ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

وزیر ارتباطات افزایش نرخ مکالمات را لغو کرد

| دوشنبه, ۲۸ مرداد ۱۳۹۲، ۰۱:۴۶ ب.ظ | ۰ نظر

آی‌تی‌آنالیز - شب گذشته محمود واعظی در نخستین اقدام عملی در کسوت وزیر ارتباطات دستور به لغو مصوبه‌ای داد که به موجب آن و از طریق طرح همکدسازی و حذف تعرفه جابجایی قیمت مکالمات تلفن ثابت و همراه افزایش می‌یافت.

بعد از اعلام شرکت مخابرات ایران در اجرای طرح همکدسازی تلفن‌های استانی و حذف تعرفه جابجایی در اپراتور اول که منجر به افزایش هزینه مکالمات تلفن ثابت و سیار می‌شد، نهادهای همچون سازمان بازرسی کل کشور و شورای رقابت نسبت به مصوبه مذکور که در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به تصویب رسیده بود، واکنش منفی نشان دادند.

شرکت مخابرات اما با ارایه توضیحاتی بنای خود را بر اجرای مصوبه رگولاتوری گذاشته بود. اما محمود واعظی وزیر جدید ارتباطات و رییس کمیسیون تنظیم مقررات یعنی جایی که مجوز این افزایش را صادر کرده، در حاشیه نخستین جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران از منتفی شدن مصوبه مذکور خبر داد.

واعظی به این توضیح کوتاه اکتفا کرد که، بر اساس مصوبه‌ای که ما پیش از این داشتیم قیمت مکالمات تلفن‌های ثابت و سیار افزایش پیدا می‌کرد که ما با بخشنامه‌ای این افزایش را منتفی کردیم.

وی افزود: فکر کردیم که شاید درست نباشد که در ابتدای دولت چنین فشاری به مردم وارد شود.

** سازمان بازرسی: تعرفه تلفن‌ثابت قانونی نیست

پیش از این بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرده بود: اخذ وجه از مشترکین از تاریخ اجرای طرح یکسان ‌نمودن کد تلفن ثابت شهرستان‌های استان‌های مختلف با تعرفه 71/58 ریال به ازای هر پالس فاقد وجاهت قانونی است.

حمیدرضا میری دیسفانی، بازرس کل امور نیرو و ارتباطات سازمان بازرسی کل کشور تأکید کرد: با عنایت به استفساریه مأخوذه از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در خصوص مصوبه 160 آن کمیسیون طی نامه شماره 51401/102 مورخ 25/03/92، با کأن‌لم‌یکن‌شدن مصوبات 120 و 137، اخذ تعرفه تلفن ثابت بر اساس مصوبه شورای اقتصاد با نرخ هر پالس 7/44 ریال برای اپراتور مجاز بوده و هرگونه اقدام مغایر از سوی شرکت مخابرات ایران و شرکت‌های مخابرات استانی و نیز سایر اپراتورهای تلفن ثابت فاقد وجاهت قانونی است.

شرکت مخابرات ایران در ارتباط با اجرای یکسان نمودن کد تلفن ثابت شهرستان‌های استان‌های مختلف در سراسر کشور و به‌منظور جبران کاهش درآمد بین‌شهری ناشی از حذف کد و غیره با دریافت حداکثر مبلغ 9000 ریال ماهیانه(18000 ریال در هر دوره صدور قبض تلفن) تحت عنوان حق اشتراک از مشترکین مستنداً به مصوبه 160 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که طی آن مصوبات قبلی آن کمیسیون به شماره‌های 120 و 137 کأن‌لم‌یکن گردیده اقدام نموده است.
** پاسخ مخابرات به مخالفت شورای رقابت

به دنبال تغییر تعرفه‌های مکالمه‌ی همراه اول نرخ پیامک و اینترنت این اپراتور هیچ تغییری نکرده و قرار هم نیست تغییری کند.

داوود زارعیان مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران پیش از این و در پاسخ به ابهامات شورای رقابت گفته بود: تغییرات صورت گرفته در تعرفه‌ها ممکن است باعث بالارفتن مبلغ قبض برخی کاربران شود اما مبلغ قبض برخی از کاربران را هم پایین خواهد آورد و در نهایت تغییر جدی در درآمدهای همراه اول ایجاد نخواهد کرد.

وی در عین حال گفت: پیش از این تماس همراه اول دائم و با همراه اول دائم و تلفن ثابت همان شهر 447 ریال قیمت داشت و تماس همراه اول دائم با همراه اول شهر دیگر 760 ریال بود که اکنون با یکسان شدن تعرفه‌ها برای تمام این موارد تعرفه‌ی 599 ریالی در نظر گرفته می‌شود.

زارعیان همچنین اظهار کرد: در آن زمان افراد با هر جابه‌جایی دو پالس اضافه‌تر برای مکالمات خود پرداخت می‌کردند که حال این هزینه حذف شده و به همین دلیل هزینه‌ی ارتباطات بین‌شهری کاربران همراه اول کاهش پیدا کرده است.

مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران در عین حال یادآور شد: با اجرایی شدن تعرفه های جدید برای تماس‌هایی که شامل جابجایی می‌شوند 25 تومان کاهش تعرفه داشته‌ایم و در عوض در تماس‌های شهری برای هر دقیقه 152 ریال افزایش تعرفه داشته‌ایم و در مجموع اگر بخواهیم میانگین درآمد را در نظر بگیریم متوجه می‌شویم که احتمالا تغییر چندانی در درآمد همراه اول ایجاد نخواهد شد.

وی در ادامه در پاسخ به این‌که پیش‌بینی می‌شود با اعمال تعرفه‌های جدید، هزینه‌های کاربران افزایش یا کاهش پیدا کند، توضیح داد: کاربرانی که تماس‌های شهری و بین‌شهری آنها حالت متعادل دارد از این‌ پس تغییر چندانی در مبلغ قبض‌های خود مشاهده نخواهند کرد، اما آنهایی که تماس‌های بین‌شهری بیشتری داشته‌اند احتمالا از این پس با کاهش مبلغ قبض‌های خود مواجه می‌شوند و در عوض افرادی که تماس‌های برون‌شهری کمتری داشته‌اند ممکن است تا حدی با افزایش مبلغ قبض‌هایشان روبه‌رو شوند.

زارعیان در عین حال یادآور شد: پیش از این میانگین تعرفه‌ی همراه اول در بخش‌های شهری و غیرشهری بیش از 53 تومان بوده است.

اما مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران در بخش پایانی صحبت‌های خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اظهارات رییس شورای رقابت مبنی بر غیرقانونی خواندن تغییر تعرفه‌ها اظهار کرد: براساس قانون اصل 44 تعرفه‌گذاری کالا و خدمات انحصاری از جمله تعرفه‌گذاری تلفن ثابت با شورای رقابت است و ما نیز در این مساله تابع این شورا هستیم و هر دستور‌العملی که شورای رقابت ابلاغ کند را اجرا خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوال دیگری که درباره‌ی وضعیت تعرفه‌های تلفن همراه مطرح شده بود، گفت: در ارتباط با تلفن همراه نیز با توجه به قانون تعیین تعرفه‌ها برعهده‌ی کمیسیون تنظیم مقررات که زیرمجموعه‌ای از وزارت ارتباطات است قرار دارد و ما در این زمینه نیز تابع قانون هستیم.

پیش از این رییس شورای رقابت با بیان این‌که اطلاعی از افزایش نرخ تعرفه‌های مخابرات ندارد گفت: هرگونه تغییر در تعرفه‌ها بدون هماهنگی با شورای رقابت قطعا غیرقانونی خواهد بود.

جمشید پژویان در گفت‌وگو با رسانه‌ها گفته بود: اخباری مبنی بر افزایش نرخ تعرفه‌های مخابرات در چند روز گذشته مطرح شده است که البته هنوز خبر رسمی آن به دست شورای رقابت نرسیده است. این اخبار در جلسه هفته آینده شورا مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا صحت آن تایید شود و در مورد ابعاد مختلفش تصمیم‌گیری انجام گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به نص صریح قانون قیمت‌گذاری تعرفه‌های تماس‌های تلفنی جزو وظایف و مسوولیت‌های شورای رقابت است و هرگونه تغییر در این عرصه باید با هماهنگی و دستورالعمل مستقیم این شورا انجام بگیرد به همین دلیل اقدام خودسرانه شرکت‌ها برای افزایش و یا کاهش تعرفه‌ها به منزله نقض قانون تلقی می‌شود و وجاهت قانونی ندارد.

  • ۹۲/۰۵/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">