احتمال ورود مجلس به فیلتر نرمافزارهای موبایل
بعد از موج اولیه فیلترینگ سایت ها و شبکه های اجتماعی که از اوایل دهه هشتاد شمسی و چند ماه بعد از حضور رسمی اینترنت در ایران انجام شد، شکل و نوع اجرای فیلترینگ و پالایش محتوای غیرقانونی همواره دستخوش تغییرات بود.
ایجاد سازوکار حقوقی، یکپارچه سازی فیلترینک، اختصاص کمیته ای به این منظور و گشایش دادسرهای تخصصی در سالهای اخیر به موازات افزایش ضریب نفوذ اینترنت در جامعه ایرانی انجام می شد.
فیلترینگ شبکه های اجتماعی از قبیل فیس بوک و توئیتر که در حوادث سال 88 آخرین تحول در حوزه فیلترینگ بود اما در دو سال اخیر با شیوع سیستم عامل اندروید در گوشی های تلفن همراه و اینترنت موبایلی و ظهور برنامه هایی چون وی.چت یا وایبر یا اینیستاگرام و ...ماجرا کمی متفاوت از قبل شد.
اما حالا به نظر می رسد با فیلترینگ محدود و خاص شبکه اجتماعی اینستاگرام و هشدار چند یک مسئول در بسیج و لاله افتخاری نماینده مجلس نسبت به وی.چت و وایبر، زمزمه های بسط فیلترینگ و پالایش محتوا در سامانه اندروید هم به گوش می رسد.
این بار کمیسیون فرهنگی مجلس -به گفته یک نماینده مجلس- برای این موضوع پیشقدم شده است.
لاله افتخاری از نمایندگان اصولگرا در گفتگو با سایت «تهران پرس» گفت : ابزار هایی که به نظام ضربه می زند باید فیلتر شود و ابزار هایی از این قبیل به غیر از مسائل جاسوسی ، مسائل اخلاقی نیز ایجاد می کند و در کمیسیون مدتی است بحث فیلترینگ انها مطرح است فقط منتظر هستیم به یک نظر جمعی برسیم و برای قطعی کردن فیلترینگ این برنامه های تلفن همراه اقدام کنیم و در آینده نزدیک حتما اقدامات لازم در این خصوص انجام خواهد شد.
- ۹۲/۰۹/۰۶