USSD امن باشد مسدود نمیشود
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در پاسخ به نگرانی مشترکان موبایل از قطع سرویس خرید شارژ با USSD، گفت: موضوع بستن سرویسی نیست، یا مسیری امن است ادامه پیدا میکند یا امن نیست و باید امنسازی شده یا با مسیرهای دیگر جایگزین شود.
ناصر حکیمی معاون فناوری های نوین بانک مرکزی در گفتوگو با فارس، در پاسخ به این سوال که طبق آخرین بخشنامه بانک مرکزی قرار است از 15 بهمنماه تراکنشهای الکترونیکی از مبدأ تا مقصد در مسیرهای بدون حضور کارت امنسازی شود و این موضوع نگرانیهایی را بابت توقف خرید شارژ از سرویسهای کد دستوری کوتاه (USSD) بین مشترکان موبایل ایجاد کرده است، گفت: این بخشنامه راجع به روش امنسازی تراکنشها است و بنابراین موضوع بستن سرویسی نیست زیرا سرویسی که مردم استفاده میکنند را که نمیبندند.
وی با تاکید دوباره بر اینکه این بخشنامه بخشنامه فنی و راجع به امنسازی است، ادامه داد: یا مسیری امن است ادامه پیدا میکند یا امن نیست و باید امنسازی شود یا با مسیرهای دیگر جایگزین شود که در حال کار روی این موضوع هستیم.
وی گفت: در حال صحبت با اپراتورهای موبایل در این زمینه هستیم.
وی پیش از این گفته بود: در مسیر تبادل کد دستوری، شماره کارت و رمز دوم به صورتی که خوانده میشود در سیستم ها ذخیره میشود.
به گزارش فارس، در حالی که به تازگی خبری از قول یک مقام مسئول در وزارت ارتباطات مبنی بر تعویق اجرای بخش نامه و ادامه امکان استفاده مردم از شیوه های فعلی در پی توافق وزیر ارتباطات و بانک مرکزی منتشر شده است، منابع خبری در بانک مرکزی با تکذیب هرگونه توافق برای تعویق توقف خرید شارژ با کدهای دستوری،گفته اند: هیچ توافقی مبنی بر تعویق یا تغییر زمان یا شیوه اجرای بخشنامه USSD میان وزارت ارتباطات و بانک مرکزی انجام نشده و تنها نامهای در این باره از سوی وزارت ارتباطات به بانک مرکزی ارسال شده که قرار بر بررسی آن است.
به این ترتیب آخرین اطلاع رسانی رسمی انجام شده همان بخش نامه بانک مرکزی است که در تاریخ ۶ بهمن ۱۳۹۶روی سایت رسمی این مجموعه قرار گرفته است و درباره هر نوع تغییری در اجرای این بخش نامه باید منتظر اطلاع رسانی عمومی توسط بانک مرکزی ماند.
توافق جهرمی با بانک مرکزی برای تعویق قطع کدهای دستوری موبایل
یک مقام مسئول در وزارت ارتباطات از توافق وزیر ارتباطات با بانک مرکزی برای تعویق در اجرای طرح قطع کدهای دستوری موبایل (USSD ) خبر داد.
محمدرضا فرنقی زاد در گفتگو با خبرنگار مهر، از تعویق ۴ ماهه در اجرای دستورالعمل قطع کدهای دستوری موبایل (USSD ) پیرو مذاکراتی که میان وزیر ارتباطات با رئیس بانک مرکزی انجام شد، خبر داد.
وی گفت: برغم آنکه وزارت ارتباطات، نقطه نظرات بانک مرکزی درخصوص سرویس کدهای دستوری و ضرورت امن سازی بسترهای مبادلات مالی را قبول دارد اما به دلیل آنکه اختلالی در سرویس دهی به مردم ایجاد نشود، پیشنهاد تعویق در اجرای این طرح را به بانک مرکزی داد.
مدیر روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اهمیت موضوع امنیت پرداخت در تراکنش های موبایلی، خاطرنشان کرد: مقررشد که نکات فنی موردنظر بانک مرکزی طی ۴ ماه آینده مورد بررسی قرار گیرد و برای آن راهکاری ارائه شود.
فرنقی زاد با اشاره به فرجه ۴ ماهه که طبق مذاکرات میان وزیر ارتباطات و بانک مرکزی تعیین شده است، تصریح کرد: از آنجایی که اجرای فوری این بخشنامه و قطع سرویس USSD می تواند در روند کاری و زندگی مردم اختلال ایجاد کند، قرار براین شد که طی این مدت، استفاده از این سرویس امکان پذیر باشد تا راهکار های لازم برای انجام تدابیر مدنظر بانک مرکزی و ایجاد بسترهای امن برای انجام تراکنش های خرد بانکی بر بستر موبایل اندیشیده شود.
به گزارش مهر، پیش از این بانک مرکزی اعلام کرده بود که از ۱۵ بهمن ماه سرویس USSD و کدهای دستوری تلفن همراه ستاره مربع برای تراکنش های مالی را قطع خواهد کرد.