۳ شرط معاملات مجازی مسکن
رئیس اتحادیه مشاوران املاک از پیشبینی انجام 70 درصد معاملات مسکن در فضای مجازی تا یک دهه آینده خبر داد و گفت: مخالفتی با وبسایتهای املاک نداریم اما سه شرط داشتن پروانه، نظارت بر این سایتها و حذف نشدن مشاوران املاک باید لحاظ شود.
حسام عقبایی در سمینار مشاوران املاک و سامانه آیهوم که در محل دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: نمیتوان جلوی پدیدههای نوین را سد کرد بنابراین باید آنها را به عنوان یک واقعیت بپذیریم و از ظرفیت آنها در جهت رونق اصناف استفاده کنیم،باید اذعان کرد طی یک دهه آینده 70 درصد معاملات بخش مسکن از طریق فضای مجازی انجام میشود.
وی افزود: خوشحالم سمینارهای املاک در دانشگاهها انجام میگیرد که مبتنی بر علمی شدن صنف مشاوران املاک است و باید از ورود جوانان تحصیلکرده به بحث املاک مجازی خوشحال باشیم.
عقبایی با اشاره به اینکه خلاقیت در صنف مشاوران املاک خلایی است که باید پر شود، گفت: باید از پتانسیل مراکز تحقیقاتی، پارکهای علمی و فناوری و سایر ارکان برای بالا بردن ظرفیت مشاوران املاک استفاده کنیم.
وی خاطر نشان کرد: صنف مشاوران املاک به خصوص افرادی که در سنین بالا قرار دارند، به دنبال این هستند که در جهت حرفهای بودن کار خودشان به روز باشند به همین لحاظ امیدواریم مجموعههای مجازی حرکتی باشد که بتوانیم خدمات تکمیلی را در خانواده مشاوران املاک که در کل کشور 650 هزار نفر عضو دارد و با احتساب خانوادههای آنها که 2 میلیون و 400 هزار نفر میرسد ارائه دهیم.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به اینکه نقش مسکن به طور مستقیم با 300 صنعت ارتباط مستقیم دارد،گفت: در دانشگاه علمی کاربردی اتحادیه املاک برای اولین بار 160 دانشجو در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند اما در نظر داریم مهندسی علمی را در این شغل به صورت تکنیکال پیش ببریم، چرا که مهارتآموزی با داشتن مدرک صرف متفاوت است.
وی ادامه داد: در کشور حدود 24 وبسایت و مجموعه فضای مجازی در بحث املاک حضور دارند که فعالیت 5 شرکت گستردهتر از سایر مجموعهها است.
به گزارش فارس،عقبایی ادامه داد:این سایتها عموماً دانشمحور و علمی رفتار میکنند اما بنده به عنوان رئیس اتحادیه مسئولیت حفظ حقوق صنف خود را در اولویت قرار میدهم.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تأکید کرد: پیشبینی میشود تا یک دهه آینده 70 درصد معاملات مسکن در فضای مجازی انجام شود بنابر این نمیتوان جلوی این پدیده را گرفت زیرا صنوفی که در مقابل تکنولوژی مقاومت کردهاند دچار رکود شدهاند و از پدیدههای نوین جا ماندهاند.
وی تصریح کرد: بنده مخالفتی با وبسایتهای املاک ندارم اما سه شرط اساسی باید لحاظ شود که این سه شرط داشتن پروانه، وجود نظارت بر این سایتها و عدم حذف مشاوران املاک به عنوان واسطهگران قانونی بخش املاک است.
وی با اشاره به اینکه دسترسی مشاوران به اطلاعات املاک مورد معامله جزو مسائل مهمی در شفافیت معاملات مسکن است، تصریح کرد: در حال حاضر ریسک خرید ملک در ایران بالا است چرا که مشاوران املاک به هیچ یک از مسائل مربوط به ملک از جمله وجود معارض، بازداشت بودن ملک، قرار داشتن ملک در طرح تفضیلی دسترسی ندارند و هر جا که مشکلی در این خصوص پیش میآید مقصر اعلام میشوند.
وی ادامه داد: مشاوران املاک باید به آخرین وضعیت ملک از نظر وضعیت تفضیلی، وضعیت ثبتی، سطح کاربری، وجود شاکی، مسائل مربوط به قبوض آب و برق و گاز دسترسی داشته باشند تا پرینت این موارد را به خریداران ارائه کنند.
همچنین در این سمینار محمدحسین رفعتنژاد مدیرعامل سامانه املاک با بیان اینکه روندهای بازاریابی و فروش ملک در حال تغییر است،افزود: از ابتدای مرداد ماه تا کنون 1.5 میلیون کاربر از این سایت بازدید کردند،بنابر این تفاوت وبسایتهای عمودی و افقی در این است که در وبسایتهای افقی همه چیز به فروش میرسد اما وبسایتهای عمودی به صورت تخصصی فقط اقدام به فروش یک محصول و کالای خاص میکنند.
در ادامه این سمینار ناصرالمعمار مدرس دانشگاه درباره تکنیکهای مذاکره و بازاریابی در حوزه املاک گفت:در معاملات املاک در شروع مذاکره دو تیپ با دو نوع نگرش قرار دارند که بخش زیادی از منافع آنها با هم منطبق نیست و هنر مشاوران مدیریت همین تضاد است.