ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

اظهارنظرهای متفاوت از سوی مسئولان در مورد شبکه های اجتماعی طی ماههای گذشته موجب شده است که تصمیم های متفاوتی درباره شبکه های اجتماعی مانند وی چت و اینستاگرام اخذ شود که این مسئله نشان می دهد باید یک راهکار مشخص برای کاربران این شبکه ها ارائه شود.

استفاده از شبکه های اجتماعی از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم تاکنون از جمله سوژه‌هایی است که مسئولان، کاربران اینترنت و رسانه‌ها روی آن تمرکز کرده و آن را از ابعاد مختلف زیر بوته نقد می‌برند.

آنچه که هنوز به صورت مشخص از سوی نهادهای تصمیم گیر در زمینه این شبکه های مجازی اعلام نشده سیاست یکپارچه برای استفاده از این شبکه ها است به نحوی که مسئولان مختلف در این خصوص اظهارنظرهای متفاوتی عنوان می‌کنند و نهادهای تصمیم گیر نیز سیاستهای مختلفی را برای دسترسی و عدم دسترسی این شبکه ها به کار گرفته اند.

علاوه بر اظهارنظرهای متفاوتی که از سوی مسئولان در مورد شبکه های اجتماعی همچون فیس بوک طی ماههای گذشته شنیده شده تصمیم گیریهای مختلفی نیز در مورد شبکه های اجتماعی مانند وی چت و اینستاگرام در هفته های اخیر اتفاق افتاده است.
وزارت ارتباطات: نقشی در فیلتر نداریم

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم اظهارات بسیاری در مورد استفاده از شبکه های اجتماعی داشته و معتقد است که بسیاری از افراد جامعه استفاده صحیحی از شبکه های اجتماعی دارند؛ با این حال وی گفته که وزارت ارتباطات نقشی در فیلترینگ ندارد.

محمود واعظی در مورد فیلتر شدن وی چت نیز تاکید کرد که آنچه در کمیته تعیین مصادیق باعث شد وی چت فیلتر شود این است که بخشی از این شبکه اجتماعی باعث وارد شدن به حریم خصوصی دیگران می شود. در واقع فیلتر شدن وی چت ربطی به وزارت ارتباطات ندارد و حتی ما اعلام کرده ایم که حاضریم بخشی از این شبکه اجتماعی که مورد اشکال کمیته تعیین مصادیق است را حذف کنیم چه بسا افرادی از جامعه استفاده صحیحی از این شبکه اجتماعی دارند. این وزارتخانه وی چت را فیلتر نکرده، از نظر ما برخورد با این مسائل این چنین نباید باشد بلکه باید در کشور از لحاظ فرهنگی کار کنیم و از حیث فناوری نیز خود را تقویت کنیم.

در همین حال وی گفت: فیلتر این شبکه اجتماعی هیچ ربطی به مسائل اقتصادی ندارد و یک درصد کاربران وی چت در جهان را ایرانی ها تشکیل می دهند.

وزارت ارتباطات در مورد عدم دسترسی به شبکه اجتماعی اینستاگرام هم با اطلاعیه ای اعلام کرد: شبکه اجتماعی اشتراک گذاری تصویر با استفاده از تلفن همراه فیلتر نشده است.

این شرکت تاکید کرده که بزرگترین شبکه اجتماعی اشتراک گذاری عکس جهان، فیلتر نشده است؛ این وب سایت یکی از حلقه های رابط شبکه‌های اجتماعی است که در اکتبر ۲۰۱۰ راه‌اندازی شد.
وزارت ارشاد: وی چت یک وسیله ارتباطی مناسب است

به گزارش مهر، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در موضع گیری خود در خصوص شبکه های اجتماعی مانند فیس بوک و وی چت گفته است: دولت در خصوص بحث وی چت نظر خاصی مطرح نکرده اما برخی از وزرای دولت معتقد بودند که می‌توان بخش‌های مضر وی چت را فیلتر کرد چرا که وی چت یک وسیله ارتباطی بسیار مناسب است.

وی درباره رفع فیلتر از وی چت نیز گفت: این مسئله برعهده کمیته تعیین مصادیق است که ما باید آن را زیر نظر مرکز ملی فضای مجازی ببریم و در آنجا در این باره تصمیم‌گیری دوباره شود.

علی جنتی پیش از این نیز در مورد فیس بوک گفته بود: به نظر من فیس‌بوک از مصادیق مجرمانه به شمار نمی‌رود و کسانی که عضو آن هستند، ارتباطات سالم و درستی دارند. نه تنها فیس‌‌بوک باید قابل دسترسی باشد بلکه قید "غیرقانونی" برای سایر شبکه‌های اجتماعی نیز باید برداشته شود.
کارگروه تعیین مصادیق: فیلتر تانگو، وایبر، واتس آپ و کوکو در دستور کار قرار دارد

این در حالی است که کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه که تقریبا نیمی از اعضای هیات دولت در آن عضو هستند در آخرین موضع گیری خود پس از فیلتر کردن وی چت اعلام کرد: تانگو، وایبر، واتس آپ و کوکو در دستور کار کارگروه قرار دارد.

عبدالصمد خرم‌آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه اعلام کرد: برای فیلتر دامنه اصلی اینستاگرام هیچ دستوری صادر نشده است، البته این در حالی است که قبلا دستور فیلتر چندین صفحه مجرمانه از این سایت توسط کارگروه صادر و اجرا شده است.

وی درباره فیلتر شدن سایر نرم‌افزارهای خارجی شبیه We chat نیز گفت: فیلتر شدن نرم‌افزارهای خارجی مشابه WE chat هم در دستور کار کارگروه است، فیلتر شدن نرم‌افزارهای ( Tango، viber، Coco، Whats app ) تانگو، وایبر، واتس آپ و کوکو در دستور کارگروه بوده و هنوز هم از دستور خارج نشده‌اند.

خرم‌آبادی تصریح کرد: استنباط من به عنوان دبیر کارگروه این است اگر کارگروه به این نتیجه برسد که نرم افزارهای داخلی مشابه وی چت می توانند نیاز ارتباطی صوتی و تصویری کاربران را برآورده کند کارگروه دستور فیلتر آنها را هم صادر می‌کند؛ البته این بستگی به نظر اعضای کارگروه دارد و همه اعضای کارگروه باید در این خصوص اظهار نظر کنند.

  • ۹۲/۱۰/۱۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">