پیام روز جهانی مخابرات
دکترحمدون توره، دبیرکل اتحادیه بینالمللی مخابرات به مناسبت 17 مه 2009 روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعات پیام داد.
به گزارش ایلنا در این پیام آمده است: فضای سایبر، مهد کودکی برای رشد فکری و گسترش افقهای کودکان است، اینترنت چشمه دانش و اطلاعات در عصر دیجیتالی و بستر پرورش دیدگاههای تازه و ابتکارهای نو است.
اینترنت انبانی از تمام شگفتیها و خوشیهای جهان مجازی سرگرمیها است که انسان میتواند با تلنگر انگشتی، و با سهولتی که به جادو پهلو میزند، به گونهای شعبدهوار به هر آن چه که به ذهنش میرسد، دست یابد، در فهرست انتخاب آن، آمیزهای بیکران از فرهنگها، زبانها، ادبیات، دانش و فناوری، موسیقی و تئاتر، بازی و ورزش و بسیاری چیزهای دیگر عرضه شده است.
اما فضای اینترنت چالشهایی هم دارد، کودکان و نوجوانان هنگامی که به فراخنای جهان اینترنت پا میگذارند، به گشت و گذار در اینترنت که میپردازند، درونمایه دانشنامهوار آن را مینوشند، به مجموعه فیلمهای درون اینترنت که دسترسی پیدا میکنند، به گپسراهای اینترنتی که سر میزنند و پیوندهای اجتماعی که برقرار میکنند، در معرض خطر عناصری از اجتماع قرار میگیرند که در جهان واقعی از آنان پرهیز میکنیم.
سه چهارم کودکان حاضرند در قبال دریافت کالا و خدمات درباره خودشان و خانوادهاشان اطلاعات بدهند و سالانه یک پنجم آنها طعمه متجاوزان و کودکبازان میشوند.
روشن است که پاسداری از کودکان در فضای اینترنت وظیفه ما است.به همین دلیل است که در اتحادیه بینالمللی مخابرات، طرح حفاظت برخط از کودکان
(COP)را در دستور کار جهانی امنیت اینترنت قرار دادهایم.
این کار در راستای الزام ما برای تقویت امنیت اینترنت و پیریزی اینترنت ایمن و امن برای نسلهای آینده قرار دارد، این موضوع را در اتحادیه بینالمللی مخابرات خیلی جدی گرفتهایم و شعار امسال روز جهانی مخابرات و جامعهی اطلاعات، پاسداری از کودکان در فضای سایبر است.این شعار نه تنها بر کارهایمان در آن روز، بلکه در سراسر سال و آینده نیز اثر میگذارد.
اینترنت، برنامههای برخط و افزارههای همراه، که همگرایی فزایندهای دارند، منابعی جهانیاند که باید گذاشت تا در راستای منافع همگانی شکوفا شوند، باید بکوشیم تا در اینترنت محیطی ایمن،بهداشتی و سازنده برای کودکان ایجاد شود.
باید از طریق وضع کردن قوانین ملی، تقویت ظرفیتسازی، افزایش آگاهی عمومی و تقویت مسؤولیت ملی در قبال اینترنت شبکهای جهانی برای پاسداری برخط از کودکان ایجاد کنیم.
تنها آنگاه است که میتوانیم بگوییم جامعه اطلاعات در دسترس همگان ایجاد کردهایم و در آن به کرامت انسان ارج نهاده میشود و همگان(به ویژه کودکان) میتوانند از فرصتهای «فاوا» (فناوری اطلاعات و ارتباطات) بهره ببرند و به ترازهای بالاتری از رشد دست یابند.
با علم به این که عزم خود را جزم کردهایم تا اینترنت را به فضایی ایمن برای کودکان تبدیل کنیم، تا تمام کودکان بتوانند از قابلیتهای «فاوا» به طور کامل استفاده کنند و تمام شهروندان این کره خاکی بتوانند از حق خود برای دسترسی به اطلاعات، استفاده از اطلاعات و ایجاد و تشریک اطلاعات استفاده کنند، روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعات در سال 2009 را گرامی میداریم.
بیاید تا برای پاسداری از کودکان در فضای اینترنت و پیشبرد حق مسلمشان برای دسترسی به اطلاعات و دانش، در محیطی امن و ایمن عزم خود را جزم کنیم.
- ۸۸/۰۲/۲۲