ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

کج سلیقگی مفرط در فیلترینگ جی‌میل

| يكشنبه, ۹ مهر ۱۳۹۱، ۱۲:۳۸ ق.ظ | ۱ نظر

ایمان بیک- در میان اقدامات و تصمیمات متعدد درست و غلط کمیته تعیین مصادیق فیلترینگ از ابتدای تشکیل تا کنون، قطعا فیلتر کردن جی‌میل نابخردانه ترین اقدام بوده است. اقدامی آنچنان عجولانه و عجیب که هر چه بیشتر بکاوی، کمتر در آن اثری از منافع ملی می‌یابی.

ادعا می‌کنند که فیلترینگ جی‌میل در پاسخ به درخواست‌های مردمی صورت گرفته است. آیا دریافت چندین و چند پیامک – بگیریم ده هزار تا- مستمسک مناسبی است برای بستن یک خدمت به روی میلیون‌ها ایرانی؟ آیا اعضای کمیته فیلترینگ در همه امور اینگونه تصمیم می‌گیرند؟ اگر قرار بر رجوع به نظر مردم برای اعمال فیلترینگ است، بهتر نبود که یک نظرسنجی به این منظور انجام می‌شد؟ سوال دیگر اینکه اگر الان گروه بزرگ‌تری از کاربران مثلا 100 هزار نفر، خواستار باز شدن این سرویس شوند، کمیته فیلترینگ این درخواست را هم اجابت می‌کند؟ در مورد فیس‌بوک مثلا، اگر 500 هزار نفر درخواست بدهند چه؟

فیلم موهن – که هر مسلمانی ساخت و انتشار آن را محکوم می‌کند- نه ساخته گوگل است و نه اصولا روی جی‌میل قرار دارد. انتشار این فیلم روی یوتیوب و بر اساس سیاست‌های خاص این سرویس ویدیویی صورت گرفته است. یوتیوب هم که در ایران فیلتر است. ضمن اینکه فشار کشورهای مسلمان به صورت یکپارچه و با اجماع می‌تواند ضمن نمایش قدرت جهان اسلام، گوگل را مجبور به تبعیت کند و این اقدامی است که در سطوح عالی سیاسی باید پیگیری شود. ‌کج سلیقگی است اگر فکر کنیم با محروم کردن خودمان از امکانات اینترنت، گوگل در سیاست‌هایش تجدید نظر می‌کند، یا جهان متوجه زشتی عمل صهیونیستی در ساخت این فیلم می‌شود. خود تحریمی صرفا یک اقدام منفعلانه و عقب ماندن از حرکت های فرهنگی مردم است.فیلترکردن سرویس ادوردز گوگل نمونه قبلی کج سلیقگی و بدفهمی بوده است و فیلتر کردن جی‌میل تکرار همان شیوه تفکر و عمل است، در برخورد با یک پدیده جهانی که اتفاقا ابزار بی بدیل کسب و کار و تجارت، در اوج تحریم هاست.

به نظر می رسد شورای عالی فضای مجازی به عنوان نهاد بالادستی حوزه وب، باید که هر چه سریع تر موضع شفاف و سیاست رسمی کشور را در موارد مشابه اعلام کند تا برای همیشه جلوی اقدامات سلیقه ای در تعیین مصادیق فیلترینگ گرفته شود.

منبع : فناوران اطلاعات

  • ۹۱/۰۷/۰۹

نظرات  (۱)

با سلام با تشکر از خبر فوق، نظر بنده به عنوان یک کارشناس نرم افزار و سخت افزار کامیپوتر که در ایران درس خوانده و همیشه پایبند به حقوق ایرانی هستم، این است که: بهتر است بعضی موضوعات را با هم ادغام نکنیم، مثل: بنده ابتدا اهانت به مسلمین را محکوم میکنم و کسانی که آن را ساخته و دست اندرکار آن بودند را لعنت میفرستم و اما در مورد اینکه ما بیاییم و به خاطر کار یک شهروند از یک کشور بگوییم که ما همه اجناس،ارز و آدم های آن کشور را تحریم میکنیم اشتباه است. مثل این میماند که بر روی یک درخت سیب روی یکی از سیبها کرمی ببینیم و ما کل آن درخت را قطع کنیم!!!. اگر بخواهیم اینگونه فکر کنیم که باید در دنیا منزوی شده و هیچ رشد علمی و ... نداشته و بطور کلی بگویم باید مرده ی زنده باشیم!. مگر اینطور نیست که بنی آدم اعضای یکدیگرند، در زمان پیامبر نیز خود پیامبر همسایه یهودی داشتند ولی طرز فکرشان اینچنین نبوده، بجای بدی و تندی به آنها خوبی کرده تا مسلمان شوند، این رفتارها دور از شئن مسلمان است. ما نباید زیاده روی کنیم، اگر به فرض یک فرد در ایران چنین عمل زشتی را مرتکب شده بود، آیا دوست داشتید که تمام دنیا کشور ما را تحیرم یا لعنت بفرستند به جای یک نفر که ایمان نداشت؟؟؟ پس باید کمی عمقی به این مبحث فکر کرد نه مثل یک فرد بیسواد که هر چه به آن بگوییم سریع موضع بگیرد و ... . با تشکر

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">