ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

پیوند زندگی واقعی و مجازی جوانان افغانی

| چهارشنبه, ۳۱ تیر ۱۳۹۴، ۰۲:۳۷ ب.ظ | ۰ نظر

آمارهای سازمان ملل نشان می‌دهد، افغانستان یکی از جوان‌ترین کشورهای جهان است اما مستعدترین نیروی کار این کشور بیشتر زمان خود را صرف شبکه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک، توئیتر و اینستاگرام می‌کنند.

به گزارش فارس، استفاده از رسانه‌های اجتماعی از جمله فیس‌بوک، توئیتر، لینکدین و یوتیوب در بین جوانان افغانستان روز به روز در حال افزایش است و کاربران درحال شکل دهی هویت افغانستانی در فضای مجازی هستند که در این میان، «فیس‌بوک» بیشترین هوادار را در بین این سرمایه‌های این کشور دارد.

در همین راستا برخی از فعالان شبکه‌های اجتماعی توئیتر با ارسالی تصاویری از تمایل دختران نوجوان افغانستانی به استفاده از شبکه‌های اجتماعی خبر داده و نوشتند: بسیاری از آینده‌سازان کشور پیش از گذشته با این فضاهای مجازی انس گرفته و این شبکه‌های مجازی طرفداران بسیار زیادی را در میان آنها پیدا کرده است.

رسانه‌های اجتماعی در حال فراگیری زندگی عمومی انسان هستند و این زندگی واقعی را به زندگی مجازی پیوند داده‌‌اند، پیوندی که در سال‌های اخیر سبب تحولات بزرگ و بروز انقلاب و سرنگونی قدرت‌های دیکتاتور در کشورهای مصر، تونس، لیبی و یمن شد. این تحولات که برخاسته از نقش بسیج کننده و متحول کننده رسانه‌های اجتماعی فیس‌بوک، یوتیوب و توئیتر بود؛ سرآغاز فصلی به نام «بهار عربی» شد.

کاربران در فضای مجازی با ذوق و سلیقه خود خبررسانی کرده و دست به افشاگری می‌زنند، با ایجاد گروه‌هایی به مناسبت‌ها و رویدادهای مختلف درصدد راهی برای سرگرمی و یا حل مشکلات جامعه هستند و یا دیدگاه‌‌هایشان در مورد مسائل کشوری و جهانی با دیگران شریک می‌سازند.

با این همه نقش مثبت و تأثیرگذار رسانه‌های اجتماعی در کشور روز به روز بیشتر شده و نمی‌توان آنرا انکار کرد. آنچه مهم است دانش و فرهنگ استفاده از رسانه‌های اجتماعی در بین مردم و دسترسی عمومی به اینترنت است که می‌تواند قدرت و تأثیر فوق‌العاده این شبکه‌ها را در کشور ترویج و توسعه دهد و باید منتظر بود تا این پدید‌ه‌ها به صورت خودجوش به میان آید و گذار فعلی را باید با امیدواری و با استفاده موثر و درک دقیق از کارکرد اصلی رسانه‌های اجتماعی در افغانستان پیمود.

  • ۹۴/۰۴/۳۱

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">