ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

اجرای فیلترینگ تابع نظر قاضی است

| يكشنبه, ۸ تیر ۱۳۹۳، ۰۲:۴۵ ب.ظ | ۰ نظر

معاون آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: ممکن است در بحث فیلترینگ اختلاف سلیقه وجود داشته باشد اما معیار و ملاک رعایت قانون است و تنها یک نفر را مجاز به حکم می‌داند و آن قاضی پرونده است و در خصوص فیلترینگ نیز تابع قاضی هستیم.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام و المسلمین حمید شهریاری معاون قوه قضائیه و رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات این قوه امروز در نشست خبری که در مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه برگزار شد، اظهار داشت: در حوزه احکام کیفری یک میلیون و 59 هزار و 559 پرونده به مرحله اجرای احکام رسیده است که از این تعداد یک میلیون و 114 هزار و 139 پرونده اجرا و مختومه شده است. که شاهد فعالیت مثبت این حوزه بوده‌ایم.

وی به فعالیت دادسراها اشاره کرد و افزود: در حوزه دادسراها 3 میلیون و 750 هزار و 693 پرونده وارد شده است که بیش از این تعداد یعنی 3 میلیون 751 هزار و 392 پرونده یا مختومه شده و یا به حوزه‌های بعدی ارسال شده است.

وی گفت: 99.63 درصد نرخ رسیدگی به پرونده‌ها در سال 92 بوده است که این کارنامه قابل قبولی برای قوه قضائیه است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمید شهریاری در خصوص میانگین زمان رسیدگی پرونده‌ها در سال 92 نیز اظهار داشت:‌ در دادسراها میانگین پرونده‌ها در سال 92 ، 46 روز که در شعب دادیاری 43 روز،‌ بازپرسی 61 روز، دادستانی 22 روز است و میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در دادگاه‌های عمومی جزایی 84 روز، میانگین دادگاه حقوقی 104 روز، دادگاه انقلاب اسلامی 71 روز، دادگاه کیفری و استان 278 روز، دادگاه خانواده 68 روز و دادگاه تجدیدنظر 89 روز است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه خاطرنشان کرد: 49 شاخص در دستگاه قضائی طراحی شده است که بزودی منتشر می‌شود و عملکرد دستگاه را در حوزه اداری و قضائی ارزیابی کرده‌ایم و این شاخص‌ها در هر پرونده لحاظ و بررسی می‌شود و نمره‌ای به آن پرونده در آن شعب داده می‌شود و بعد از اندازه‌گیری بر اساس آن شاخص‌ها اعدادی که بدست می‌آید نشان‌دهنده رشد عملکرد دستگاه قضائی بر اساس این 49 شاخص است.

وی گفت:‌ در سال 91 میانگین شاخص اداری بر مبنای این شاخص‌ها 16 هزار و 694 امتیاز بوده است که این عدد در سال 92 به 23 هزار و 962 امتیاز ارتقاء پیدا کرده است که نشان‌دهنده رشد 43 درصدی امتیازات عملکردی در حوزه اداری‌مان است و در حوزه شاخص‌های قضایی در سال 91 عددی برابر با 13 هزار و 33 بوده است که در سال 92 این عدد به 15 هزار و 568 رسیده است که رشد 19.5 درصدی داشته‌‌ایم و می‌توانیم ادعا داشته باشیم طبق این امتیازات میزان بهره‌وری در قوه قضائیه 33 درصد رشد داشته است.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمید شهریاری بیان داشت: بیش از 200 قلم آماری در سیستم جامع آماری به نام سجا در دسترس مدیران قوه قضائیه قرار داده‌ایم و مجموعه عناوین اتهام نیز در سامانه سجا وجود دارد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه افزود: عناوین اتهام‌هایی که بیشترین تکرار را در قوه قضائیه دارد، شامل اتهام سرقت مستوجب تعزیر در سال 92 است که 13 درد پرونده‌ها را تشکیل می‌دهد و 682 هزار و 767 پرونده در این خصوص داشته‌ایم و شاخص آن در هر 100 هزار نفر جمعیت 887 مورد است. دومین اتهام ضرب و جرح عمدی است که 458 هزار و 456 مورد بوده است که 9.2 درصد پرونده‌ها را تشکیل داده و شاخص آن 596 است.

وی توهین به اشخاص عادی را سومین مورد اتهامی دانست که بیشترین تکرار را در قوه قضائیه داشته و تعداد پرونده‌های آن را 291 هزار و 995 پرونده با 5.8 صدم درصد و شاخص 380 برشمرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمید شهریاری گفت: ایراد صدمه غیر عمدی با 278 هزار و 145 پرونده با 5.6 درصد و شاخص 361 و در حوزه مدنی مطالبه طلب با 198 هزار و 390 پرونده و 7.5 درصد و شاخص 258 برشمرد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه افزود: طلاق توافقی دارای 163 هزار و 110 پرونده و 6.2 درصد از کل پرونده‌ها را شامل می‌شود و شاخصی برابر با 212 دارد؛ مطالبه مهریه 136 هزار و 611 پرونده با 5.2 درصد و شاخص 178 همراه بوده است و در نهایت مطالبه وجه چک با بیش از 126 هزار مورد و 4.8 درصد و شاخص 164 همراه بوده است.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه خاطرنشان کرد: در سال جاری سامانه سجلی در قوه قضاییه را راه‌اندازی می‌کنیم و در حال حاضر این در حد پایلوت است و تا پایان شهریور اگر مشکلی پیش نیاید انجام می‌شود تا قضات سوابق افراد را بتوانند ثبت کنند و همچنین سامانه تناد که تحلیل و نقد آرای دادگستری‌ها و دیوان عالی کشور است در حد پایلوت راه‌اندازی شده و در اختیار بخش‌هایی از قوه قضاییه قرار گرفته است.

وی گفت: در سال گذشته تأمین اعتبار خوبی شده است و می‌توانیم امیدوار باشیم همه قضات‌مان صاحب کامپیوتر شوند که اگر این طور شود گام بعدی این است که امضای دیجیتال برای قضات راه‌اندازی شود که مطالعات آن انجام شده و منتظر هستیم برای قضات کامپیوتر خریداری شود و در سال 93 کلید خواهد خورد.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در خصوص دستبند الکترونیکی افزود: ما به عنوان ناظر پروژه فعالیت می‌کنیم و مجری پروژه سازمان زندانهاست که با شرکت‌های خارجی و ایرانی صحبت کرده است و به نتایجی نیز رسیده‌اند و در حال تدوین آیین‌نامه و تأمین اعتبار هستند و با آخرین شرکتی که صحبت شده‌اند گفته است هر دستبند دو میلیون هزینه دارد که درصدد کاهش آن هستند و این ریسک‌هایی داشتند مثل اینکه بعضی از آنان به شارژ باتری نیاز داشته و از نظر فنی و حقوقی نیازمند مطالعات بیشتر هستند که در حال انجام دادن آن هستند که اگر به نتیجه برسد خبری خواهد شد.

حجت‌الاسلام و المسلمین حمید شهریاری در خصوص فیلترینگ و واکنش‌های رئیس قوه قضاییه و اینکه هماهنگی بین دولت و قوه قضاییه وجود ندارد و تحلیل شما در این موضوع چیست خاطرنشان کرد: هماهنگی بین قوه قضاییه و دولت وجود دارد و رئیس جمهور بر رعایت قانون تأکید داشته‌اند و همه به آن ملتزم هستند و ممکن است در این خصوص اختلاف سلیقه وجود داشته باشد اما معیار و ملاک رعایت قانون است و تنها یک نفر را مجاز به حکم می‌داند و آن قاضی پرونده است و در خصوص فیلترینگ نیز تابع قاضی هستیم و از نظر فرهنگی فضای مجازی دارای فرصت‌ها و تهدیدها است.

وی ادامه داد: بنابراین موظف هستیم از ورود افرادی که دزد و حیز هستند در فضای مجازی جلوگیری کنیم و آنها را که فرزندانمان را از مسیر الهی خارج می‌کنند و توسعه فساد و فحشا می‌کنند را از بهره‌برداری از فضای مجازی منع شوند و باید با آنها برخورد شود که این مطالبه عموم مردم است و بین دولت و قوه قضاییه هماهنگی وجود دارد.

  • ۹۳/۰۴/۰۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">