اجرایی کردن اصل 44 در شرکت مخابرات
رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران با اعلام تصویب واگذاری یکپارچه شرکتهای مخابراتی در دولت گفت: سهام 33 شرکت مخابراتی مشمول اصل 44 با این مصوبه به صورت یکپارچه واگذار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بخش مخابرات از موضوعات صدر اصل 44 قانون اساسی است و براساس سیاستهای کلی این اصل، هیچ گونه منعی برای توسعه و گسترش فعالیتهای اقتصادی دولت که مشمول صدر اصل 44 قانون اساسی باشد، وجود ندارد.
بر اساس مصوبه دولت شرکت ارتباطات زیرساخت و شبکه های مادر مخابرات در اختیار بخش دولتی قرار گرفته و بقیه سهام شرکت ها و مراکز مخابراتی در سال 1386 وارد بورس می شود.
براساس سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی دولت حق فعالیت اقتصادی جدید خارج از موارد صدر اصل 44 را ندارد و موظف است هرگونه فعالیت (شامل تداوم فعالیتهای قبلی و بهرهبرداری از آن) را که مشمول عناوین این اصل نباشد، حداکثر تا پایان برنامه پنجساله چهارم (سالیانه 20درصد کاهش فعالیت) به بخشهای تعاونی و خصوصی و عمومی غیردولتی واگذار کند.
***
در همین زمینه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز عملیات واگذاری شرکتهای مخابراتی به بخش خصوصی خبر داد و گفت: وزارت ارتباطات با تشکیل ستاد ویژه مصمم به اجرای اصل 44قانون اساسی در این وزارتخانه است.
محمد سلیمانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس هدف از تشکیل کمیتههای تخصصی برای خصوصی سازی در وزارت ارتباطات را شناسایی و مشخص کردن بخش حاکمیتی از بخشهای قابل واگذاری در این وزارتخانه بیان کرد.
وی با بیان اینکه کلیات طرح خصوصی سازی در وزارت ارتباطات یک ماه پیش در دولت تصویب شده است، گفت: این امر با نظر کارشناسان مخابرات و سازمان خصوصی سازی مورد بررسی و تحلیل قرار گرفته است.
وزیر ارتباطات افزود: کمیسیون اصل 44 مجلس نیز برای همکاری با وزارت ارتباطات در خصوص اجرای اصل 44 اعلام آمادگی کرد.
وی یکی دیگر از مباحث مطرح شده در کمیسیون اصل 44 مجلس را واگذاری شرکت پست ایران عنوان کرد و گفت: در این کمیسیون توضیح داده شد که به دلیل متضرر و زیانده بودن شرکت پست اکنون نمیتوان آنرا واگذار کرد.
وزیر ارتباطات تاکید کرد: در این رابطه دو راهکار ارایه کردیم. اولین راهکار اعطای یارانه به شرکت پست تا زمان خارج شدن این شرکت از زیاندهی و رسیدن به سود دهی بود. راهکار دوم برای شرکت پست نیز آزادسازی تعرفههای این شرکت بود تا بتوان آن را واگذار و اپراتور دوم پست را نیز شکل داد.
سلیمانی اظهار داشت: از جمع 34 شرکت تابعه وزارت ارتباطات باید ساختار جدیدی طراحی شده تا بخش حاکمیتی از دورن آنها خارج و مابقی واگذار شود.
****
یک کارشناس مخابرات نیز در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس افزود: در زمینه ارایه خدمات ثابت و در بین 30 شبکه مخابرات استانی، با توجه به مناطق هشت گانه مخابرات کشور، شبکه های مخابراتی استانهای تهران ، اصفهان ، فارس، همدان، اهواز ، خراسان رضوی، خوزستان ،آذربایجان شرقی به عنوان شبکه های مادر مخابراتی از منظر شبکه های مخابراتی ثابت هستند.
این کارشناس مخابرات اظهارداشت: در زمینه ارایه خدمات تلفن همراه نیز، بدلیل وجود فقط یک شبکه دولتی در بخش شبکه تلفن همراه، شبکه مخابراتی شرکت ارتباطات سیار به عنوان شبکه مادر مخابراتی از منظر شبکه های مخابراتی همراه است.
وی افزود: در زمینه ارایه خدمات دیتا، بدلیل وجود فقط یک شبکه دولتی در بخش شبکه دیتا، شبکه مخابراتی شرکت فنآوری اطاعات به عنوان شبکه مادر مخابراتی از منظر شبکه های مخابراتی دیتا است.
این کارشناس مخابرات گفت: در زمینه ارایه خدمات زیرساخت ، شبکه زیرساخت مخابراتی کشور با عنوان شرکت ارتباطات زیرساخت ، شبکه مادر مخابراتی از منظر زیرساخت است.
****
در دیگر سو مدیر عامل شرکت مخابرات ایران نیز معتقد است که عرضه سیم کارت اعتباری دولتی به دلیل عدم انجام تعهدات شرکت تالیا و با مجوز شورای اقتصاد صورت خواهد گرفت لذا مخالف اصل 44 نیست.
صابر فیضی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد اصل 44 قانون اساسی و اینکه آیا ورود دولت به عرصه سیمکارت اعتباری خروج از چارچوب این اصل نیست؟ اظهار داشت: چنانکه اصل 44 مشخص و تبیین کرده است نمیتوانیم وارد سرویس و فعالیت جدید اقتصادی شویم. در خصوص سیمکارت اعتباری شرکت مخابرات برای این امر از شورای اقتصاد مجوز داشته و تالیا پیمانکار مخابرات نیز نتوانسته به تعهدات خود عمل کند.
وی ادامه داد: حق یک اپراتور تلفن همراه است که بتواند سیمکارت معمولی و اعتباری عرضه کند.
فیضی افزود: تالیا باید 2 میلیون سیمکارت اعتباری توزیع میکرد که اکنون این امر را محقق نکرده است. ضمن اینکه مخابرات ایران در خصوص عرضه سیمکارت به شورای اقتصاد و دولت تعهد داده و موظف است.
وی در مورد استخدام نیروی جدید در بدنه مخابرات ایران نیز گفت: جذب نیروی جدید در شرکت مخابرات ایران به میزان 50 درصد نیروی خروجی ما است و طبق برنامه چهارم این امر قانونی میباشد.
وی ادامه داد: نیروهایی که به تازگی استخدام خوهند شد جذب بدنه شرکت مخابرات ایران خواهند شد. ضمن اینکه شرکت مخابرات ایران تمام فعالیتهایی که حالت تصدیگری دارد را واگذار کرده است.
وی ادامه داد: سهام شرکتهای مخابراتی در قالب شرکت مادر تخصصی مخابرات ایران و به صورت یکپارچه واگذار میشود.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران افزود: طبق ماده هفت برنامه چهارم توسعه، شرکتهای مادر تخصصی نیز با رعایت اصل 44 قانون اساسی قابل واگذاری هستند و تنها شبکههای مادر مخابراتی هستند که واگذار نخواهند شد و دولتی باقی میمانند.
***
به گزارش فارس رئیس هیات مدیره شرکت مخابراتی ایران نیز گفته بود: 30 شرکت مخابرات استانی، 2 شرکت تخصصی و شرکت مخابراتی ایران در قالب اصل 44 قانون اساسی واگذار خواهد شد.
وفا غفاریان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: در قالب واگذاریها، شرکتهای تخصصی ارتباطات سیار و فناوری اطلاعات واگذار خواهد شد.
وی از تصویب واگذاری یکپارچه شرکتهای مخابراتی در دولت خبر داد و گفت: سهام این 33 شرکت مخابراتی با این مصوبه به صورت یکپارچه واگذار خواهد شد.
غفاریان همچنین از تبدیل شرکت ارتباطات زیرساخت به سازمان زیرساخت خبر داد و گفت: این شرکت با اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی به سازمان تبدیل و عهدهدار اداره و توسعه ارتباطات زیرساخت خواهد بود.
- ۸۵/۱۲/۰۱