گوگل ماهی 12 میلیارد واژه جستوجو میکند
گوگل که همچنان عنوان بزرگترین جستوجوگر اینترنتی جهان را در اختیار دارد، آخرین گزارش مالی خود مربوط به فصل پایانی سال 2014 میلادی را منتشر کرد و همزمان با آن، آخرین رکوردهای اینترنتی خود را به انتشار رساند.
این شرکت توضیح داد که در سه ماه پایانی سال 2014 میلادی میزان کلیکهای انجامشده روی آگهیهای گوگل 14 درصد افزایش یافت و دو سایت Google.com و Youtube.com در مجموع 69 درصد از درآمدهای آن را به خود اختصاص دادند. درآمد حاصل از فروش خدمات گوگل در این سه ماه با رشد 15 درصدی به 1/18 میلیارد دلار رسید و سود فصلی آن نسبت به مدت مشابه سال قبل با رشد 41 درصدی 76/4 میلیارد دلار محاسبه شد تا بهعبارت دیگر گوگل بهازای هر سهم خود در تالارهای بورس بتواند 91/6 دلار سود به دست آورد.
اما در بخش رکوردها، گوگل توضیح داد که در این دوره زمانی بهطور میانگین در هر ماه 9/11 میلیارد کلیدواژه را جستوجو کرد و ماهانه 17/1 میلیارد کاربر واحد در این سایت گشتوگذار کردند. طی سه ماه پایانی سال گذشته 1/87 درصد از جستوجوهای موبایلی جهان با گوگل انجام شد و در هر ماه 187 میلیون آمریکایی خدمات آن را مورد استفاده قرار میدهند.
در دوره زمانی مذکور، 56 درصد کاربران جهان نام خود را در گوگل جستوجو کردند و 70 هزار نفر از این شرکت خواستند اطلاعات شخصی آنها را پاک کند. تعداد مشترکان سرویس پست الکترونیکی Gmail تا پایان سال 2014 بیش از 500 میلیون نفر بود و گفته شد یکچهارم کارمندان جهان در محل کار خود از این سرویس استفاده میکنند. گوگل اعلام کرد در سه ماه یادشده سرویس پست الکترونیکی آن در 97/99 درصد موارد بدون هرگونه اختلال به فعالیت خود ادامه داده و در کل سال 2014 میلادی تنها دو ساعت از دسترس خارج شده است.
در پایان این فصل تعداد کاربرانی که از Chrome استفاده میکردند به یک میلیارد نفر رسید و این مرورگر اینترنتی در مجموع 3/14 درصد از ترافیک اینترنتی جهان را مدیریت کرد. به گفته گوگل 68/34 درصد از جستوجوهای اینترنتی جهان در فصل پایانی سال گذشته با Chrome انجام شد.
دیگر آمار غول اینترنتی جهان به شبکه اجتماعی Google Plus مربوط میشد که در این دوره زمانی مجموع مشترکان آن از مرز 600 میلیون نفر هم فراتر رفت. در ربع پایانی سال 2014 میلادی بهطور میانگین در هر ماه 20 میلیون نفر با دستگاه موبایلی خود وارد Google Plus شدند و بهطور میانگین هر کاربر روزانه هفت دقیقه را به این پلتفرم اجتماعی اختصاص داد. در هر بار مراجعه کاربران به طور میانگین 3:46 دقیقه در Google Plus توقف کردند و 22 درصد مشترکان دستکم ماهی یک بار به صفحه شخصی خود سر زدند.
همچنین گفته شد در سه ماه پایانی سال 2014 میلادی یک میلیارد نفر از کاربران جهانی خدمات یوتیوب را مورد استفاده قرار دادند و روزانه چهار میلیارد تصویر ویدیویی در این سایت مشاهده شد. کاربران جهانی در فصل پایانی 2014 ماهانه شش میلیارد ساعت تصویر ویدیویی تماشا کردند. تصویرهای موجود در این سایت اینترنتی طی یک سال گذشته بیش از دو تریلیون بار مشاهده شد و طی فصل پایانی در هر دقیقه 100 ساعت تصویر ویدیویی جدید روی یوتیوب قرار گرفت. هر کاربر در فصل پایانی سال 2014 میلادی ماهانه 426 دقیقه در این سایت ویدیویی گشتوگذار کرد و روزی دو میلیارد ویدیوی موجود در این سایت روی دستگاههای موبایلی بارگذاری و مشاهده شد.
در این دوره زمانی 8/57 درصد از تمام گوشیهای هوشمندی که وارد بازار جهانی شدند مجهز به سیستمعامل اندروید بودند و طی سال 2014 میلادی در مجموع بیش از یک میلیارد دستگاه الکترونیکی موبایلی همراه با اندروید به دست کاربران جهانی رسید. شرکت گوگل رشد این سیستم عامل موبایلی در سهماه پایانی 2014 نسبت به مدت مشابه سال قبل را 26 درصد اعلام کرد و توضیح داد که اندروید در این سال 1.16 میلیارد کاربر جهانی را تحت پوشش قرار داد که این رقم از مجموع کاربران سیستمهای عامل iOS و OS X اپل چهار برابر بیشتر است و سه برابر بیشتر از تعداد کاربرانی محاسبه میشود که از ویندوز مایکروسافت استفاده میکنند. گوگل بر این باور است که در سال 2016 میلادی دو میلیارد دستگاه الکترونیکی موبایلی مبتنی بر سیستمعامل اندروید را روانه بازار خواهد کرد.(منبع:عصرارتباط)
- ۹۳/۱۱/۲۷