آیا سهامدار مخابرات بشویم؟
دنیای اقتصاد - بسیاری از شما در قبوض تلفن همراه و ثابت خود در ماه جاری با عبارت تبدیل ودایع تلفن همراه شما به سهام و نیز امکان انصراف از تبدیل ودیعه خود به سهام مطلع شدهاید. خیلی از شما پرسیدهاید که اساسا این موضوع چه معنی میدهد؟
اما در این میان به علت تبدیل نشدن شرکت مخابرات ایران به سهامی عام و ورود به بورس، هنوز روال این موضوع مشخص نشده و پاسخی روشن برای سوالهای موجود در این زمینه وجود ندارد. طبق گفته مسوولان مخابرات ودیعه مشترکان تلفن همراه به سهام تبدیل میشود که لازم است بدانید تمامی افراد دارای موبایل چه از مخابرات خط خود را دریافت کرده باشند چه از بازار همگی دارای ودیعهای نزد مخابرات هستند. بر اساس کد شماره تلفن همراه و زمانی که واگذار شده است میزان ودایع قابل تعیین است. چنانچه در دورهای که ثبت نام مخابرات برابر 365هزار تومان بود ودیعه به میزان 220هزار تومان محاسبه میشد و در دوره جدید با کاهش قیمت ثبتنام ودیعه 180هزار تومان محاسبه شده است. با توجه به این موضوع هر فردی بنا به زمان واگذاری خط دارای ودیعهای نزد مخابرات است که با تبدیل شدن مخابرات به سهامی عام و ورود ارتباطات سیار به بورس این ودیعه به سهام تبدیل شده و سالانه به آن سود تعلق میگیرد. چنانچه در قبضهای موبایل و تلفن نیز ذکر شده در صورت عدم تمایل به داشتن سهام هر فردی میتواند با اعلام عدم تمایل خود به مخابرات از تبدیل ودیعه خود به سهام جلوگیری کند و طبق گفته مسوولان مخابرات ودیعه به همان صورت قبلی و با عنوان ودیعه باقی میماند. در این میان، مشترکانی که قصد قطع اشتراک خود با مخابرات را داشته باشند میتوانند همان اصل ودیعه را از مخابرات دریافت کنند. آنچه در تبدیل ودایع به سهام جای سوال دارد این است که آیا مشترکان میتوانند سهمهای خود را بفروشند و در صورت تبدیل ودیعه به سهام آیا سود در انتظار مشترکان است یا ضرر؟
این سوالات پاسخی روشن ندارند و دراین موارد هنوز بحثها به نتیجهای نرسیده و تنها زمانی پاسخها قطعی میشوند که شرکت ارتباطات سیار وارد بورس شود.
- ۸۶/۰۲/۰۷