وضعیت اینترنت بعد از افشای جاسوسیها
مخترع و پدر وب با ابراز گلایهمندی شدید از محرومیت مردم دنیا در دسترسی آزاد به اینترنت، گفته که اینترنت حق مسلم بشر است اما روز به روز بر سانسور آن در کشورها افزوده میشود و اکنون نیز ۳۸ درصد کشورهای دنیا سانسورچی شدید هستند.
به گزارش تسنیم، تیم برنرزلی مخترع و پدر وب از اعمال نظارتهای شدید بر اینترنت و سانسور آن ابراز گلایه کرده و گفته است که دسترسی به وب باید به عنوان یک حق مسلم بشری شناخته شود در حالیکه اینگونه نیست و روزانه شاهد بیشتر شدن اعتراضات و انتقادات نسبت به سانسورهای وب هستیم.
جالب است که برنرزلی با اشاره به اینکه در ابتدای توسعه وب تنها ۳۸ درصد از کشورهای دنیا مخالف دسترسی آزاد شهروندان به اینترنت بودند، از وضعیت کنونی ابراز گلایهمندی کرده است.
وی با بیان اینکه قوانین ضد نظارتی اکنون در ۸۴ درصد از کشورهای دنیا وجود ندارد، گفت: چنین موضوعی در سال ۲۰۱۳ حدود ۶۳ درصد از کشورهای جهان را شامل میشد. همین آمار در ارتباط با سانسور و فیلترینگ نیز مطرح است به گونهای که اکنون ۳۸ درصد از کشورهای دنیا دست به سانسور متوسط و مایل به شدید زدهاند در حالیکه سال ۲۰۱۳ این آمار برای ۳۲ درصد از کشورهای جهان صادق بود.
برنرزلی معتقد است که اکنون زمانی است که باید اینترنت را به عنوان یک حق مسلم بشری بشناسیم به این معنی که دسترسیهای مقرون به صرفه وب را برای عموم مردم دنیا تضمین کنیم و همچنین دولتها ضمانت کنند که بستههای اینترنتی بدون هیچگونه تبعیض و اعمال رویکردهای سیاسی و تجاری در مقصد تحویل میشوند.
پدر وب همچنین گفته است که آزادی کابران وب و حریم خصوصی آنها نیز فارغ از اینکه کجا زندگی میکنند باید گارانتی شود و دولتها مراقب چنین موضوعی باشند.
گفته شده که چنین محدودیتهایی بعد از رسوایی آمریکا و انگلیس بر سر پروژههای جاسوسی مشترکی که ادوارد اسنودن پیمانکار سابق سازمان جاسوسی آمریکا که اکنون در روسیه زندگی میکند، بیش از پیش شده است.
- ۹۳/۰۹/۲۱