ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

کنگره موبایل 2016 و رقابت در گذشته

| سه شنبه, ۱۱ اسفند ۱۳۹۴، ۱۰:۱۶ ق.ظ | ۰ نظر

سمیه مهدوی -کنگره جهانی موبایل (MWC) امسال نیز از 22 فوریه در بارسلونا آغاز به کار کرد. کلید این گنکره که بزرگ‌ترین رویداد در صنعت موبایل به حساب می‌آید از سال 1987 زده شد و با نام کنگره جهانی GSM آغاز به کار کرد. اندکی بعد و با رواج استفاده از شبکه 3G نام آن به کنگره جهانی 3GSM تغییر یافت، در نهایت و با رشد سریع صنعت موبایل، نام کنگره جهانی موبایل را برای خود برگزید.  

به این ترتیب هر ساله شرکت‌های زیادی محصولات خود را برای حضور در این نمایشگاه آماده می‌کنند، برخی با گوشی‌های بالارده و پیشتاز خود شرکت می‌کنند و برخی دیگر محصولات پایین‌رده و یا میان‌رده خود را به این کنگره می‌آورند، اما سطح محصولات هر چه که باشد، کنگره جهانی موبایل، رویداد خوبی برای دیده شدن دستاوردهای جدید است. دستاوردهایی که چند سالی است فقط محدود به گوشی‌های هوشمند نیست و وارد میدان رقابت در عرصه تکنولوژی‌های پوشیدنی نیز شده است.

اما میزان موفقیت این کنگره در جلب توجه علاقمندان تکنولوژی را می‌توان به عنوان شاخصی برای ارزیابی پیشرفت تکنولوژی در زمینه گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و فناوری‌های پوشیدنی در نظر گرفت. همه‌ساله و در آستانه برگزاری کنگره، امیدهای فراوانی برای برطرف کردن کاستی‌های موجود در این عرصه به وجود می‌آید و غالبا با نزدیک شدن به روزهای پایانی این رویداد مهم، بخش زیادی از آنها نقش بر آب می‌شود و تحقق آنها به سال‌های بعد و پیشرفت بیشتر تکنولوژی منوط می‌شود.

کنگره  جهانی موبایل 2016 نیز با هدف برطرف کردن بخشی از این کاستی‌ها و با رویکرد‌های مشخصی آمده تا مسیر این صنعت را در طول یک سال پیش رو روشن‌تر سازد. شاید بتوان رویکرد‌های مهم این رویداد را در موارد زیر خلاصه کرد.

 

افزایش طول عمر باتری

معضلی تکراری که علی‌رغم نیاز فراوان به برطرف شدن آن، هنوز پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای در این زمینه صورت نگرفته است. حتی برترین کمپانی‌ها نیز نتوانسته‌اند باتری تولید کنند که بیش از 48 ساعت دوام بیاورد. در حالی که همین مقدار نیز در شرایط خاص و استفاده معمول از گوشی محقق می‌شود و به صورت عادی اکثر کاربران باید در پایان روز گوشی خود را شارژ کنند. البته کمپانی‌ها از دو طریق برای حل این مشکل اقدام کرده‌اند، اولین و معمولی‌ترین آنها افزایش ظرفیت باتری‌ها است که معمولا به دلیل استفاده از پردازنده‌های قوی‌تر و نمایشگر‌های بزرگتر در پرچمداران جدید، تاثیر محسوسی در دوام بیشتر باتری‌ها دیده  نمی‌شود. راه‌حل دوم استفاده از قابلیت شارژ سریع و یا شارژ بی‌سیم است که استفاده از آنها به طور فزاینده‌ای در حال گسترش است، اما به‌کارگیری این قابلیت‌ها اگرچه در برخی از مواقع کارآمد است اما کاربر را از دسترسی مداوم به منبع انرژی برای دریافت شارژ بی‌نیاز نمی‌کند. البته تحقیقاتی برای دستیابی به باتری‌های هیدروژنی با دوام زیاد در جریان است و پای کمپانی‌های بزرگی به این عرصه باز شده است اما هنوز تا دستیابی به این تکنولوژی باید چند سالی صبر کرد.

سامسونگ در سال جاری طبق روال گذشته با دو پرچمدار خود به کنگره جهانی موبایل آمد، Galaxy S7 با ظرفیت باتری 3000 میلی‌آمپر و Galaxy S7 Edge با ظرفیت 3600 میلی‌آمپر هر دونسبت به نسل پیشین خود از باتری‌های قوی‌تری استفاده می‌کنند، با وجود این که رزولوشن صفحه نمایش در آنها ثابت مانده است اما پردازنده Snapdragon 820 جایگزین Exynos 7420 شده است، البته سامسونگ ترجیح داده تا در سری جدید پرچمداران خود از دو مدل پردازنده استفاده کند، Snapdragon 820  و پردازنده اختصاصی سامسونگ 8890  Exynos، تا نظر طرفداران هر کدام از آنها را تامین کند. نمایشگر Galaxy S7 نسبت به S6 تغییری نکرده است اما نمایشگر  Galaxy S7 Edgeنسبت به نسل قبلی خود 0.4 افزایش یافته است، حال باید دید که با تغییرات صورت گرفته، آیا شاهد عملکرد بهتری در باتری پرچمداران جدید سامسونگ خواهیم بود.

LG نیز که با G5 به عنوان پرچمدار خود به کنگره جهانی موبایل آمده، باتری 2800 میلی‌آمپر ساعتی را برای آن در نظر گرفته که با توجه به نمایشگر 5.3 اینچی با رزولوشن 1440× 2560  و پردازنده Snapdragon 820 برای برآورد نحوه عملکرد آن، زمان بیشتری مورد نیاز است. 

 

ایجاد تغییر در طراحی نمایشگر‌ها

استقبال کاربران از نوآوری سامسونگ در طراحی نمایشگرهای خمیده، کمپانی‌های دیگر را نیز به فکر ایجاد تغییراتی در این زمینه انداخت. عملکرد مجزای بخشی از صفحه نمایش برای نشان دادن ساعت، تاریخ و نوتیفیکیشن‌ها با وجود کارایی محدود، توانست نظر کاربران را به خود جلب کند تا جایی که LG نیز به تبعیت از شرکت هموطن خود سامسونگ، نمایشگر گوشی‌های V10 و G5 خود را در دو بخش طراحی کرد. این کمپانی حتی پا را از این نیز فراتر گذاشت و پرچمدار جدید خود را به شکلی ماژولار طراحی کرد، به طوری که با فشار دکمه‌ای که در کنار گوشی تعبیه شده می‌توان قسمت پایینی گوشی را از بدنه اصلی جداکرد با این کار باتری هم خارج می‌شود و کاربران با قرار دادن باتری روی ماژول بعدی می‌توانند دوباره گوشی را روشن و از قابلیت‌های آن استفاده کنند. به  نظر می‌رسد طراحی گوشی‌های ماژولار و نمایشگر‌های چند بخشی آمده‌اند تا بمانند و بلوغ بیشتری را تجربه کنند.

 

استفاده از قابلیت ارتقای حافظه

زمانی تعبیه اسلات کارت حافظه در گوشی‌ها به قدری عادی بود که به ندرت از آن به عنوان قابلیت یاد می‌شد، اما با حذف این اسلات از بدنه گوشی‌ها و خارج شدن امکان ارتقای حافظه از دسترس کاربران، جای خالی آن بیش از پیش احساس می‌شد. این اقدام که با سردمداری اپل و سامسونگ صورت گرفت، در ابتدا انتقادات زیادی با خود به همراه داشت. کمپانی‌ها به روش‌های مختلفی به توجیه این اقدام خود پرداختند و افزایش امنیت و سرعت گوشی  را از عوامل موثر بر این تصمیم عنوان کردند، اما به نظر می‌رسید که انگیزه‌های مادی دلیل اصلی حذف شدن کارت حافظه از گوشی‌ها باشد. در این میان عده‌ای از کمپانی‌ها که عمدتا چینی بودند، فرصت را غنیمت شمرده و با  بازگرداندن این قابلیت به گوشی‌های خود توانستند توجه کاربران بیشتری را به خود جلب کنند. شرایط موجود، کمپانی‌های بزرگ را بر آن داشت تا در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و امکان ارتقای حافظه با قیمت ارزانتر را دوباره به کاربران بازگردانند.

در پی این اقدام سامسونگ اعلام کرد که در مدل S6 و S6 Edge به جهت وجود محدودیت در طراحی و امکان ضخیم‌تر شدن گوشی بر اثر تعبیه درگاه کارت حافظه، از به‌کارگیری آن صرف‌نظر کرده است، این مشکل در پرچمداران جدید سامسونگ برطرف شده و این پرچمداران امکان ارتقای کارت حافظه را دارا هستند.

 

ایمن‌سازی هر چه بیشتر گوشی‌ها

تکراری شدن ظاهر گوشی‌ها و ارایه گوشی‌های یک شکل با بدنه پلاستیکی، باعث دلزدگی کاربران شد و انتظار آنها را برای ایجاد تغییر در طراحی افزایش داد. کمپانی‌های بزرگ از جمله سامسونگ، اچ‌تی‌سی و اپل، با درک این نیاز، بر تغییر طراحی تمرکز بیشتری کردند و کم‌کم پای فلز و شیشه به بدنه گوشی‌ها باز شد. برخی از کمپانی‌ها مانند سامسونگ، حتی پا را از این نیز فراتر گذاشته و تعدادی از قابلیت‌های محبوب از جمله ضد آب بودن را نیز قربانی زیبایی در طراحی کردند. Galaxy S6/S6 Edge در حالی وارد بازار شدند که دیگر ضد آب نبودند، اما کاربرد زیاد گوشی‌ها و امکان صدمه دیدن آنها در استفاده روزمره، شرکت‌ها را بر آن داشت تا به ایمنی بیشتر آنها توجه کنند، بر این اساس، قابلیت ضد آب بودن به برخی از گوشی‌ها از جمله پرچمداران سامسونگ بازگردانده شد بدون این که شاهد تغییرات عمده‌ای در میزان مقاوم‌سازی آنها در برابر آب و گرد و غبار باشیم. گواهینامه 7P 68 همچنان گوشی‌ها را با همان محدودیت‌های گذشته تحت پوشش قرار می‌دهد، بدون این که پیشرفتی در این زمینه صورت گرفته باشد. اما در این میان مقاوم‌سازی گوشی‌ها با به‌کارگیری شیشه‌های ضدخش و مقاوم، نیز از رواج خوبی برخوردار شد، به طوری که حتی کمپانی چینی LeEco نیز در صدد ارتقای استحکام گوشی‌های اندرویدی خود برآمده است.

پاناسونیک نیز گوشی مقاوم و مستحکمی ‌را به کنگره جهانی موبایل آورده، این گوشی گرانقیمت  FZ-N1 نام دارد که قیمتی معادل 1500 دلار دارد. این گوشی با مقاومت بالا تحت تست‌های مختلف سقوط قرار گرفته و دو هزار بار سقوط از ارتفاع یک‌متری را دوام آورده است، در مقابل آب و گرد و غبار مقاوم است و از صفحه‌نمایش مستحکمی ‌برخوردار است. اما ساخت گوشی‌های مقاوم اتفاق تازه‌ای نیست و شاید تنها نکته قابل توجه تجربه جدید پاناسونیک در تولید گوشی هوشمند با چنین ویژگی‌هایی است.  

 

دوربین

دوربین در گوشی‌های هوشمند از جمله مواردی است که همواره ارتقای آنها، تاثیر مستقیمی ‌بر میزان فروش آنها داشته است، تقاوت در کیفیت عکس‌های ثبت شده توسط پرچمداران، به قدری نیست که بتوان تفاوت قابل ملاحظه‌ای بین آنها قایل شد، محدودیت‌های مشترک در زمینه طراحی دوربین در گوشی‌های هوشمند، کار پیشی گرفتن رقبا از یکدیگر را دشوارتر می‌کند و اندکی بهبود در اوضاع موجود می‌تواند موفقیت‌های بزرگی را به همراه داشته باشد.

بزرگترین چالش موجود در این زمینه، ثبت تصاویر قابل قبول در نور کم است که تاکنون تلاش‌های زیادی برای رفع آن به کار گرفته شده است. تازه‌ترین رویکرد در زمینه دستیابی به دوربین موبایل بهتر، استفاده از لنزهای دوگانه است که به سرعت در حال گسترش است. 

با استفاده از این امکان می‌توان به زوم بهتر بدون نیاز به استفاده مکرر از زوم دیجیتال، ثبت جزییات بیشتر  و همچنین عملکرد بهتر دوربین در نور کم دست یافت. سرعت فوکوس نیز به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد و حتی می‌توان پس از عکس‌برداری فوکوس تصویر را تغییر داد.

سامسونگ نیز در گوشی S7 خود از فناوری پیکسل‌های دوگانه استفاده کرده است که به جای استفاده از پنج تا ده درصد پیکسل‌ها برای فوکوس، صددرصد آنها را به کار خواهد گرفت. 

 

جمع‌بندی

اگر چه نمی‌توان کنگره جهانی موبایل 2016  را به طور کلی خالی از نوآوری دانست، اما به جز چند مورد کوچک، بقیه کمپانی‌ها با گوشی‌های میان‌رده و به امید موفقیت در فروش بیشتر به بارسلونا آمدند.

از معدود تغییراتی که می‌توان به آن اشاره کرد، طراحی ماژولار گوشی توسط LG است که البته هنوز در مراحل بسیار اولیه خود قرار دارد، اگرچه این کمپانی همواره تلاش دارد در ارایه طرح‌هایی پیش‌قدم باشد، اما تغییرات و طرح‌های این کمپانی کره‌ای معمولا محدود به خودش باقی مانده و هیچگاه مورد توجه و کپی‌برداری سایر برندهای موبایل قرار نگرفته است.

سونی نیز با سه گوشی بالارده Xperia X Performance و گوشی میان‌رده Xperia X و Xperia XA که بیشتر بر ظاهر آن تمرکز کرده، درکنگره جهانی موبایل حاضر شد.

 اما اچ‌تی‌سی، سه گوشی از سری دیزایر و دستگاه واقعیت مجازی Vive  را با خود را به بارسلونا آورد، سایر کمپانی‌ها مانند آلکاتل، لنوو و زد‌تی‌ای نیز با گوشی‌های میان‌رده خود به رقابت بر سر کاهش قیمت پرداختند. شیائومی ‌نیز از پرچمدار خود به نام Mi5 رونمایی کرد و طبق روال گذشته آن را به عنوان یک گوشی بالارده  با قیمت مناسب معرفی کرد،  بیش از آنکه با رقابت بر سر نوآوری وجود داشته باشد، بازار رقابت بر سر فروش بیشتر با ارایه قیمت‌های رقابتی همچنان گرم است، اما نکته جالب اینجاست که نوکیا در این کنگره مجددا اعلام کرده که به دنیای تولید گوشی بازخواهد گشت، شاید این اتفاق بتواند نویدبخش تحولات تازه در این صنعت شود.(عصرارتباط)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">