گرفتاریهای واردکنندگان گوشی با رجیستری
رییس اتحادیه صنف الکترونیک کرمان درباره افزایش قیمت تلفن همراه از اسفندماه ۹۸ تاکنون بیان کرد: وقتی دلار به ۲۲ هزار تومان برسد، چگونه انتظار داریم قمیت موبایل کاهش پیدا کند؟ زیرا این محصول را با دلار و یورو خرید می کنیم.
"علیرضا کلانتری" در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اعلام مطلبی مبنی بر ممنوعیت واردات گوشی های تلفن همراه با قیمت بالای ۳۰۰ یورو از روز دوشنبه موجب افزایش سه تا چهار میلیون تومانی قیمت محصولات اپل و گوشی آیفون شد.
وی با اشاره به اینکه این بحث(ممنوعیت ورود گوشی های بالای ۳۰۰ یورو) عملی نبود، افزود: سایر گوشی های تلفن همراه تاثیری از این بحث نپذیرفتند و در واقع گوشی های در ردیف قیمت ۳۰۰ تا ۴۰۰ یورو کمتر در بازار ایران و استان کرمان وجود داشت.
کلانتری تصریح کرد: این گوشی ها از ایام عید نوروز کمتر در بازار ما وجود داشت و قیمت آنها ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده بود.
رییس اتحادیه صنف الکترونیک کرمان درباره افزایش قیمت تلفن همراه از اسفندماه ۹۸ تاکنون بیان کرد: وقتی دلار به ۲۲ هزار تومان برسد، چگونه انتظار داریم قمیت موبایل کاهش پیدا کند؟ زیرا این محصول را با دلار و یورو خرید می کنیم.
وی افزود: مگر اینکه دولت تعرفه را کاهش بدهد یا بردارد که قیمت تلفن همراه کاهش پیدا کند و جدا از این مسائل، اتفاقات دیگری رخ داده که در قیمت تلفن همراه موثر است و مردم این مسائل را با جزئیات نمی دانند.
کلانتری با اشاره به اینکه پروسه واردات تلفن همراه به کشور مشکلات و گرفتاری هایی دارد، گفت: در حال حاضر واردکنندگان گوشی از ۱۲ شرکت به حدود ۲۰۰ شرکت افزایش یافته و از سوی دیگر ورود تلفن همراه از مسیر گمرکی و پرداخت عوارض صورت می گیرد، باید رجیستری بشود، بعد در سامانه همتا ثبت و وارد بازار شود که این پروسه بین دو تا ۱۵ روز طول می کشد.
رییس اتحادیه صنف الکترونیک کرمان بیان کرد: تاجر فرصت این کار را ندارد ۱۰ روز یا نیمی از ماه کالا را نگه بدارد و از سوی دیگر مردم نگران افزایش قیمت هستند و هم فروشنده و هم خریدار هیجان دارند که کالا زودتر در بازار فروخته شود.
وی افزود: مسئله دیگر این است اکنون گوشی های خریداری شده نیز همان لحظه قابل استفاده نیست و ممکن است بعضا زمانی تا پنج روز طول بکشد که رجیستر بشود. علی رغم اینکه راه رجیستری را رفته اما برای استفاده باید صبر کنیم.
کلانتری اظهار کرد: علت دیگر افزایش قمیت تلفن همراه، کمبود کالا و نبود مدل هایی که مشتری از آن راضی است؛ موارد متعدد دست به دست هم داده و موجب شده قیمت ها بالاتر برود.
رییس اتحایه صنف الکترونیک کرمان بیان کرد: با کاهش قیمت دلار قیمت تلفن همراه نیز کاهش پیدا می کند که البته این اتفاق نیز بعد از مدتی رخ می دهد زیرا با دلاری که اکنون کالا خرید شده، نمی توان آن را با قیمت پایین تر به فروش رساند و زمانی که با دلار ارزان تری خرید کنیم می توانیم گوشی را ارزان تر بفروشیم.
وی درباره ساخت تلفن همراه در ایران گفت: ما تکنولوژی ساخت تلفن همراه و قطعات آن را نداریم و قطعات را از خارج از کشور خرید و در داخل مونتاژ می کنیم که این گوشی ساده است و هوشمند نیست.
کلانتری اظهار کرد: زمانی به علت تبلیغات انجام شده مردم از این گوشی استفاده کردند، اما قبل از اتمام تاریخ گارانتی این گوشی ها به شرکت خدماتی( که تنها یک مورد در اهواز بود)، عودت داده می شد که زمان طولانی را نیز شامل می شد و در زمان برگشت محصول، تعویض برد شده بود و مجدد همان ایراد ذاتی را داشت.
رییس اتحایه صنف الکترونیک کرمان تصریح کرد: بنا به اظهار مصرف کنندگان، اکثر این گوشی ها یک ایراد مشترک داشتند و کیفیت قطعات مرغوب نبوده است.