ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

گوگل زیرمجموعه آلفابت شد

| شنبه, ۲۴ مرداد ۱۳۹۴، ۰۱:۲۹ ب.ظ | ۰ نظر

شبنم کهن چی - دهم اوت سال 2015، کالیفرنیا؛ آلفابت خلق شد تا گوگل 17 ساله را به فرزندی بپذیرد و در کنارش نوپاهای دیگری را بزرگ کند. هفته‌ای که پشت سر گذاشتیم، شاید سرآغاز مهم‌ترین مقطع حیات یکی از بزرگ‌ترین کمپانی‌های جهان، یعنی گوگل بود. بعد از تغییراتی که یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی در دو ماه گذشته تجربه کرد، حالا گوگل اولین قدم بزرگ خود را برای بزرگ‌ترین تحول در دوره حیاتش برداشته است. کمپانی‌ای که تصور می‌کردیم غول دنیای اینترنت است، زیر چتری نشست تا دنیای اینترنت، میزبان غول دیگری باشد؛ آلفابت.

لری پیچ و سرگئی برین که در روزهای جوانی‌شان بر تن رویای مشترکان، لباس گوگل را پوشاندند حالا در میانسالی در پی تحقق رویایی تازه هستند؛ رویایی بزرگ‌تر که فرزندشان، گوگل را هم زیر پر و بال خود بگیرد. بر همین اساس آنها هلدینگی به نام آلفابت تاسیس کردند و قدم در راه تازه‌ای گذاشتند تا بیش از گذشته بر دنیای امروز سیطره پیدا کنند.

آنها نام رویای بزرگ و تازه خود را آلفابت گذاشتند، نامی که نمایان‌گر زبان است؛ مهم‌ترین اختراع بشر که هسته مرکزی پیمایش اطلاعات در جست‌وجوهای گوگل است.

محدوده فعالیت این هولدینگ اینترنت، نرم‌افزار، تجهیزات ارتباطات، سلامت و زیست‌فناوری است. شرکت‌های وابسته به این هلدینگ نیز عبارتند از گوگل، گوگل ایکس، گوگل فایبر، Google Ventures، Google Capital، کالیکو و نست‌لبز.

فعالیت هر کدام از این شرکت‌ها به این شرح است:

نست: توسعه پلاتفورم خانه هوشمند

کالیکو: فعالیت برای توسعه راه‌حل‌های افزایش عمر

گوگل ایکس: پروژه‌های پیشرفته مانند گوگل گلس، ارایه اینترنت با استفاده از بالون‌ در سراسر جهان و غیره

فایبر: توسعه اتصالات اینترنت پرسرعت

Google Capital: بازوی سرمایه‌گذاری مجموعه که با Google Ventures متفاوت است.

Google Ventures: سرمایه‌گذاری روی خودرو‌ها

گوگل در سال‌های گذشته بسیاری از سرویس‌های موفق و ناموفق خود را تعطیل کرده است که از جمله می‌توان به جی‌تالک و گوگل‌ریدر اشاره کرد. از سوی دیگر به نظر می‌آمد اخیرا برای کسب درآمد از سرویس‌هایی مانند گوگل پلاس که نتوانسته بود جذابیت کافی برای علاقه‌مندان به شبکه‌های اجتماعی ایجاد کند با مشکل روبه‌رو بوده است.
** دنیای آلفابت چگونه است

گوگل که به عنوان غول موتورهای جست‌وجوگر اینترنتی شهرت پیدا کرده، چند سالی است وارد حوزه‌هایی مانند سیستم عامل، پهپادها، اینترنت پرسرعت، ماشین‌های بدون سرنشین و دیگر پروژه‌ها شده است و در هر کدام به موفقیت‌هایی نیز دست پیدا کرده‌ است. با تاسیس آلفابت، موسسان گوگل که حالا موسسان آلفابت نیز هستند فرصتی پیدا می‌کنند که هر کدام از این پروژه‌ها را در سطحی بالاتر و گستره‌ای بزرگ‌تر دنبال کنند. علاوه بر این فرصت‌های جدیدی برای فعالیت‌های تازه به دست خواهند آورد.

با اعمال این تحول ساختاری«گوگل فایبر» سرویس اینترنت فوق‌سریع گوگل یکی از کمپانی‌های تابع آلفابت خواهد بود و گوگل ونچرز بازوی سرمایه‌گذاری گوگل هم فعالیت مستقلی زیر چتر آلفابت خواهد داشت. گوگل ایکس که پروژه‌هایی نظیر خودروهای بدون سرنشین پهپادها و بالون‌های اینترنت‌رسان را در بر می‌گیرد هم، به واحدی مجزا تبدیل خواهد شد که مستقیما زیر نظر سرگی برین فعالیت خواهد کرد. واحد گوگل در کنار جست‌وجوهای آنلاین گوگل مپس و یوتیوب را هم در بر خواهد گرفت و بزرگ‌ترین واحد مجموعه آلفابت خواهد بود.
** پدرخوانده‌ای به نام لری

لری پیچ، مدیرعامل سابق گوگل حالا مدیرعامل اجرایی آلفابت است. شریکش، سرگئی برین نیز در آلفابت بر صندلی مدیرعاملی تکیه خواهد زد. اریک اشمیت هم به عنوان رییس هیات مدیره آلفابت معرفی شده است.

قرار است پدرخوانده و شریک و همراه همیشه‌اش سرگئی بالای هرم بنشینند و بر کار رهبران پروژه‌های مختلفشان نظارت کنند، رهبرانی که هر کدام برای شرکت خود یک فرهنگ متفاوت پایه‌گذای می‌کنند. در کنار این نظارت این دو مرد، به پروژه‌های جدید فکر و رویاهایی تازه را محقق کنند.

پس گوگل به چه کسی سپرده شده؟ به جوانی که طی ماه‌های گذشته در بسیاری از کنفرانس‌های گوگل دیده‌ایم؛ سوندار پیچای. وی که پیش از این نقش مدیر اجرایی گوگل را بازی می‌کرد و با نشان دادن استعداد و توانایی‌هایش طی چند سال گذشته، امروز سمت مدیرعاملی گوگل را به دست آورده است. امید کردستانی، یکی از شخصیت‌های جذاب گوگل برای ایرانی‌هاست. حالا با تغییرات به وجود آمده از گوشه و کنار شنیده می‌شود وی به عنوان مشاور ارشد آلفابت به همکاری خود با لری پیج ادامه دهد. گفته می‌شود سمت پیشین امید کردستانی (مدیریت فروش) را سه نفر بر عهده خواهند گرفت: فیلیپ شیندلر قائم مقام بخش فروش و عملیات، دنیل آلگره مدیر بخش همکاری و اوراین توهیل مدیر بخش بازاریابی، سه نفری هستند که قرار است از این پس جای امید کردستانی در گوگل را پر کنند.
** چه شد و چه می‌شود

با رونمایی رسمی از هولدینگ آلفابت، ارزش سهام گوگل به 708 دلار برای هر سهم رسید. یعنی حالا هر سهم گوگل بیش از 2 میلیون و 120 هزار تومان ارزش دارد. سهام‌داران گوگل هفته گذشته یک برد بزرگ کردند، آنها به همان میزانی که از گوگل سهم داشتند امروز از آلفابت سهم دارند.

پیش‌بینی بسیاری از کارشناسان و فعالان دنیای اینترنت این است که گوگل طی ماه‌های آینده رشد چشمگیری در درآمد و از بین پروژه‌هایش که حالا هر کدام قرار است به صورت مستقل رشد کنند، آندرویید آینده درخشان‌تری خواهد داشت چرا که آندرویید از بخش‌های مورد علاقه ساندرا پیچای است، بخشی که پیش از این اون زحمات فراوانی برای توسعه‌اش کشیده است. پیش‌بینی‌ها می‌گویند ساندرا پیچای بیش از گذشته بر آندرویید تمرکز خواهد کرد.
** مرد اول گوگل؛ پیچای

قرار است سوندار پیچای جای لری پیج را در گوگل بگیرد. مرد 43 ساله هندی سخت کوش و با استعدادی که از سال 2004 در گوگل مشغول به کار شد. او در مقطعی از کارش، رهبر پروژه گوگل کروم بود. ساندار پیچای در پروژه‌هایی مانند نوارابزار گوگل، جست‌وجو داخل صفحه سیستم‌عامل، بسته گوگل و اپلیکیشن‌های جی‌میل و نقشه گوگل نیز دارای نقش کلیدی بوده است. گفته می‌شود سال ۲۰۱۱ گوگل با پیشنهاد 50 میلیون دلاری‌اش به ساندرا او را از پذیرفتن پیشنهاد کار توییتر منصرف کرده و نگه داشته است. پیچای هندی بعد از اعلام خبر مدیرعامل شدنش در گوگل در توییتر با حجم زیادی از تبریک مواجه شد. او در توییتر sundarpichai@ بیش از 191 هزار پیرو (Follower) دارد.
** نامه پدرخوانده به فرزند جدیدش

بعد از آنکه لری پیج به صورت رسمی خبر راه‌اندازی هولدینگ آلفابت و زیر مجموعه شدن گوگل را منتشر کرد، نامه‌ای خطاب به آلفابت، فرزند ارشدش در سایت abc.xyz منتشر کرد. این نامه را زومیت به صورت کامل ترجمه کرده است که بخش‌هایی از آن به این شرح است:

ما معتقدیم در گذر زمان بسیاری از کمپانی‌ها برای انجام یک کار روند ساده‌تری را در پیش گرفته و در این مسیر تغییرات مثبتی را به خود می‌بینند؛ اما در صنعت فناوری که تغییرات انقلابی باعث ایجاد پیشرفت‌های بسیار بزرگ می‌شوند، باید از درجا زدن و پیشرفت‌های اندک احساس ناخشنودی کرد؛ چراکه این حالت برابر با شکست است.

کمپانی ما در حال حاضر در شرایط خوبی به سر می‌برد، اما معتقدیم که می‌توانیم شرایط را بهتر کنیم. از این‌رو اقدام به تاسیس کمپانی جدیدی با نام آلفابت کردیم.

آلفابت چیست؟ آلفابت مجموعه‌ای متشکل از کمپانی‌های مختلف خواهد بود. بزرگ‌ترین عضو این مجموعه بدون شک گوگل است. گوگل جدید در مقایسه با گذشته کمی محدود و کوچک خواهد شد و کمپانی‌هایی که در زمینه‌هایی غیر از حوزه‌ اصلی فعالیت اینترنتی گوگل کار می‌کنند، در مجموعه‌ آلفابت جا خواهند گرفت. اما منظور ما از فعالیت های غیرمرتبط با فعالیت اصلی گوگل چیست؟ شاخه‌هایی نظیر علوم طبیعی که در زمینه‌ ساخت لنز‌های سنجش میزان گلوکز فعالیت می‌کند یا کالیکو (Calico) که در رابطه با طول عمر متمرکز است، از جمله‌ شاخه‌هایی هستند که تحت نظر آلفابت به فعالیت ادامه خواهند داد. ما معتقدیم این تصمیم امکان مدیریت بهتر مجموعه را در اختیارمان گذاشته و باعث مدیریت مستقل زمینه‌هایی می‌شود که چندان ارتباطی با یکدیگر ندارند.

هدف ما پیش بردن هر یک از کسب و کارها با گماردن یک مدیرعاملی بسیار کارکشته است؛ بطوری که من و سرگئی نیز در خدمت این مدیران عامل‌ها بوده و به عنوان گردانندگان آلفابت به پیشرفت مجموعه کمک خواهیم کرد. ما شرایط را برای فعالیت هر یک از زیر مجموعه‌ها به خوبی مهیا خواهیم کرد. ما از این موضوع که فرد کارکشته‌ای را به عنوان مدیرعامل در راس هر کمپانی قرار داده‌ایم، اطمینان حاصل خواهیم کرد.با در پیش گرفتن چنین سیاستی ما انتظار داریم گزارش مالی مربوط به سه ماهه‌ چهارم سال جاری میلادی را به صورت بخش بخش منتشر کنیم. از این‌رو گزارش مالی مربوط به گوگل بصورت جداگانه از سایر کمپانی‌های فعال زیر مجموعه‌ی آلفابت منتشر خواهد شد.

از این پس Alphabet Inc جایگزینGoogle Inc خواهد شد. در مورد سهام و بازار‌های بورس نیز باید گفت که تمام سهام گوگل بصورت خودکار و با میزان برابر به آلفابت انتقال یافته و سهامداران از حقوق مشابه گوگل در کمپانی جدید برخوردار خواهند بود. گوگل به یک موجودیت که تمام مالکیت آن در اختیار آلفابت است، تغییر خواهد یافت.
** دامنه عجیب برای آلفابت

هولدینگ آلفابت دامین عجیبی برای فعالیت‌های اینترنتی خود در نظر گرفته‌ است؛ دامنه‌ای با سه حرف آخر الفبای انگلیسی: .XYZ سایت هلدینگ آلفابت در آدرس

www.abc.xyz در دسترس است. دامنه ای که تا پیش از این مورد توجه نبود اما بعد از انتشار خبر راه‌اندازی آلفابت که سایت خود را روی این دامنه ثبت کرده است، تقاضا برای ثبت با این دامنه به طرز شگفت‌آوری افزایش یافته است. Daniel Negari موسس شرکت XYZ.com که کار ثبت دامنه XYZ. را انجام می‌دهد خبر داده است این وب‌سایت با ثبت‌های انجام شده برای نام‌های با پسوند .xyz به حد انفجار رسیده است.

وی اعلام کرد پس از انتشار خبر آلفابت و گوگل در مدت 60 ثانیه، در یک مرحله 250 ثبت‌نام انجام شده است. برای اختیار داشتن سایتی روی دامنه .XYZ در ایران باید سالانه 45 هزار تومان پرداخت کرد. این یک دامنه عمومی است و ایده اصلی این است که نام سایت با سه حرف آخر الفبا (x-y-z)تمام شود.(منبع:فناوران)

  • ۹۴/۰۵/۲۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">