ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

سامانه املاک و اسکان کشور، وارد مرحله اجرایی شد، در حالی که هنوز دو وزارت‌خانه نفت و نیرو به این سامانه اطلاعات نداده‌اند.

به گزارش فارس، عصر دیروز و پس از مطالبه سنگین مردم از طریق رسانه‌ها، مراسم اجرایی نمودن سامانه ملی املاک و اسکان کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی و معاون سازمان امور مالیاتی برگزار شد.

به استناد جزئیات مطرح شده از نحوه عملکرد سامانه ملی املاک و اسکان، این سامانه اطلاعات بر خط مالکیت، سکونت و نقل و انتقال واحدهای مسکونی، اداری، تجاری و سایر را پوشش خواهد داد.

همچنین بر اساس تکلیف قانونی وزارت راه و شهرسازی برای اجرای این سامانه، طراحی و پیاده‌سازی سامانه، دریافت اطلاعات از سایر دستگاه‌های اجرایی، بهره‌برداری از سامانه و برقراری ضمانت اجرایی در دستور کار قرار گرفته است.

با توجه به اظهارات کارشناس مسئول معماری سامانه، اطلاعات مورد نیاز برای تکمیل عملکرد سامانه ملی املاک و اسکان مشخص شده و از نهادهای اجرایی کشور درخواست شد که این اطلاعات را در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند.

در این بین برخی از دستگاه‌ها نظیر سازمان امور مالیاتی و وزارت اقتصاد همکاری خوبی را برای تکمیل اطلاعات این سامانه  ترتیب دادند. بر اساس جزئیات مطرح شده، وزارت نیرو و وزارت نفت تاکنون هیچ اقدامی در جهت تکمیل اطلاعات این سامانه انجام نداده‌اند.

منبع تامین اطلاعات سامانه املاک مرتبط به پایگاه‌های دستگاه‎های اجرایی و اطلاعات مالکان و ساکنان است.

لازم به تاکید است تا کنون 40 تا 45 درصد از واحدهای مسکونی توسط این سامانه با اولویت کلان‌شهرها بررسی شده و فرآیند بررسی و شناسایی سایر واحدهای مسکونی همچنان ادامه دارد.

به استناد اظهارات متولیان مسکن، شناسایی واحدهای مسکونی خالی در شهریورماه به اتمام رسیده و اخذ مالیات بر خانه‌های خالی در دستور کار قرار می‌گیرد.

تکلیف راه‌اندازی این سامانه در مرداد ماه 94 از سوی مجلس شورای اسلامی با در نظر گرفتن مهلت 6 ماهه به عهده وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت و اکنون پس از گذشت 60 از مهلت اعطا شده، فرآیند اجرایی این سامانه آغاز به کار کرد.

 

تاکنون 2 میلیون و 700 هزار مالک خانه خالی شناسایی شده است/ 23 هزار خانه متعلق به یک نهاد حقوقی
وزیر راه و شهرسازی از شناسایی 23 هزار واحد مسکونی متعلق به یک نهاد حقوقی خبر داد و گفت: بیش از 2 میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی خالی توسط سامانه املاک شناسایی شد و مشخص شد، یک نفر ۶۰۲ واحد مسکونی به نام خود داشته است.

 محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، در مراسم «اجرایی شدن سامانه املاک و اسکان کشور» ضمن اشاره به اجرایی شدن این سامانه، بیان کرد: امروز یکی از مطالبات کهن مردم عملیاتی شد و در این لحظه نسبت به ارسال پیامک به مالکان بیش از یک واحد مسکونی اقدام خواهد شد.

اسلامی، در بیان آمار مرتبط با واحدهای مسکونی شناسایی شده توسط سامانه املاک و اسکان گفت: بیش از 2 میلیون و ۷۰۰ هزار واحد مسکونی خالی توسط سامانه املاک شناسایی شد و مشخص شد، یک نفر ۶۰۲ واحد مسکونی به نام خود داشته است.

 

*23 هزار واحد مسکونی متعلق به یک نهاد حقوقی

وزیر راه و شهرسازی، با اشاره به بیشترین واحد مسکونی خالی متعلق به یک نهاد حقوق، تصریح کرد: اشخاص حقوقی نیز مالکیت واحد مسکونی را در این سامانه دارا بوده‌اند که بیشترین آن، ۲۳ هزار واحد مسکونی به یک فرد حقوقی اختصاص دارد.

عضو کابینه دولت دوازدهم، ضمن بیان اینکه ۱۶ دستگاه و نهاد دولتی و غیردولتی به این سامانه متصل هستند، گفت: برای تک‌تک این دستگاه‌ها مجوز قانونی از دولت برای اتصال به سامانه اسکان اخذ شده است و در 15 روز آینده اولین لیست مالکین واحدهای مسکونی خالی برای سازمان امور مالیاتی ارسال خواهد شد.

وی در بیان این نکته که مسکن کالای سرمایه‌ای نیست، افزود: اینکه اجازه بدهیم منابع مالی به بازار مسکن تهاجم کنند و قیمت‌ها تلاطم یابد، اشتباه است و باید جلوی آن گرفته شود؛ چراکه مسکن، کالای سرمایه‌ای نیست و کالای مصرفی و مورد نیاز خانوار محسوب می‌شود.

 

*لزوم تکمیل سامانه املاک با اطلاعات وزارت نیرو و نفت  

اسلامی، در ارتباط با متصل نشدن اطلاعات وزارت نیرو به عنوان متولی دستگاه‌های خدمات‌رسان آب و برق و وزارت نفت به عنوان نهاد بالادستی شرکت گاز که ارتباط مستقیم با شناسایی واحدهای مسکونی و اطلاعات خانه‌های خالی دارند، به سامانه ملی املاک و اسکان، اظهار داشت: با وزرای نیرو و نفت صحبت شده و هر دو دستور داده‌اند که شرکت‌های آب، برق و گاز اطلاعات خود را به اطلاعات سامانه املاک و اسکان متصل کنند؛ ولی مشکلی که در شرکت گاز داریم، این است که یک کنتور برای همه واحدهای مسکونی یک مجتمع مشترک است که باید این مشکل هم برطرف شود.

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به سوالی مبنی بر تعداد واحد‌های مسکونی خالی شهر تهران، گفت: در پایتخت ۵۳۰ هزار خانه خالی داریم که امروز برای مالکان ۱۰۰ هزار واحد پیامک ارسال شده تا اطلاعات مالکیت خود را برای ما ارسال کنند؛ این فرآیند ظرف ۱۰ روز باید انجام شود.

اسلامی با بیان اینکه اصلاحیه قانون مالیات بر خانه‌های خالی در صورت تصویب نهایی و ابلاغ به دولت، بازدارندگی لازم را داراست، یادآور شد: قانون مالیات بر خانه‌های خالی قرار نیست به عنوان منبع درآمد دولت اجرا شود؛ بلکه ابزاری برای کنترل تلاطم بازار خرید و فروش و اجاره مسکن است.

وزیر راه و شهرسازی درباره طرح ملی مسکن گفت: مصوب شده تا ساخت‌وساز واحدهای ذیل طرح اقدام ملی مسکن از سوی مجری ذی‌صلاح دارای پروانه فعالیت از سازمان نظام مهندسی ساختمان انجام شود. همچنین قرار است ۱۳ هزار واحد مسکن مهر فاقد متقاضی در اختیار طرح اقدام ملی مسکن قرار گیرد.

 

خبر شناسایی خانه‌های خالی منجر به عرضه این واحدها شده/زمان تحویل فهرست خانه‌ها به سازمان مالیاتی
معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی گفت: پیش از اجرایی شدن سامانه ملی املاک و اسکان، معاملات املاک در مقایسه با مدت مشابه بیش از 30 درصد رشد داشت که نشان دهنده عرضه واحدهای مسکونی خالی به بازار است.

محمود محمود زاده، معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی در ابتدای مراسم اجرایی نمودن سامانه ملی املاک و اسکان کشور، در بیان آمار واحدهای مسکونی بررسی شده توسط سامانه املاک با محوریت کلانشهرها، گفت: سامانه املاک در بهمن‌ماه سال گذشته رونمایی شد و تاکنون بر اساس معماری سامانه بیش از ۱۳ میلیون و ۴۰۰ هزار واحد مسکونی را شناسایی کرده‌ایم و حدود ۴۰ تا ۴۵ از کل واحدهای مسکونی کشور را شامل می‌شود.

معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی، در بیان اطلاعات اشخاص حقیق و حقوقی شناسایی شده توسط سامانه، بیان کرد: از تعداد واحدهای مسکونی بررسی شد و مشخص شد این خانه‌ها متعلق به 9 میلیون و ۳۰۰ هزار مالک حقیقی و حقوقی هستند که حدود ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار خانوار بیش از یک واحد مسکونی دارند.

 

*650 واحد مسکونی متعلق به یک شخص حقیقی

وی در تشریح، اطلاعات کد ملی شناسایی شده ، افزود: ۹۱ میلیون کد ملی وجود دارد که مالکیت به نام آن‌ها است که در مقایسه با تعداد مردم در کشور بسیار تفاوت دارد. علت تفاوت نیز مالکیت اشخاص حقیقی متوفی است. همچنین ۷۲ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی نیز متعلق به افراد زیر ۱۸ سال است.

محمودزاده، در بیان بیشترین آمار خانه متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی گفت: مجموعه این اطلاعات بسیار قابل توجه بود، به طوری که یک فرد حقیقی حدود ۶۵۰ واحد مسکونی و یک فرد حقوقی هم بیش از ۲۳ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی به نام خود در این سامانه ثبت کرده است.

 

*مالیات‌بر خانه های خالی در شهریورماه اخذ می‌شود

معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی، در ارتباط با انتشار آمار بدست آمده از این سامانه، توضیح داد: ویژگی‌های واحد‌ها به تفکیک شهر و استان‌ها به زودی منتشر می‌شود، همچنین طبق قولی که داده بودیم در تابستان امکان ارسال فهرست خانه‌های خالی را فراهم کردیم.

محمودزاده، یادآور شد: امروز ۱۰۰ هزار پیامک به مالکان ارسال می‌شود و طبق بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم در صورتی که مالکان پیامک‌ها را دریافت کرده باشند اگر واحدشان خالی باشد کد تایید را ارسال می‌کنند و اگر واحد آن‌ها خالی نباشد باید مستنداتی را ارائه دهند که نشان دهد واحد آن‌ها به اجاره یا به فروش رفته است.

این مقام مسئول، افزود: فرصت ارسال مستندات برای متقاضیانی که پیامک دریافت کرده‌اند، تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت و در پایان شهریور فهرست خانه‌های خالی را به سازمان امور مالیاتی تحویل خواهیم داد.

محمود زاده در بیان اهداف تشکیل این سامانه، گفت: این سامانه و اطلاعات آن می‌تواند برای برنامه‌ریزی بسیار مهم باشد و هدف ما این است که واحد‌های خالی برای بازار اجاره و یا فروش عرضه شود.

این مقام مسئول در پایان با ابراز امیدواری برای تاثیر گذاری اخذ مالیات بر خانه‌های خالی، تصریح کرد: این سامانه تاثیر بسیار مثبت و محسوسی در بازار اجاره برجای خواهد گذاشت و بهره‌برداری از سامانه املاک و مسکن به سرمایه گذاری در این بخش کمک می کند. در حقیقت پیش از اجرایی شدن این سامانه معاملات املاک در مقایسه با مدت مشابه بیش از 30 درصد رشد داشت که نشان دهنده عرضه واحدهای مسکونی خالی به بازار است.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">