کاهش قیمت تلفن همراه نیازمند تخصیص ارز است
عضو انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی ادامه روند کاهشی قیمت تلفن همراه را منوط به تخصیص ارز از سوی دولت دانست.
محمدرضا عالیان در گفتوگو با میزان با اشاره روند بازار جهانی موبایل اظهار کرد: از دی ماه سال گذشته با شیوع کرونا در شهر ووهان چین بازار تلفن همراه با تنشهایی مواجه شد و کارخانههای تولید کننده موبایل و قطعات، با توقف تولید درگیر شدند و به دلیل نقش مهم شهر ووهان در تولید کالاهایی ارتباطی، کاهش عرضه جهانی موبایل در ماههای آینده قابل پیش بینی بود.
عضو انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی تصریح کرد: ثبت سفارش تلفن همراه در فروردین ۹۹ به صفر رسید و تلفنهایی که در ابتدای سال از گمرک ترخیص میشود مربوط به ثبت سفارش سال گذشته است و در صورت ادامه روند تخصیص ارز میزان عرضه تلفن همراه در بازار کاهش چشمگیری مییابد.
وی با اشاره به عدم تعادل عرضه و تقاضا در بازار موبایل عنوان کرد: در سال ۹۸، ۱۵ میلیون دستگاه تلفن همراه وارد کشور شد و از این میزان ۱۴ میلیون دستگاه به فروش رسید و بازار با اشباع واردات مواجه شد.
عالیان ابراز کرد: از اسفند سال گذشته با تصمیم کشور امارات مبنی بر بستن مرزها تجاری امکان واردات از این کشور نبود و از سوی دیگر طرح فاصله گذاری اجتماعی و تعطیلی شرکتها به دلیل کرونا بازار موبایل را دچار التهاب کرد.
به گفته وی؛ نیاز بازار ماهانه به ۱ میلیون ۲۰۰ هزار دستگاه تلفن همراه است این در حالی است که از ابتدای سال ۹۹ تا به امروز تنها ۷۰۰ هزار دستگاه تلفن همراه وارد بازار شده است که این تعداد مربوط به سفارشات قبل از عید بود و به دلیل تاخیر در تخصیص ارز ترخیص آنها به سال ۹۹ رسید؛ این اختلاف در نیاز بازار و عرضه تلفن همراه میتواند افزایش قیمت تلفن همراه در بازار را ایجاد کند.
عالیان گفت:ثبت سفارشات از ابتدای سال صورت گرفته، اما به دلیل عدم تخصیص ارز میزان واردات کاهش یافته است و با توجه به شرایط اقتصادی و محدودیت های موجود، نیازهای اساسی دیگر در اولویت قرار گرفته است.
عضو انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی ابراز کرد: دولت باید شرایطی را فراهم کند که با تخصیص ارز، تلفنهای همراه دپو شده در گمرک ترخیص شود و با تامین نیاز بازار روند ثبات در بازار تلفن همراه ادامه یابد.
وی افزود: در صورت عدم کنترل قیمت به دلیل بار روانی ناشی از کاهش عرضه، قیمت تلفن همراه افزایش چشمگیری پیدا میکرد با این وجود از اواخر هفته گذشته روند قیمت تلفن همراه کاهشی بوده است.
عالیان با بیان اینکه کالای موبایل از ابتدای واردات تا رسیدن به دست مصرف کننده رصد میشود، ابراز کرد: روند واردات تلفن همراه شفاف است و نظارت دستگاه دولتی بر نحوه اجرای آن، امکان گران فروشی از سوی واردکننده را به صفر رسانده است؛ قیمت فروش تلفن همراه با نظرات کارشناسی و دولتی مشخص میشود و امکان افزایش قیمت موبایل وجود ندارد.
وی افزود: موبایلهای دپو شده در گمرک برای تامین نیاز دو هفته آینده بازار کافی است و در صورت عدم تخصیص ارز پس از این بازه زمانی عرضه تلفن همراه کاهش خواهد یافت و به طبع آن قیمت تلفن همراه افزایش پیدا میکند.
در همین رابطه: آموزش مجازی دانش آموزان موبایل را گران کرد
ایسنا/کرمانشاه رئیس اتحادیه موبایل فروشان و انفورماتیک کرمانشاه از افزایش 10 درصدی قیمت گوشی تلفن همراه به دلیل افزایش تقاضا خبر داد.
شمس الله امیری در گفت و گو با ایسنا گفت: تعطیلی مدارس به دلیل شیوع بیماری کرونا و آموزش دانش آموان از طریق فضای مجازی، تقاضا برای خرید گوشی تلفن همراه را افزایش داده است.
وی ادامه داد: دانش آموزان برای نصب اپلیکشین های آموزشی نیازمند گوشی های هوشمند هستند، زیرا این برنامه ها بر روی بسیاری از گوشی های قدیمی امکان نصب و راه اندازی ندارد.
رئیس اتحادیه موبایل فروشان کرمانشاه با اشاره به ورود این حجم از تقاضا برای گوشی موبایل در بازار، خاطرنشان کرد: در برابر این میزان تقاضا، عرضه کافی وجود ندارد و از همین رو با کمبود گوشی در بازار مواجه شدیم. بر هم خوردن تعادل بین عرضه و تقاضا هم قیمت گوشی را حدود 10 درصد افزایش داده است.
وی معتقد است، کمبود تلفن همراه نه تنها به دلیل بالا رفتن قیمت به ضرر مصرف کنندگان است، بلکه مغازه داران را نیز در تنگنا قرار داده است.
امیری بهترین راه برای برطرف کردن کمبود گوشی موبایل در بازار و همچنین تعدیل قیمت ها را تسهیل گری برای واردات گوشی اعلام کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه برخی خانواده ها هم امکان خرید گوشی با قیمت زیاد را ندارند و سراغ گوشی های دست دوم رفته اند، به افراد توصیه کرد به هیچ عنوان از دلالان و یا سایت هایی که خرید و فروش گوشی دست دوم انجام می دهند، تلفن همراه نخرند.