کشور با خلاء امضای دیجیتال امن مواجه است
معاون نظارت و برنامه ریزی نظام پزشکی گفت: با توجه به استانداردهای روز جهانی باید امضای دیجیتالی امن را در صفحات الکترونیکی داشته باشیم.
محمد جهانگیری معاون نظارت و برنامه ریزی نظام پزشکی، در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره استنادپذیری نسخه و امضای الکترونیک ۶۰ هزار پزشک واجد شرایط اظهار کرد: در اسناد کاغذی شاید بر اساس دستخط، امضا و مهر پزشک بتوان این اسناد را بررسی و ثابت کرد اما در اسناد الکترونیک هم باید این اتفاق بیفتد و تنها با رمزگذاری نمیتوان امنیت لازم را تضمین کرد.
او ادامه داد: یکی از بررسیهایی که امروز در دنیا انجام میشود همین امضای دیجیتال امن است و بررسیهای زیادی را با قوه قضاییه، وزارت بهداشت و سازمان توسعه تجارت الکترونیک برگزار کردیم و امروز بر این باور هستیم که باید امضای دیجیتالی امن را در صفحات الکترونیکی استفاده کنیم.
جهانگیری بیان کرد: سازمان نظام پزشکی با حمایت از طرف وزارت بهداشت موفق شد با کمک شرکتهای دانش بنیان کارت هوشمندی را طراحی کند که در سال ۹۵ افتتاح شد و تا به الان هم ارتقا پیدا کرده است به گونهای که تاکنون به حدود ۶۰ هزار پزشک کارت هوشمند دادیم.
معاون نظارت و برنامه ریزی نظام پزشکی گفت: این امضای دیجیتال مدارک پزشکان را استناد پذیر میکند. از آن طرف با توجه به قانون بودجه سال ۹۹ و براساس برنامه ششم توسعه، وزرات بهداشت و شورایعالی بیمه مکلف شدند که برنامه نسخه الکترونیک را مورد بررسی قرار دهند.
او گفت: یکی از وظایف نظام پزشکی ساماندهی تولیدات ارائه دهندگان خدمات سلامت است و مکلف خواهد بود پزشکان را از لحاظ صلاحیت بررسی کند همچنین امضای امن به وسیله کارت هوشمند صادر شود.