20 درصد کلاهبرداریها تلفنی و پیامکی است
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا اعلام کرد: در 10 ماهه امسال، کلاهبرداری تلفنی و پیامکی، 20 درصد از کلاهبرداری ها را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس، سرهنگ مهرداد امیدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما در تشریح اقدامات این پلیس در حوزه کلاهبرداری گفت: طی 10 ماهه گذشته، 17 هزار و 353 پرونده با موضوع کلاهبرداری مورد رسیدگی قرار گرفت که منجر به دستگیری 6 هزار و 800 نفر و صدور قرار تامین قضایی برای آنان شد.
وی با اشاره به اینکه پرونده های رسیدگی شده دارای 17 هزار و 100 نفر شکات بودند، افزود: 45 درصد از پروندهها به شناسایی و دستگیری کلاهبرداران و معرفی آنان به مراجع قضایی انجامید، 21 درصد از پرونده ها قبل از صدور قرار، منجر به رضایت شاکی شد، در 28 درصد پرونده ها نیز کلاهبرداران شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند اما از حکم اتخاذ شده برای آنان بی اطلاع هستیم و 6 درصد از پرونده ها نیز نتیجه مثبتی به دست نیامده است.
معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی ناجا، یادآور شد: بیشترین پرونده های کلاهبرداری به ترتیب در استان های تهران بزرگ، آذربایجان شرقی، البرز، اصفهان، مازندران و استان مرکزی تشکیل شده است.
به گفته سرهنگ امیدی، در 10 ماهه امسال میزان کلاهبرداری در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل 30 درصد افزایش یافته است که عمده آن مربوط به کلاهبرداری های تلفنی و پیامکی، بوده است.
وی ادامه داد: این درحالی است که میزان کشف به وقوع در جرم کلاهبرداری طی 10 ماهه گذشته در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل، 4 درصد افزایش یافته است.
این مقام انتظامی در تشریح عناوین کلاهبرداری نیز به خبرنگار پلیس گفت: 24 درصد از کلاهبرداری ها در پوشش فروش املاک و وسائط نقلیه،20 درصد مربوط به کلاهبرداری های تلفنی و پیامکی، 10 درصد در پوشش فروش اقساطی یا پیش فروش ملک، واحدهای مسکونی، تجاری و وسائط نقلیه، 16 درصد مربوط به امور بازرگانی و تجاری ، 4 درصد مربوط به دلالی و واسطه گری، 3 درصد مربوط به فروش اجناس بدلی، 3 درصد مربوط به اجاره ملک، 2 درصد کاریابی و استخدام و بقیه شامل سایر عناوین کلاهبرداری مانند رمالی، خواستگاری و امور خیریه بود.
- ۹۱/۱۱/۲۲