پرونده GCها بسته شد
حدود چهار سال از شروع فعالیت پیمانکاران عمومی شرکت ارتباطات سیار، پروژهی موسوم به GCها که برای راهاندازی 4 هزار و 700 سایت BTS تلفن همراه آغاز شد، گذشته و طبق اعلام 86 درصد سایتهای شبکهی تلفن همراه البته با تاخیر بسیار راهاندازی شده و بخشی هم در شرف تایید شدن و راهاندازی هستند و به گفتهی مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ایران این امیدواری وجود دارد که تا یک ماه آینده پروندهی GCها بسته شود.
به گزارش (ایسنا)، پروژهی فاز 3 توسعهی شبکهی ارتباطات سیار که بهمنظور راهاندازی 4 هزار و 700 سایت BTS تلفن همراه در اردیبهشتماه 84 به سه GC بهین ارتباط مهر، خدمات اریکسون و پارس ایراتل سپرده شد، این پیمانکاران را متعهد کرد تا در اردیبهشتماه سال 85 این پروژه را به کارفرما (اپراتور اول) تحویل دهند اما پس از گذشت این مدت زمان پروژه به اتمام نرسید و به پیمانکاران فرصت داده شده است تا تحویل تمامی سایتها را به پایان برسانند.
تحلیلگران بر این باور بودند که با روند کند پیمانکاران عمومی این پروژه و نیز تحت فشار نبودن این پیمانکاران از سوی کارفرما برای انجام تمامی تعهدات، پیشبینی میشود پروژه همچنان روالی با تاخیر را سپری کنند.
اکنون 82 درصد این پروژه طبق اعلام مسوولان به اتمام رسیده است و پیمانکاران از 4 هزار و 700 سایت مورد تعهد، موفق به راهاندازی 3 هزار و 930 سایت شدهاند که یک هزار و 222 سایت از این تعداد نیز تایید کیفیت گرفته است.
در توسعهی شبکهی همراه اول تاکنون 25 درصد GCها و 75 درصد پیمانکاران استانی (فاز +3 ) نقش داشتهاند.
پیش از این نیز حسن رضوی - معاون طرح و مهندسی شرکت ارتباطات سیار - پیشبینی کرده بود که پروندهی GCها تا قبل از پایان سال جاری بسته شود.
وی همچنین با اشاره به فعالیت رو به اتمام پیمانکاران عمومی شبکهی تلفن همراه گفته بود: GC بهین ارتباط مهر تاکنون 90 درصد پروژه را تحویل داده است و دو GC خدمات اریکسون و پارس ایراتل هر یک موفق به اجرای بیش از 82 درصد تعهدات خود شدهاند.
ظاهرا عدم تملک در برخی شهرها، ممانعت شهرداری در نصب آنتنهای BTS، هزینه مشکلات مالی و نبود تجهیزات از جمله مشکلات این پیمانکاران بوده و به این دلایل برخی از مراحل پایانی این پروژه به اتمام نرساندهاند.
GCها همچنین قول داده بودند تا شهریورماه 85 کار را به اتمام برسانند و مهرماه و آذرماه سال 85 هم مهلت خواستند که متأسفانه کار آنطور که باید پیش نرفت؛ شرکتهای پیمانکار برای تاخیر در اجرای پروژهها دلایلی ذکر میکردند که قرار شد هیاتی متشکل از معاون حقوقی و پارلمانی وزارت ارتباطات، مدیران عامل شرکت مخابرات، شرکت ارتباطات سیار و پیمانکاران عمومی، طی دو هفته مذاکراتی داشته باشند اما این موضوع هم باعث نشد تا کار پیمانکاران تسریع شود.
به گفتهی مسوولان در هر مقطع با ادامه تاخیر معیار این بود که اگر پروژه متوقف شود به نفع شبکه است و یا اینکه باید اجازه تأخیر داده شود.
مطابق قرارداد جرایمی برای تاخیر پیمانکاران تعیین شده بود که ظاهرا جرایم تا به حال اخذ نشده است و مبالغی به صورت علیالحساب به GCها داده شده ضمن این که ضمانتنامه GCها نیز در اختیار مخابرات است.
کارشناسان بر این عقیدهاند که پیمانکاران تجربه این کار را نداشتند اما چیزی حدود 2500 سایت را با تمام این شرایط ایجاد کردند و اگر در اردیبهشتماه خلع ید اتفاق میافتاد اکنون 2500 سایت هم در شبکه کم داشتیم.
رییس هیات مدیرهی شرکت مخابرات ایران هم گفته بود: پیمانکاران عمومی شرکت ارتباطات سیار تقریبا به پایان فعالیت اجراییشان رسیدند و کار توسعهی شبکهی همراه از طریق پیمانکاران استانی انجام میشود.
وفا غفاریان در گفتوگو با ایسنا دربارهی آخرین وضعیت عملکرد پیمانکاران عمومی شرکت ارتباطات سیار -GC- با توضیح این که این پیمانکاران در توسعهی فعلی شبکه نقش قابل توجهی ندارند و این کار مشابه فاز دوم توسعهی شبکهی تلفن همراه انجام میشود گفته بود: در این مرحله هر استانی از طریق مناقصه کار را به پیمانکاران استانی واگذار و توسعه شبکه را مدیریت میکند.
غفاریان با بیان این که کار اجرایی قرارداد GCها به مرحلهای رسیده است که پیشرفت محسوسی ندارد یادآور شده بود: گزارشات هفتگی موید این موضوع است و کار در مرحله تسویه قراردادی قرار دارد که این موضوع با دو شرکت GC آغاز شده است.
رییس هیات مدیرهی شرکت مخابرات ایران در ادامه با بیان این که مرحله اول تسویه به جمع بندی رسیده است گفته بود: تسویهی مراحل بعدی نیز در حال انجام است که اگر این کار نیز به اتمام برسد میتوان گفت که این پروژه به طور کامل تسویه شده است.
اما آخرین خبر از پیمانکاران عمومی پروژه موسوم به GCها در نشست خبری چند روز گذشتهی مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ایران عنوان شد.
به گفتهی وحید صدوقی پیمانکاران شرکت ارتباطات سیار با تحویل سه هزار و 930 سایت از چهار هزار و 773 سایت متعهد شده، 82 درصد از فعالیت خود را انجام دادند که از این میزان نیز یک هزار و 229 سایت تائیدیه کیفیت گرفتهاند.
وی با اشاره به این که در فاز +3 نیز با نصب 5453 سایت، 84 درصد کار انجام شده، تصریح کرد: در تهران عمدتا در سایتهای 900 عقب هستیم که با مجوزهایی که اخیرا از سوی شهرداری صادر شده است، امید میرود تا بخشی از این مشکلات حل شود.
مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار ایران یادآور شد: هشت پیمانکار آماده به کار در نقاط مشخص وجود دارد که امیدواریم توسعهی 400 سایت در کمترین زمان ممکن شود و اکنون توسعه سایتهای 1800 به میزان 77 درصد و سایتهای 900 به 51 درصد رسیده است که 25 درصد توسعه شبکه توسط GCها با 1154 سایت و 75 درصد توسط فاز +3 توسط استانها با 3538 سایت صورت گرفته است.
GCها به قول میرعامل شرکت ارتباطات سیار کماکان مشغول کارند و مدیریت شرکت نیز با کمک گرفتن از اهرمهای نظارتی، ضمن اشراف بر فعالیتهای صورت گرفته، زمینه ایجاد و رشد بزرگترین پیمانکاران صنعت ارتباطات کشور را فراهم میکند.
اگرچه بیشتر کار هرچند با تاخیر انجام شده و در خور اظهار نظر و قضاوت نیست اما قطعا در پایان کار موضوعات و مطالب بیشتری برای اظهارنظر وجود خواهد داشت.
- ۸۷/۰۸/۲۶