"گرانی" بازار دیجیتال کشور را کساد کرد
گرانی کالاهای کامپیوتری و به ویژه لپتاپ و تبلت منجر به نیمه تعطیل و حتی بر اساس اعلام فعالان بازار، تعطیلی بازار کامپیوتر طی یک هفته اخیر شده است.
به گفته کسبه بازار کامپیوتر پایتخت، با وجودی که سال گذشته در چنین ایامی بازار کامپیوتر بسیار پررونق بود امسال نه تنها از رونق خبری نیست، بلکه بازار به حالت تعطیل در آمده است و حتی میزان تقاضا برای کالاهای ارزانی که برای هدیه نوروزی مناسب هستند نیز در حد چشمگیری کاهش یافته است.
امیر حسین رشیدی، مسوول فروش فروشگاه زیگورات در پاساژ پایتخت با تایید این موضوع به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: شاید علت این اتفاق این باشد که رسانهها اطلاعرسانی درستی به خریدار نداشته و با ارائه پیشبینیهای غیرکارشناسانه در مورد کاهش قیمتها در صورت عدم خرید برخی از کالاها مانند لپتاپ و خودرو و... باعث شدهاند که میزان عرضه در بازار در حد زیادی
کاهش یابد.
وی همچنین با اشاره به این موضوع که قیمتها در بازار لپتاپ تحت تاثیر مستقیم قیمت دلار آزاد است گفت: بیشک تا زمانی که قیمت دلار آزاد در بازار کاهش نیابد، در بازار داخلی شاهد کاهش قیمتها نخواهیم بود. حتی اگر اجناس فروشندگان روی دستشان بماند!
این در حالی است که محسن بهنامی یکی دیگر از عرضهکنندگان لپتاپ و کالاهای کامپیوتری در بازار کامپیوتر پایتخت در این باره میگوید، به حالت تعطیل در آمدن بازار در هفته گذشته تا حدودی روی قیمتها در بازار تاثیر گذاشت، به طوری که برخی از فروشندگان قیمت کالاهایشان را در حدود 20 تا 50 هزار تومان کاهش دادهاند.
این فعال بازار به «دنیای اقتصاد» گفت: کاهش نرخ درهم نیز طی روزهای گذشته تا حدودی روی قیمتها در بازار تاثیر گذاشته
است.
سامانیان، یکی دیگر از کسبه بازار کامپیوتر رضا هم در این باره به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد، با توجه به این موضوع که بازار کامپیوتر رضا در مرکز شهر و در جوار دانشگاهها و ادارات و.... قرار دارد میزان مراجعه به آن بیشتر است، اما با این حال طی یک هفته اخیر نه تنها میزان مراجعه در حد بسیار زیادی به بازار کاهش یافته است، بلکه حجم تقاضا در بازار هم در حد شدیدی کم شده است.
این فعال بازار همچنین افزود: معدود افرادی که به بازار مراجعه میکنند برای کسب اطلاع از وضعیت بازار یا چک کردن قیمتها به بازار میآیند و کمتر کسی واقعا برای خرید به بازار میآید.
به گفته این فعال بازار اگر چه قدرت مالی خریداران کاهش یافته است، اما عوامل دیگری به این بیرونقی در بازار دامن زده است که کاهش حجم خریدهای دولتی یکی از این دلایل است.
یکی دیگر از کسبه بازار هم با اعلام این خبر که امسال از خریدهای دولتی و حتی شرکتی خبری نیست گفت: معمولا هر سال شرکتهای دولتی در ماههای آخر سال و مخصوصا در اسفندماه بخشی از نیاز کامپیوتری خود را از بازار تامین میکنند.
اما امسال از خریدهای دولتی خبری نیست و این موضوع به شدت بازار کامپیوتر را تحت تاثیر قرار میدهد. وی با اشاره به این موضوع که حتی در بدترین شرایط، خریدهای دولتی به کمک بازار میآید گفت: امسال حجم خریدهای دولتی به حد صفر رسیده است و این موضوع بازار را به شدت متضرر کرده است.
فعالان بازار که به شدت از وضعیت بازار نگران هستند میگویند: اگر چه از لحاظ موجودی در مضیقه هستیم،اما زمینه مالی برای واردات مدلهای جدید به بازار سال آینده فراهم نیست و پیشبینی میشود که بازار سال آینده لپتاپ بازاری بسیار بیرونقتر از حال است. مگر اینکه شرایط و نرخ دلار تغییر کند.
** افت خرید و فروش در بازار موبایل
همزمان با نزدیکی به آخرین روزهای سال جاری و بر خلاف سالهای گذشته، بازار تلفن همراه روزهای سرد و کم رونقی را سپری میکند.
به گزارش خبرنگار موبنا به نقل از فروشندگان و دست اندرکاران بازار، هرساله با قرار گرفتن در ماه پایانی سال میزان تقاضا برای این کالای ارتباطی افزایش چشمگیری مییافت اما هم اکنون بازار این کالای ارتباطی و دیجیتالی روزهای سرد و کم رونقی را پشت سر میگذارد.
یکی از فروشندگان موبایل در این باره گفت: امسال گرانی تمامی کالاها که به دلیل نوسانات مکرر ارز صورت گرفته باعث شده تا بازار کالاهای دیجیتالی به خصوص موبایل روزهای سرد و کم رونقی را طی کند.
"محمد کرمی" افزود: در حال حاضر میزان خریدوفروش برای این کالای ارتباطی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به طور چشمگیری کاهش یافته است به طوری که استمرار این شرایط باعث شده تا برخی از فروشندگان برای فروش کالاهایشان مجبور به تعدیل قیمت شوند.
در همین حال یکی دیگر از فروشندگان بازار گفت: به دلیل گرانی تمامی کالاها مشتریان مجبور به تامین نیاز اولیه خود هستند به همین دلیل نیز به خرید گوشی موبایل و یا تعویض آن توجه چندانی ندارند .
وی افزود: دو برابر شدن قیمت گوشیهای موبایل و لوازم جانبی آن باعث شده تا این کالای ارتباطی با تمایل چندانی از سوی مشتریان روبرو نباشد.
** کاهش نرخ دلار بازار موبایل را لرزاند
اما در واکنش به افت قیمت انواع ارز در کشور و در شرایطی کم سابقه بهای تمامی گوشیهای موبایل روند نزولی در پیش گرفته است.
به گزارش موبنا، از روز گذشته تا کنون همزمان با افت قیمت درهم و دلار در بازار امروز بهای تمامی گوشیهای موبایل با افت قیمت روبرو شدهاند.
یکی از فروشندگان موبایل گفت:همزمان با کاهش قیمت ارز در کشور بهای تمامی گوشیهای موبایل با افت قیمت تا سقف 400 تا 500 هزار تومانی روبرو شده اند به طوری که 5 آی فون که روز گذشته با قیمت دو میلیون و 400 هزار تومان به فروش میرسید هم اکنون با قیمت دو میلیون و 50 هزار تومان در بازار عرضه میشود.
"رسول حیدری" افزود: افت قیمت این کالای دیجیتالی تا کنون باعث افزایش تقاضای مشتریان از این کالای ارتباطی نشده چرا که بیشتر مشتریان منتظر کاهش قیمت مجدد این کالا در روزهای آینده هستند که به موجب همین امر نیز از خرید این کالا در شرایط فعلی امتناع میکنند.
وی افزود: با وضعیت فعلی ایجاد شده در بازار تلفن همراه پیش بینی میشود که با استمرار کاهش قیمت این کالای ارتباطی در روزهای آینده بازار این کالای دیجیتالی از حالت کم رونقی و سردی خارج شود.
- ۹۱/۱۲/۱۵