۹ سال وعده برای استقرار سامانه جامع تجارت الکترونیک
یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به اینکه چرا یک استراتژی روشن در بخش صنعت وجود ندارد ، گفت: ۹ سال از وعده استقرار سامانه جامع تجارت الکترونیک در کشور میگذرد اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.
سعید باستانی در گفت وگو با تسنیم، با انتقاد از اینکه تولید کشور هیچ استراتژی روشنی برای توسعه خود ندارد، اظهار داشت: همچنان تولید کالا در صنایع مختلف کشور براساس کالاهای وارداتی انجام میشود در حالی که باید تولیدکنندگان ضمن تأمین بازار داخل کشور توسعه تولید کالاها و حتی صادرات آنها در دستور کار صنایع کشور قرار دهند.
وی با بیان اینکه وزارت صنعت هم با تعیین سقف بازار به صدور پروانههای جدید میپردازد، افزود: برای ما هم سوال است چرا یک استراتژی روشن در بخش صنعت وجود ندارد اگر چنین چیزی بود به طور حتم ما نباید بعد از 60 سال ورق خودرو وارد کنیم در حالی که خودمان توانایی تولید آن را داریم.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس با اشاره به اینکه برخی از صنایع کشور برای توسعه خود با مشکلات سهامداران و سوء مدیریتها روبه رو هستند، گفت: در حال حاضر تعدادی از صنایع نیازمند تزریق منابع مالی برای جبران کسری نقدینگی خود هستند اما متأسفانه بخشی از تسهیلات بانکی به تولید صرف استمهال بدهی شده و عملاً منابعی در اختیار تولیدکنندگان قرار نگرفته است.
باستانی با انتقاد از اینکه 9 سال از وعده استقرار سامانه جامع تجارت الکترونیک در کشور میگذرد، تصریح کرد: در آخرین وعده قرار بود بنا به قول وزیر صنعت این سامانه در شهریورماه سال گذشته اجرایی میشد اما هنوز این موضوع محقق نشده است.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس در ادامه گفت: اگر این سامانه اجرایی میشد به طور حتم تخصیص ارز و توزیع آن با نظارتی بیشتری انجام و حجم تخلفات کاهش پیدا میکرد.
وی با اشاره به مشکلات متعدد تولیدکنندگان برای آغاز کار تولیدی خود، افزود: به عنوان نمونه اگر کسی بخواهد یک دامداری هزار رأسی تأسیس کند باید 28 بار نامه نگاری کند البته با طی کردن این مراحل باید نامه نگاری هایی متعددی را با سازمان ها برای تأیید انجام دهد تا در نهایت به مرحله استعلام برسد. جالب اینجاست در مرحله استعلام سازمان ها اظهار نظر کرده و مانه تراشی هایی را انجام می دهند. به اعتقاد شما این حجم موانع کدام تولیدکنندای تمایل به کار اقتصادی کند!