ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

گوشی‌‌های واقعا ضدضربه در راهند

| شنبه, ۹ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۰۳:۲۵ ب.ظ | ۰ نظر

مژگان کریم‌‌نیایی - اگرچه شاید راحت‌‌تر باشد که گوشی‌‌هایمان را داخل یک کیف ساده قرار داده و در جیبمان بگذاریم، اما اگر به فکر محافظت از گوشی خود باشید به چیزی بیش از اینها نیاز دارید؛ خرید قاب‌‌های متنوع و محافظ‌‌های تلقی و شیشه‌‌ای برای روی گوشی، بخشی از قطعات محافظت‌‌کننده گوشی‌‌های موبایل است که در این سال‌‌ها به جزیی جدایی‌ناپذیر از هر گوشی موبایلی تبدیل شده است.

در حال حاضر قاب‌‌های گوشی در انواع ژله‌‌ای، طرح‌دار و... ساخته و عرضه شده و البته انواع مختلفی از محافظ‌‌های صفحه‌نمایش نیز در بازار وجود دارد که با توجه به قطر این محافظ‌‌ها و ضد خش بودن و شفافیت آنها، قیمت‌‌های متفاوتی دارند. وجود همین ابزار جانبی برای حفاظت از گوشی موجب شده که قیمت تمام‌شده این گوشی‌‌ها بعد از خرید این ابزار به شکل قابل توجهی افزایش یابد.

باتوجه به پیشرفت‌‌های صورت‌گرفته و تحقیقاتی که در حال انجام است، شاید در کمتر از یک دهه آینده قاب‌‌های گوشی و محافظ‌‌های ال‌‌سی‌‌دی موبایل به تاریخ بپیوندند و گوشی‌‌های موبایل و شیشه‌‌هایشان آن‌قدر مستحکم ‌‌شوند که از محافظ شیشه و قاب بی‌‌نیاز شوند.

بر اساس گفته یکی از کارمندان داخلی دانشگاه کالیفرنیا، شیمیدانان این دانشگاه موفق به ساخت موادی شده‌اند که می‌‌تواند راه‌حلی برای راحت شدن از گوشی‌‌ها و محافظ‌‌های صفحه‌نمایش موبایل باشد.

کلید حل این مشکل، ساختن ماده‌‌ای بوده که مولکول‌‌های آن یکدیگر را به‌شدت جذب می‌‌کنند. این خصوصیت به هر چیز شکستنی اجازه می‌‌دهد تا مولکول‌‌هایش محکم به یکدیگر بچسبند و حتی با برخوردهای محکم نشکنند.

محققی به نام چایو وانگ که در بخش شیمی دانشگاه ریورساید کالیفرنیا این ماده راه ساخته است، می‌‌گوید: برای ساختن آن از یک پلیمر انعطاف‌‌پذیر و یک یون نمک خاص استفاده شده که موجب واکنشی به نام واکنش دوقطبی یون نمک می‌‌شود.

این واکنش شیمیایی قدرت جذب بالایی میان مولکول‌‌های ماده به وجود می‌‌آورد و این موضوع به این معنی است که ماده پس از این واکنش می‌‌تواند خودش را از هر آسیبی برهاند و جلوی ضرباتی که ممکن است موجب شکستگی کامل یک گوشی موبایل شود مقاومت کند. حتی اگر این ماده شکسته شود، می‌تواند در کمتر از یک روز بار دیگر مولکول‌‌هایش به یکدیگر پیوند بخورند. همچنین این ماده می‌‌تواند تا 50 برابر حالت عادی خودش کش بیاید.

قابلیت برجسته دیگر این ماده هدایت کردن جریان الکتریسیته ساخته‌شده به صفحه‌نمایش است تا در آنجا مورد استفاده قرار گیرد.

وانگ معتقد است که تا سال 2020 ماده‌‌ای که ساخته در گوشی‌‌های هوشمند مورد استفاده گسترده قرار می‌گیرد. از نظر وی این ماده علاوه بر صفحه‌نمایش گوشی‌‌های هوشمند، می‌‌تواند در ساخت تلفن‌‌های خانگی نیز مورد استفاده قرار گیرد تا به این ترتیب این ابزارهای الکترونیکی در برابر آسیب‌‌های احتمالی بیمه شوند. آنچه وانگ در حال حاضر نیاز دارد، این است که با یکی از کمپانی‌‌های بزرگ سازنده گوشی در جهان مانند اپل یا سامسونگ قرارداد ببندد تا در کوتاه‌‌ترین زمان پلیمر انعطاف‌‌پذیر وی به خانه‌‌های مردم سراسر جهان راه پیدا کند.

پیش از این پژوهشگران انگلیسی توانسته بودند نسل جدیدی از شیشه‌های ارزان‌قیمت را برای صفحه موبایل بسازند که نمی‌شکنند و ترک نمی‌‌خورند. به عقیده این دانشمندان، اختراع آنها به شکسته شدن شیشه‌‌های صفحه‌نمایش موبایل برای همیشه خاتمه می‌‌دهد.

استفاده از این شیشه می‌‌تواند برای کسانی که گوشی زیاد از دستشان می‌‌افتد و تجربه‌‌های زیادی از آسیب دیدن صفحه‌نمایش گوشی‌‌شان دارند بسیار مفید باشد.

جالب آنکه قیمت تمام‌شده این نمایشگرهای لمسی پایین‌‌تر از مدل‌‌های قبلی است. گفته می‌‌شود این فناوری تا سال 2018 تجاری‌سازی شده و قابلیت نصب روی گوشی‌‌های هوشمند، تبلت و سایر گجت‌‌ها را پیدا می‌کند.

تاکنون از یکی از ترکیبات اکسید قلع که فلزی گرانبها است برای ساخت نمایشگرهای موبایلی استفاده می‌شده؛ چرا که نمایشگر باید رسانا باشد تا با اثر انگشت کار کند، اما جایگزینی نمایشگرهای فعلی با جدید می‌‌تواند در کاهش قیمت نمایشگرها بسیار راهگشا باشد و با این تفاسیر شاید از این پس اندازه صفحه‌نمایش یکی از عوامل تاثیر‌‌گذار برقیمت گوشی قلمداد نشود. همان‌طور که می‌‌دانید، اندازه صفحه‌نمایش همواره یکی از مهم‌ترین فاکتورها در قیمت‌‌گذاری گوشی‌‌های همراه بوده و چند اینچ بزرگ‌تر شدن گوشی موجب می‌‌شود نسبت به رقیبان خود که امکانات مشابه اما صفحه‌نمایش کوچک‌تری دارند تا چند صد هزار تومان گران‌تر قیمت‌‌گذاری شوند؛ به همین دلیل استفاده از این صفحه‌نمایش می‌‌تواند حتی صنعت موبایل جهان را دگرگون کند.

دانشمندان در این نمایشگرهای جدید از نقره و گرافن که در طبیعت وجود دارند استفاده کرده‌‌اند و همین راز کاهش قیمت تمام‌شده آنها است. به علاوه میزان استفاده از این مواد هم بسیار کم بوده و نیازی به استفاده از حجم بالایی از این مواد وجود ندارد.

این نمایشگرهای جدید علاوه بر اینکه شفاف هستند، قابلیت انعطاف‌‌پذیری بالایی نیز دارند و همین موضوع مقاومت آنها را در برابر فشارهای واردشده به شکل قابل توجهی افزایش می‌‌دهد و به این ترتیب نمایشگرهای جدید به‌راحتی ترک نخورده و نمی‌‌شکنند. ضمنا شفافیت بالای این نمایشگرها نیز باعث می‌شود استفاده‌کنندگان از این نمایشگرها تصاویر مناسب‌‌تر و باکیفیت‌‌تری را در نمایشگر گوشی خود دریافت کنند.

در خصوص نحوه عبور الکتریسیته نیز تحقیقات پژوهشگران دانشگاه آکسفورد حاکی از آن است که رسانایی این نمایشگرها به‌دلیل فلزات به‌کار رفته در آنها به‌مراتب بالاتر از نمایشگرهای قبلی است که همین می‌تواند باعث شود کیفیت لمسی موبایل‌‌ها هم با استفاده از این نمایشگر جدید بهبود قابل توجهی پیدا کند.

پیش از این تحقیقات بسیاری برای ساختن نمایشگرهای ضد ضربه صورت گرفته بود، اما هیچ‌‌یک از آنها تا به این اندازه نتایج موفقیت‌‌آمیزی در پی نداشته‌‌اند. شاید به‌نوعی بتوان ساخته‌شدن نمایشگرهای جدید و نیز مواد قدرتمند و ضد ضربه برای صنعت موبایل را به چیزی شبیه کیمیاگری تشبیه کرد. با تحولات رخ‌داده در این مدت کوتاه باید گفت پژوهشگران صنعت کیمیای گوشی‌‌های موبایل را ایجاد کرده‌اند و اکنون وقت آن است که مس گوشی‌های موبایل به طلا تبدیل شده و گوشی‌‌های هوشمند تبدیل به تانک‌‌هایی ضد ضربه شوند. (منبع:عصرارتباط)

  • ۹۶/۰۲/۰۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">