آماده نبودن واحدهای پستی برای ثبتنام
اولین روز ثبتنام سیمکارت تلفن همراه دولتی با استقبال مواجه نشد و از صفهای طولانی سالهای گذشته در واحدهای ثبتنامی خبری نبود و تنها به علت ثبتنام نکردن برخی از واحدهای پستی، متقاضیان در بعضی از دفاتر پستی مرکزی صف بستند، این در حالی است که مسوولان شرکت ارتباطات سیار و پست اعلام کرده بودند تمامی دفاتر پستی و آژانسهای پستی برای ثبتنام از روز 12 بهمن آمادگی دارند.
به گزارش خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در اولین روز از ثبتنام سیمکارت تلفن همراه دولتی واحدهای ثبتنامی تقریبا روزعادی و آرامی را سپری کردند و تنها ازدحام جمعیت آن هم در ساعتهای اولیهی ثبتنام در برخی از واحدهای پستی وجود داشت.
اما مدیرعامل شرکت پست در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، دربارهی علت این امر که چرا با توجه به این که از پیش اعلام شده بود تمام دفاتر پستی و آژانسهای پستی کشور از روز 12 بهمن ثبتنام سیمکارت تلفن همراه را آغاز خواهند کرد اما برخی از آنها به دلیل نداشتن فرمهای ثبتنام و نیروی لازم، از متقاضیان ثبتنام به عمل نیاوردند و آن را به روز شنبه 14 بهمنماه موکول کردند، گفت: بر اساس اعلام قبلی تمام دفاتر پستی و آژانسهای پستی کشور باید از روز 12 بهمن ثبتنام را انجام میدادند، اما در روز اول چند آژانس پستی به دلیل کمبود امکانات و نیروهای لازم اعلام کردند آمادگی برای ثبتنام ندارند و متقاضیان به نزدیکترین واحد پستی هدایت شدند، این در حالی است که آژانسهای پستی بخش خصوصی از قبل به ما اعلام کرده بودند که آمادگی ثبتنام را از روز 12 بهمنماه دارند.
محمدحسن محبیان افزود: دفاتر پستی دولتی مشکلی نداشتند و تمام آنها در روز اول به ثبتنام اقدام کردند، اما سه تا چهار آژانس پستی که مربوط به بخش خصوصی هستند در تهران با مشکل مواجه بودند و امور مربوط به ثبتنام را انجام ندادند. بر این اساس این موضوع مورد بررسی قرار میگیرد که اگر قرار نیست این آژانسها، در زمینهی ثبتنام فعالیت کنند، این موضوع مشخص شود.
او دربارهی استقبال مردم در روز اول ثبتنام سیمکارتهای تلفن همراه دولتی گفت: ثبتنام در روز اول حالت عادی داشت، بنابراین با توجه به این که ثبتنام در روز پایانی هفته آغاز شده، طبیعی است که تعداد متقاضیان کمتری به دفاتر پستی مراجعه کردهاند.
او افزود: پیشبینی میشود از روز شنبه 14 بهمنماه و با آغاز هفته و آمادگی بیشتر دفاتر پستی و بانکها تعداد بیشتری به ثبتنام سیمکارت اقدام کنند.
اما برخی کارشناسان معتقدند یکی از دلایل کاهش استقبال از ثبتنام سیمکارت به علت پایین آمدن قیمت سیمکارت و نزدیک شدن بهای آن به قیمت بازار آزاد است، چراکه بیشتر افرادی که سالهای پیش به ثبتنام اقدام میکردند بیشتر بهدنبال سرمایهگذاری و کسب سود از خرید سیمکارت دولتی بودند.
به گزارش ایسنا با توجه به این که برای اولینبار ثبتنام سیمکارت اعتباری توسط اپراتور اول انجام میشد دو باجهی مجزا از هم با فرمهای مستقل در هر یک از دفاتر امور مربوط به ثبتنام را انجام میدادند، اما بیشتر متقاضیان برای سیمکارتهای معمولی ثبتنام میکردند و تعداد محدودی هم متقاضی سیمکارتهای اعتباری بودند، حتی برخی از آنها تصور میکردند که سیمکارت اعتباری دولتی همان سیمکارت اعتباری تالیا است و یا سوالات مکرری از این دست که سیمکارت اعتباری چه نوع سیمکارتی است، چه تفاوتی با سیمکارتهای معمولی و یا با سیمکارتهای ایرنسل و تالیا دارد، پرسیده میشد که
این امر نشان میدهد هنوز مفهوم سیمکارت اعتباری در کشور به خوبی درک نشده است و برخی این تصور را دارند که هر سیمکارتی به غیر از سیمکارتهای دولتی که توسط اپراتورهای دیگر عرضه میشود سیمکارت اعتباری است.
اما به اعتقاد کارشناسان با افزایش تعداد مشترکان تلفن همراه و ورود بخش خصوصی به این عرصه این سوال مطرح میشود که آیا نیازی است که بخش دولتی به ثبتنام سیمکارت اقدام کند و فعالیتهای خود را توسعه دهد؛آیا بخش خصوصی نمیتواند پاسخگوی این نیاز باشد و این درحالی است که مسوولان مخابرات معتقدند هنوز بازار سیمکارت به تعادل نرسیده و تا زمانی که در این زمینه نیاز وجود دارد و بازار اشباع نشده است باید توسعه و واگذاری انجام گیرد، چراکه وظیفهی اصلی مخابرات، پاسخگویی به نیاز مردم است؛ بنابراین اگر این نیاز برطرف شود، بخش دولتی به توزیع سیمکارت نیازی ندارد؛ وقتی این نیاز هنوز وجود دارد و قیمت بازار آزاد و دولتی متفاوت است، باید این نیاز را برطرف کرد.
آنها همچنین معتقدند که براساس برنامهی چهارم توسعه در زمینهی مخابرات و تلفن همراه ضریب نفوذی تعیین شده و ما باید به آن برسیم و هدف ما پاسخگویی به نیاز مردم است؛ بخش خصوصی نیز در این زمینه فعالیت خود را به تازگی آغاز کرده و در تمام شهرها پوشش ندارد.
این در حالی است که به گفتهی تحلیلگران با افزایش تعداد مشترکان هر اپراتور، باید کیفیت خدمات و سرویسهای ارزش افزودهی آنها نیز توسعه داده شود اما مسوولان امر بارها عنوان کردهاند که تا زمانی که در حال توسعه و واگذاری هستند، نمیتوان انتظار داشت که مکالمات کیفیت کاملا مطلوب را داشته باشد و این مسائل برای هر اپراتوری طبیعی است.
از سوی دیگر توسعهی خدمات ارزش افزوده نیز بحث دیگری است که به گفتهی رییس هیات مدیرهی شرکت مخابرات ایران تا مادامی که ارتباطات صوتی فراگیر نشود نمیتوانیم نیروی خود را صرف توسعه این خدمات کنیم.
وفا غفاریان پیش از این در این باره گفته بود: اولویت اول ما توزیع سیمکارت است و زمانی که در این زمینه به اشباع رسیدیم، توسعهی خدمات ارزش افزوده را آغاز خواهیم کرد.
به گزارش ایسنا این دوره از ثبتنام سیمکارت تلفن همراه تفاوت دیگری نیز با دورههای دیگر دارد، چراکه متقاضیان میتوانند از طریق سایت شرکت ارتباطات سیار به نشانی http://mci.ir/ به ثبتنام اقدام کنند.
در هر حال باید منتظر ماند تا مشخص شود استقبال مردم از ثبتنام سیمکارت در این دوره که با قیمت 288هزار تومان و با پیش پرداخت 150 هزارتومان و سیمکارت اعتباری با قیمت 34 هزار تومان و 1000 تومان پیش پرداخت انجام میشود، در روزهای آغازین هفته چگونه خواهد بود و آیا واقعا به دلیل این که روز آخر هفته یعنی روز پنجشنبه برای آغاز ثبتنام در نظر گرفته شده بود متقاضیان محدودی از آن استقبال کردند؟
- ۸۵/۱۱/۱۳