ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

اتمام فاز اجرایی اینترنت ملی در سال 86

| سه شنبه, ۲۵ ارديبهشت ۱۳۸۶، ۰۴:۳۴ ب.ظ | ۰ نظر

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات سال ‌٨٦ را پایان فاز سوم مراحل اجرایی شبکه‌ی ملی اینترنت اعلام کرد و گفت: در حال حاضر هر ارگان متقاضی پهنای باند می‌تواند با صرف هزینه بدون هیچ محدودیتی آن را از مخابرات دریافت کند، شرکت زیرساخت می‌تواند خطوط ‌٢٦ لینک STN ‌١ را ظرف یک ماه به عدد ‌٤٠ افزایش دهد اما مشتری وجود ندارد.

به گزارش (ایسنا)، محمد سلیمانی اظهار کرد: به‌روزرسانی تلفن ثابت در کشور مهم‌ترین دغدغه‌ی وزارت ICT در شروع دولت نهم است و نیاز کشور در این بخش به اشباع می‌رسد.

او ادامه داد: برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال ‌٨٥ حاکی از آن است که در ‌٢٩ استان خرید و فروش تلفن ثابت به‌روزرسانی شده و در سال ‌٨٦ دوره‌ی تثبیت خود را انجام خواهد داد و ضریب نفوذ تلفن ثابت در کشور به ‌٣٣ درصد می‌رسد.

وی که در پانزدهمین کنفرانس مهندسی برق ایران سخن می‌گفت، ادامه داد: از دیگر حرکت‌های انجام شده در سال ‌٨٥ ورود اپراتور دوم (ایرانسل) تلفن همراه بود و تشدید فعالیت اپراتور اول به دلیل نیاز در شروع دولت نهم بود و امروز به ‌٢/١٩ میلیون شماره در کشور رسیده‌ایم که این آمار نشان دهنده‌ی ‌١٢ میلیون شماره جدید داده شده توسط اپراتورهای مختلف در کشور بوده است.

او افزود: وضعیت به گونه‌ای طراحی شده است که اپراتور اول پس از ثبت‌نام، بعد از دو ماه تعهدات خود را انجام می‌دهد و مشترکان می‌توانند ظرف یک ماه تلفن خود را دریافت کنند. در حال حاضر از نظر قیمت، ‌مبلغ ‌٤٤٠ هزار تومان به ‌٢٨٨ هزار تومان کاهش یافته است که ‌١٨٠ هزار تومان مربوط به ودیعه مشترکان و عملا نزدیک به ‌١٠٨ هزار تومان به هزینه‌ی اصلی خرید تلفن‌همراه است و باید کاهش یابد تا همه‌ی سطوح جامعه به آن دسترسی داشته باشند.

او با اشاره به برنامه‌هایی برای افزایش توان و قدرت پیمانکاری در کشور در حوزه‌های فنی و مدیریتی و اجرایی افزود: تعاملات بخش خصوصی و دولتی به همراه آموزش‌های دولت به پیمانکاران باید افزایش یابد که در حال حاضر در آموزش تلفن همراه ‌٧٠٠ دانشجو توسط شرکت ارتباطات سیار آموزش دیده اند.

سلیمانی نبود امکان ارایه‌ی‌ سرویس‌های پیشرفته ICT را از مشکلات عمده شبکه‌ی داخلی دانست و افزود: زیرساخت‌ها به نحو مطلوب امکان ارایه‌ی سرویس‌ها را فراهم نمی‌کند؛ خدمات پیشرفته‌ای نظیر آموزش الکترونیکی، کتابخانه‌ی دیجیتال در دست کار است که به دلیل اثرات فرهنگی به شورای انقلاب فرهنگی واگذار شده و در آن جا به تصویب رسیده است.

به گفته‌ی او این پروژه‌ها با تصویب شورای اقتصاد وارد مراحل اجرایی می‌شوند تا توسعه‌ی جهشی در کاربردهای IT صورت بگیرد و بسترها فراهم و خدمات از طریق شبکه در خانه به کاربران ارایه شود؛ همچنین رقیب جدی در مقابل رسانه‌ی ماهواره باشد.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با اشاره به اتمام طراحی شبکه‌ی ملی با اهداف مشخص و روشن تصریح کرد: عناصر تشکیل دهنده‌ی این پروژه مشخص شده و در شرف برگزاری مناقصه است و مجوز سرمایه‌گذاری به شرکت زیرساخت داده شده است، همچنین شبکه‌های تجمع اطلاعات منطقه به استان‌ها داده شده و به صورت پایلوت در کرمان قابل انجام است.

او ادامه داد: تقویت ارتباطات بین‌الملل در دستور کار هیات دولت قرار دارد و امید است در جلسه‌ی فردا به تصویب رسانده شود.

سلیمانی با بیان این که مراکز داده باید توسط دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی رشد کند و علاوه بر بخش خصوصی دولت باید وارد سرمایه‌گذاری شود، گفت: معضلات در ارایه‌ی خدمات و سرویس‌دهی مراکز باعث شده است که توان جمع‌آوری اطلاعات و در اختیار قرار دادن به مجموعه‌ی کشور وجود نداشته باشد.

او با اشاره به ارایه‌ی خدمات DNS به زبان فارسی تا سه سال آینده گفت: ارایه‌ی خدمات DNS به زبان فارسی تا سه سال آینده همراه با شبکه‌ی مطلوب فراهم می‌شود و نیازمند تقویت زیاد در سال جاری است.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، حوزه‌ی IT را حوزه‌ای پررونق، اقتصادی و درآمدزا دانست و گفت: حوزه‌ی ICT از نظر تکنولوژی در لبه‌ی فن‌آوری قرار دارد و کشور در لبه‌ی تکنولوژی حرکت می‌کند و نیازمند تجدید و به روزرسانی به همراه سرعت پیشرفت دنیا است و ما در حال حاضر با کمبود چشم‌گیر و آزاردهنده‌ی نیروی انسانی مواجه هستیم.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات گفت: شبکه‌ی علمی‌ کشور به مرحله‌ی نهایی رسیده و در تهران پایلوت نمونه‌، توسط سازمان پژوهش‌های علمی‌ و صنعتی در حال ایجاد است، تاکنون ‌٢٧٠ دانشگاه به این شبکه متصل شده‌اند.

سلیمانی در پایان ادامه داد: ما به ناچار باید به نسل جدید مخابرات وارد شویم و محورهای کاری و اساس شرکت‌های مخابرات و مرکز تحقیقات مخابرات ایران آینده نگری در این حوزه است و اپراتور سوم هم با ورود نسل سوم تلفن همراه کار خود را آغاز خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، پانزدهمین کنفرانس مهندسی برق، صبح امروز در محل مرکز تحقیقات مخابران ایران برگزار شد؛ در این مراسم همچنین سید پرویز فتاح - وزیر نیرو -، کمال محامدپور- سرپرست مرکز تحقیقات مخابرات ایران - و مسعود شفیعی - دبیر کنفرانس مهندسی برق ایران - سخنرانی کردند.

  • ۸۶/۰۲/۲۵

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">