آقای وزیر مشکلات اپراتورها حل شد؟
وزیر ارتباطات که در دوره ابتدای آغاز کار خود به گلایه از وضعیت آنتندهی موبایلها پرداخته بود، روز گذشته در اولین دوره از اعلام نتایج بررسی اپراتورهای تلفن همراه اینگونه اعلام کرده که درمجموع میانگین کشوری شاخصهای میزان برقراری موفقیتآمیز مکالمه، میزان قطعی ناخواسته حین مکالمه و میزان جابجایی موفق بین سلولهای شبکه حین مکالمه در شبکه همراهاول و ایرانسل در حد مطلوب است.
دو ماه پیش بود که وزیر ارتباطات در برنامهای تلویزیونی حضور یافته و خاطرنشان کرد: برای ما قابل قبول نیست مشترکی که در حال مکالمه در اتومبیل است تا زمان رسیدن به مقصد، دو بار تماسش قطع شود. یا این که در منزل در یک نقطه آنتن داشته باشد و در یک نقطه دیگر آنتن نداشته باشد، اکنون ما به هیچ عنوان نمیتوانیم قبول کنیم که مردم پول بپردازند اما سرویسی دریافت کنند که کیفیت بالا نداشته باشد.
محمود واعظی که دو ماه پیش در چنین روزهایی میهمان گفتوگوی ویژه خبری در تلویزیون شده بود، ضریب نفوذ تلفن همراه در شهرهای بزرگ را بسیار قابل قبول دانسته و اظهار کرده بود: با این وجود در این زمینه دو نقطه ضعف در موبایل وجود دارد که بخش اول مربوط به اپراتورهاست.
وی در ادامه بخش اول این مشکلات را کم توجهی به بخشهای روستایی و دور افتاده دانسته و ادامه داد: زمانی که اپراتورهای ما در دست بخش خصوصی قرار دارند ممکن است که بیشتر توجه آنها به شهرهای بزرگ معطوف شود و توجه کمتری نسبت به مناطق مرزی، محروم و روستایی صورت بگیرد که این موضوع قطعا باید مورد توجه قرار گیرد. چرا که از ابتدای انقلاب اسلامی بنا بر این بوده است که درآمدی که در شهرهای بزرگ ایجاد میشود، در شهرهای کوچک و روستاها نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات در ادامه مشکل دوم موبایل را مربوط به این موضوع دانست که تاکنون توجه اپراتورها بیشتر به دنبال کمیت بوده و کیفیت کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا واعظی همچنین اظهار کرد: برای حل این مشکلات سه اقدام را مدنظر قرار دادهایم که اولین آنها به سازمان تنظیم مقررات ارتباطات اعلام و از آنها خواسته شده است که به طور مرتب مناطق مختلف را بررسی و آزمایش کنند تا مشخص شود که نقاط ضعف اپراتورها در کدام شهرها و مناطق بیشتر است.
واعظی ادامه داد: اکنون ما دو ماه به اپراتورها وقت دادهایم تا وضعیت خود را اصلاح کنند و قرار بر آن است که از اواخر مهر ماه نقاط ضعف و قوت اپراتورها را اعلام کنیم تا فضای رقابتی بیشتری ایجاد شود. چرا که اگر در این حوزه رقابت نباشد امکان ندارد خدمات درست به مردم ارائه شود که البته این رقابت باید هم در حوزه تعرفهها و هم در حوزه کیفیت وجود داشته باشد.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات دومین راهکار در نظر گرفته شده برای حل مشکلات اپراتورها را هم اختصاص تلفن گویا به این امر دانست و افزود: اکنون سامانهای طراحی شده که افراد بتوانند با آن به طور مستقیم مشکلات خود را مطرح کنند.
سامانهای که با گذشت دو ماه از طرح آن هنوز خبری از آغاز به کارش در رسانهها منتشر نشده و مشخص نیست کارش شروع شده است یا خیر؟
حال در شرایطی که هنوز مدت زیادی از طرح این صحبتها نمیگذرد؛ وزیر ارتباطات اعلام کرده است که بر اساس اولین دوره ارزیابی های صورت گرفته در مجموع میانگین کشوری شاخصهای میزان برقراری موفقیتآمیز مکالمه، میزان قطعی ناخواسته حین مکالمه و میزان جابجائی موفق بین سلولهای شبکه حین مکالمه در شبکه همراه اول و ایرانسل در حد مطلوب است و البته در برخی شهرها ضعفهایی نیز وجود دارد.
واعظی همچنین اعلام کرده که بررسی وضعیت کیفیت ارتباطات در سطح استانها نشان میدهد در شاخص میزان برقراری موفقیتآمیز مکالمه (CSSR) و میزان جابجائی موفق بین سلولهای شبکه حین مکالمه (OHSR) وضعیت همراهاول و ایرانسل مطلوب است. در شاخص میزان قطعی ناخواسته حین مکالمه (CDR) وضعیت ایرانسل در همه استانها مطلوب بوده و وضعیت همراهاول در استانهای کرمانشاه و هرمزگان نامطلوب است.
وی با اشاره به بررسی وضعیت کیفیت ارتباطات در سطح شهر مرکز استان گفت: وضعیت میزان برقراری موفقیتآمیز مکالمه همراهاول در همه استانها مطلوب بوده و برای ایرانسل فقط در شهرکرد نامطلوب است و در شاخص میزان قطعی ناخواسته حین مکالمه وضعیت ایرانسل در همه استانها مطلوب بوده و برای همراهاول فقط در شهر کرمانشاه نامطلوب است.
واعظی درباره وضعیت شاخص میزان جابجائی موفق بین سلولهای شبکه حین مکالمه در سطح شهر مرکز استان افزود: در این شاخص، وضعیت ایرانسل در همه مراکز استانها مطلوب بوده و برای همراهاول در شهرهای ایلام، تهران، سنندج، گرگان و ساری نامطلوب است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: نتایج ارزیابیها نشان میدهد در بخش توسعه زیرساختهای شبکه، شرکت ارتباطات سیار ایران و در بخش استفاده از تکنولوژی روز و طراحی شبکه، شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل عملکرد بهتری داشتهاند.
در این گزارش که بر اساس آن این گونه به نظر میرسد که وضعیت آنتندهی تلفنهای همراه در اکثر بخشها قابل قبول است همچنان جای اپراتور سوم و یا سیم کارتهای تالیا خالی است و درباره وضعیت خدماتی که به کاربران این دو شرکت ارائه میشود صحبتی به میان نیامده است.
انتشار این گزارش این سوال را ایجاد کرده که مگر آقای وزیر محترم ارتباطات و فناوری اطلاعات کمتر از دو ماه پیش کیفیت ارتباطات موبایلی را نامناسب ندانسته بود، حال چگونه در اولین بررسیها و بدون آن که کاربران تغییر محسوسی در این زمینه مشاهده کرده باشند وضعیت اپراتورها مطلوب شمرده شده است؟!
در هر حال انتظار میرود که پس از طرح این نوع وعدهها، پیگیریهای جدیتری بر روی این موضوع صورت بگیرد چرا که اکنون با وجود آمارهای خوبی که هر یک از اپراتورها در زمینه کیفیت بخشهای مختلف خود ارائه میکنند همچنان مردم در برخی مناطق با مشکل قطع و وصل شدن چندین باره تلفنهای همراه مواجهاند و علاوه بر آن در بحثهایی مانند GPRS مشکلات عدیده وجود دارد.
از سوی دیگر هنوز ممکن است ارسال یک پیامک از کاربر یک اپراتور به مقصد اپراتورهای دیگر با کندیها و مشکلات متعدد مواجه باشد که به نظر میرسد این موارد در گزارش وزارت ارتباطات به طور جزیی و ریز مورد بررسی قرار نگرفته است.
حال با انتشار این گزارش امید میرود که حداقل از ماههای گذشته در اینگونه گزارشها موارد مختلفی مانند هزینههای یک اپراتور، سرعت ارسال و دریافت پیامکها، کیفیت و وضعیت اینترنت تلفن همراه، آنتندهی در بخشهای مختلف شهرها و مواردی از این دست به شکل جدیتری ارایه و اعلام شود.
- ۹۲/۰۸/۰۵