کشف رازهای تکاندهنده در کامپیوتر داعش
نسترن صائبی - به تازگی لپتاپی از گروه داعش یا دولت اسلامی در سوریه کشف شده که شامل اسناد محرمانهای درباره دستورالعمل ساخت تسلیحات شیمیایی و همچنین شیوع بیماریهایی مثل طاعون با اهداف جنگی است. این کامپیوتر در یکی از پناهگاههای رها شده داعشیها در شهر ایدلیب در سوریه و توسط یک فرمانده گروه ضد شورش سوری یافت شد است.
این کامپیوتر که هماکنون جزو داراییهای این فرمانده گروه با نام ابوعلی به شمار میرود، اخیرا توسط خبرنگارانی که برای مجله فارین پالیسی (Foreign Policy) کار میکنند، مورد بررسی قرار گرفته است. این خبرنگاران متوجه شدهاند که نیروهای نظامی دولت اسلامی قصد دارد از طریق تسلیحات میکروبی، بیماریهایی چون طاعون را در سرزمینهای مسیحینشین و کلا مناطقی که به اسلام اعتقاد ندارند، شایع کنند. ابوعلی در این مورد میگوید که نیروهای داعش و الشم (ISIS) که اخیرا به دولت اسلامی تغییر نام دادهاند، قبل از اینکه وی و همرزمانش در ژانویه گذشته به این پناهگاه حمله کنند، آنجا را ترک کرده بودند.
وی میافزاید: ما این لپتاپ و یک کابل برق را در اتاقی در این پناهگاه یافتیم و من آن را برای خودم برداشتم. البته هنوز نمیدانم که کار میکند یا محتوای جالب توجه در آن هست یا خیر. زمانی که خبرنگاران فارین پالیسی این کامپیوتر با برند دل را باز و روشن کردند، متوجه شدند که هنوز هم کار میکند.
جالب اینجاست که این کامپیوتر حتی پسورد هم نداشت. اما بعد از اینکه وارد سیستم شدند، با مشکلی مواجه شدند: بعد از اینکه روی "My Computer” آن کلیک کردند، درون آن هیچ چیز نبود. با این حال، با بررسیهای بیشتر متوجه شدند که این کامپیوتر خیلی هم خالی نیست و درون فایلهای مخفی آن 146 گیگابایت محتوا وجود دارد. این محتوا شامل 35 هزار و 347 فایل در 2 هزار و 357 فولدر مختلف بود. ابوعلی به خبرنگاران اجازه داد که یک کپی از تمامی این فایلها که حاوی اسنادی به زبانهای عربی، فرانسوی و انگلیسی بود را در یک هارد درایو اکسترنال داشته باشند.
اسناد چه هستند؟
براساس گزارش خبرنگاران، اطلاعات کپی شده از این کامپیوتر شامل تصاویری از اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده، نوشتههایی در خصوص چگونگی ساختن بمب، دستوراتی مبنی بر سرقت خودروها و اطلاعاتی درباره اتخاذ اقداماتی برای ممانعت از بازداشت شدن بوده است. این اطلاعات نشان میدهد که صاحب این دستگاه به خوبی از چگونگی به کارگیری سلاح میکروبی آگاه بوده و برای حملهای احتمالی آماده میشده است. اطلاعات درون این کامپیوتر همچنین نشان میدهد که صاحب این دستگاه یک تونسی به نام محمد بوده که شیمی و فیزیک خوانده است. در همین حال هافینگتون پست در یادداشتی به رویکرد اجتماعی این گروه تروریستی پرداخته و نوشته است: گروه داعش نشان داده که یک راهبرد پیچیده در شبکههای اجتماعی در پیش گرفته که در این راستا از ویدیوهای با کیفیت و کمپینهای هشتگی در توییتر بهره میبرد.
این اقدامات داعش در تضاد با ویدیوهای بیکیفیت اسامه بن لادن، رهبر کشته شده القاعده هستند که در سالهای زندگی پنهانی وی به طور دورهای در شبکههای تلویزیونی منتشر میشدند. اطلاعات داخل کامپیوتر گروه تروریستی دولت اسلامی شامل یک سری اسناد 19 صفحهای به زبان عربی است که درباره توسعه و ساخت تسلیحات میکروبی و نحوه شیوع بیماریهایی چون طاعون از طریق حیوانات آلوده توضیح میدهد.
در این اسناد آمده: مزیت تسلیحات میکروبی این است که دیگر هزینه زیادی دربرندارد؛ در حالی که میزان فراگیری آن میتواند بسیار وسیع باشد. این اسناد همچنین حاوی دستورالعملهایی برای نحوه آزمایش شیوع بیماریها به صورت امن و قبل از استفاده در حملات تروریستی است. در این اسناد در اینباره نوشته شده: زمانی که موش کوچکی به این میکروب آلوده شود، نشانههای بیماری باید از 24 ساعت بعد آن عیان شوند. اطلاعات این کامپیوتر همچنین شامل یک فتوای 26 صفحهای برای استفاده از تسلیحات کشتار جمعی است و در آن آمده است: اگر مسلمانان در مقابل کفار شکست بخورند، از تسلیحات کشتار جمعی استفاده خواهد شد.
×× داعشیهای فناور
رابرت فیسک، کارشناس انگلیسی مسایل خاورمیانه در یادداشتی به بررسی ویژگیهای عناصر گروه داعش و فناوریها و سلاحهای پیشرفته و موثری پرداخته است که البغدادی را در رسیدن به اهدافش یاری میکند.
فیسک دراین مقاله نوشته است: در سراسر سرزمینی که هماکنون خلافت نامیده میشود، اغلب مردم از قشر کشاورز هستند؛ افرادی که در زمینهای باقیمانده از جنگ داخلی عراق کشاورزی میکنند و سوریهایی که تمام زندگی خود را طی به اصطلاح اصلاحات کشاورزی پیش از آغاز جنگ داخلی این کشور از دست دادهاند. این افراد تحصیلات و آموزشهایی که استحقاقش را دارند ندیدهاند.
اما افرادی که امروز از دنیای اینترنت و سایتها به عنوان حامیان البغدادی به داعش ملحق میشوند، قطعا از خارج آمدهاند. افرادی که امروز به رسانهای برای تبلیغ عقاید داعش در فضای مجازی تبدیل شدهاند، افرادی که فیلم سر بریدن جیمز فولی را ساختهاند و واکنشهای زیادی را حتی از وزارت دفاع آمریکا برانگیختهاند. این افراد خوب میدانند چگونه از فناوریهای مدرن استفاده کنند. فیسک همچنین در این یادداشت نوشته است: کسانی که فولی را گروگان گرفته بودند، لپتاپ او را کاملا جستوجو کردهاند، چیزی که طالبان هیچگاه خواب آن را نیز نمیدید! آنها از اطلاعات درون لپتاپ او متوجه شدند که برادرش از اعضای نیروی هوایی آمریکا است. این عناصر خارجی بعد جدیدی به تحرکات اخیر خاورمیانه افزودهاند؛ دانشی عمیق که تا امروز گمان میکردیم فقط ما آن را در اختیار داریم.
او در پایان مینویسد: در اختیار داشتن این علم و فناوریهای نوین دنیای اینترنت و کامپیوتر، سلاحی بسیار قوی و موثر در اختیار ابوبکر بغدادی و حامیانش قرار داده است، سلاحی که میتوانند آن را به راحتی بر ضد ما به کار برند. این در حالی است که عناصر طالبان تنها قادر بودند آنتن تلویزونهایشان را روی درختان نصب کنند، نه بیشتر! (منبع:فناوران)
- ۹۳/۰۶/۱۰