید اما گویی نگاهی متفاوت با واقعیتهای موجود داشت. جستوجویی کوتاه در میان سخنرانیهای وزیر ارتباطات ما را با انبوهی از وعدهها مواجه میکند که بی هیچ قضاوتی تنها مرور این وعدهها گویاست.
حل مشکل کارگزاران مخابراتی، جلوگیری از گران شدن تعرفههای مخابراتی، راهاندازی سامانه پخش کیفیت اینترنت، ایجاد سامانه جستوجوگر ملی، راهاندازی گوگل ارث اسلامی با 300 هزار نفر نیروی انسانی، عدم قطع اینترنت در سال جاری، شناسنامه دار شدن VPNهای کشور، ساخت پهپاد، اتصال تمام دستگاهها به شبکه ملی تا پایان دولت، ایجاد پایگاه اطلاعات ایرانیان و افزایش سرعت اینترنت از جمله وعدههای محمدحسن نامی به شمار میرود.
بماند که توسعه پهنای باند ترانزیت بینالملل، راهاندازی ایستگاههای پایش طیف فرکانس و مرکز نظارت برسرویس اپراتورها، حمایت از توسعه صادرات فناوری، ارتقاء صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات و غیره نیز برخی از برنامههای کوتاه مدت ایشان برای وزارت اتباطات بود که در زمان گرفتن رای اعتماد در مجلس شورای اسلامی ارایه شد. باقی وعدهها هم در لیست برنامههای پیشنهادی ایشان موجود است.
پیش از این با توجه به وقت موجود و فضای کشور توصیه شده بود که آقای نامی تنها وضعیت اینترنت و روابط کارگزاران این بخش را سامان دهد تا حداقل نامی از ایشان در اذهان باقی بماند. اما بگذارید پیشداوری نکنیم، کسی چه میداند شاید در روزهای اخیر همه این طرحها به بهرهبرداری برسد!
منبع : موبنا
- ۹۲/۰۳/۰۴