آثار واگذاری بی رویه سیم کارت آشکار شد
طبق اظهارات مشترکان همراه اول این روزها وضعیت آنتندهی تلفن همراه در برخی از نقاط مختلف شهر تهران نامطلوب شده و برقراری ارتباط از طریق خطوط تلفن ثابت با خطوط همراه و یا همراه به همراه به سختی میسر میشود، به طوریکه قطع ارتباط تلفن همراه در اکثر مکالمات مشاهده میشود؛ این موضوع مثل همیشه نارضایتی مشترکان را در پی داشته و گویا پیشبینی احتمال افزایش اختلال با انجام واگذاریهای بیشتر محقق شده است.
به گزارش ایسنا)، نارضایتی مشترکان تلفن همراه از اختلالات شبکه، طی هفتههای اخیر افزایش یافته و گویا شبکه ظرفیت قبول بار ترافیکی جدید را ندارد.
بنا بر گزارشهای اعلام شده هماکنون بالغ بر 300 نقطهی کور در شهر تهران وجود دارد و نصب آنتنهای BTS به دلیل ممانعت شهروندان در این مناطق، به معضل اساسی شبکه تلفن همراه تبدیل شده است به طوریکه شرکت ارتباطات سیار اخیرا جهت همیاری شهروندان تهرانی به منظور بهینهسازی پوشش رادیویی و نقاط کور شبکه تلفن همراه اطلاعیه صادر کرده است.
شنیده شدن بوقهای پیدرپی که نشان از اشغال بودن خط و یا در دسترس نبودن مشترک مورد نظری که در چندمتری فرد تماس گیرنده قرار گرفته نشان از وجود اختلال در شبکهی تلفن همراه دارد.
بدون شک توسعه و بهبود کیفیت شبکهی تلفن همراه با برنامهریزیها فنی و مهندسی یکی از سیاستهای وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات سیار است که در اولویت برنامههای این شرکت قرار گرفته اما از طرف دیگر انجام واگذاریهای جدید و افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور نیز در اولویتهای کاری این شرکت قرار دارد.
اما به گفتهی کارشناسان افزایش هرچه بیشتر تعداد کاربران شبکهی تلفن همراه باید متناسب با توسعهی ظرفیت شبکه انجام شود اما با وجود اختلال در شبکه ظاهرا انتقاداتی به عملکرد ارتباطات سیار در این بخش وارد است و این اختلالها از قبل پیشبینی میشد.
پیش از این مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار با اشاره به مشکلات این شرکت با شهرداری و وجود محدودیت برای نصب آنتنهای تلفن همراه بویژه در تهران و تاخیر پیمانکاران عمومی این شرکت برای عمل به تعهدات خود در توسعهی شبکه، اعلام کرده بود که در صورت رفع نشدن این مشکلات با افزایش مشترکان و آغاز واگذاریهای جدید شاهد بروز مشکلاتی در شبکه خواهیم بود.
وحید صدوقی همچنین دربارهی اقدامات این شرکت برای آن که شبکهی تلفن همراه با اختلال مواجه نشود به خبرنگار ایسنا گفته بود: تقریبا از سهماه پیش برنامهای فشرده را برای بهینهسازی شبکه آغاز کردیم تا اگر موفق به توسعهی شبکه نشدیم، بتوانیم با بهینهسازی شبکه اثرات آن را کمتر کنیم که امیدواریم با آغاز به کار این شرکت بحث توسعهی شبکه، نظم و سازمان مناسب پیدا کند.
وی ادامه داد: پیشبینی ما این بود که برای اول مهرماه حدود 600 هزار نفر به شبکهی تهران افزوده میشود که همین طور هم شد اما در یک ماههی ایام ماه مبارک رمضان ترافیک شبکه کاهش یافت اما پس از افزایش ترافیک پس از عید فطر، در نقاط مرکزی تهران با مشکلاتی برای پوشش مواجهیم؛ برخی دیگر از نقاط نیز مشکل عدم پوشش دارند که نتوانستیم پوشش کامل در آنجا ایجاد کنیم اما در اولویتهای اول در این طرح قرار گرفتند تا کار سریعتر انجام شود.
به گفتهی او همچنین سعی شد که واگذاری این دوره، به حداقل برسد و شبکه با کمتر واگذار کردن حفظ شود تا مشترکان موجود دچار ضرر نشوند؛ به همین خاطر کمترین واگذاری در سطح کشور در شهر تهران انجام شده است تا توسعه انجام شود.
با تمام این اوصاف ظاهرا این برنامه فشرده به موفقیت کامل دستنیافته و شبکهی تلفن همراه با اختلال بیش از پیش روبهرو شده است اما پیگیری خبرنگار ارتباطات ایسنا از مسوولان مربوطه درباره علت افزایش این اختلال طی روزهای گذشته به این نتیجه رسید که ظاهرا گزارشی از اختلال به آنها اعلام نشده و چنانچه اختلالی در یک منطقهی خاص وجود دارد برای پیگیری به آنها اعلام شود.
آمارها نشان میدهند که کمیت واگذاری تلفن همراه به مردم و افزایش شمار مشترکان و ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور مطلوب بوده است اما این نکته بارها و بارها از سوی کارشناسان و رسانهها مطرح شده که شبکهی موجود تلفن همراه و زیرساختهای آماده شده برای آن قابلیت کشش حجم فعلی کاربران تلفن همراه و واگذاریهای بیشتر را ندارد و باید در این زمینه تصمیم اساسی از سوی مسوولان امر اخذ شود.
- ۸۶/۰۹/۰۲