ارایه 5 میلیون اظهارنامه الکترونیکی
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: 5 میلیون و 200 هزار مودی در تیرماه سال جاری اظهارنامه مالیاتی خودرا به صورت الکترونیکی ارایه کردند که از این تعداد 300 هزار مودی (6 درصد) جدید بودند.
علی عسکری افزود: در حال حاضر بیش از 95 درصد اظهارنامهها وارد شده و بقیه نیز در حال ورود اطلاعات هستند.
وی با بیان اینکه امسال سال ویژهای برای نظام مالیاتی بود گفت: اظهارنامههای الکترونیکی در سال جاری برای مودیان طراحی شد که دیگر نیازی به مراجعه آنها نبود و نیز پرداخت الکترونیکی در نظر گرفته شد و به تمام قولهایی که در این زمینه دادیم عمل کردیم.
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان دغدغههایی که در خصوص چالشهای دریافت اظهارنامههای الکترونیکی وجود داشت، توضیح داد: پیش از دریافت اظهارنامههای مالیاتی به صورت الکترونیکی برخی عقیده داشتند که این امر در وهله نخست سبب کاهش دریافت اظهارنامهها و در مرحله بعد زمینهساز کاهش چشمگیر درآمدهای مالیاتی میشود. اما آمارهای موجود نشانگر ثبت رکورد ماندگاری در نظام مالیاتی کشور است.
عسکری گفت: افزایش چشمگیر اظهارنامههای مالیاتی به صورت الکترونیکی بیانگر این واقعیت است با ارایه تسهیلات مناسب و اطلاع رسانی خوب به مردم، آنها تکالیف و وظایف خود را به درستی انجام خواهند داد.
شناسایی کدهای جعلی
رییس سازمان امور مالیاتی کشور از معرفی کدفروشان، فاکتورفروشان و متقلبان مالیاتی به دادگاه خبر داد و گفت: شرکتهایی که از فاکتورهای این شرکتها استفاده کنند در لیست سیاه مالیاتی قرار میگیرند.
وی افزود: برخی اقدام به کدفروشی و فاکتورفروشی در بخش مالیات و ارزش افزوده میکنند. مجموعهای از این فعالان در اصفهان شناسایی شدند که اقدام به صدور فاکتور برای برخی شرکتهای اقتصادی میکردند، به طوری که حدود 15-16 میلیارد تومان برای یک شرکت فاکتور فروخته بودند که این شرکت به دادگاه معرفی شده و پرونده آنها در مرحله رسیدگی است.
معاون وزیر امور قتصادی و دارایی همچنین از شناسایی یک مورد دیگر در تهران با فعالیتهای بسیار گسترده خبر داد و گفت: پرونده این شرکتی که به صورت متقلبانه فعالیت میکرد، در مرحله تحقیق و رسیدگی قرار دارد. همچنین در آذربایجان غربی مجموعهای از این شرکتها شناسایی شده است.
رکورد در دریافت مالیات
وی با تاکید بر اینکه بهترین وصولی درآمد را در تیرماه امسال بعد از 5 سال داشتیم، گفت: امسال سازمان مالیاتی سال خوبی را پشت سر گذاشت و در آزمون بزرگی سربلند بیرون آمد، در حقیقت این مباحث مقدماتی برای کار بزرگی در کشور است که نظام جامع مالیاتی نامیده میشود.
وی افزود: تیرماه امسال 8270 میلیارد تومان پیشبینی درآمد داشتیم که بیش از 8 هزار و 120 میلیارد تومان وصول شده است و نشان میدهد 98 درصد پیشبینیها وصول شده و 2 درصد انحراف دارد.
به گفته رییس سازمان امور مالیاتی کشور در 4 ماه منتهی به تیرماه تحقق درآمدها 19 هزار و 900 میلیارد تومان پیشبینی میشد که در حال حاضر 18 هزار و 800 میلیارد تومان وصول و 95 درصد این پیشبینی محقق شده است.
وی با بیان اینکه درآمدهای مالیات مستقیم در 4 ماه سال جاری 34 درصد رشد داشته یادآور شد: همچنین مالیات بر ارزش افزوده 83 درصد رشد داشته و در مجموع این نوع مالیات نسبت به مدت مشابه سال قبل 49 درصد رشد نشان میدهد که حاکی از ظرفیت بالقوه اقتصاد کشور برای اخذ مالیات را دارد.
عسکری با بیان اینکه امسال علاوه بر استان تهران، اصفهان و کرمانشاه، 7 استان دیگر به طرح جامع مالیاتی میپیوندند، گفت: استانهای فارس، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، قم، قزوین، کرمان و خوزستان هستند که در حال حاضر مقدمات کار فراهم شده و زیرساختهای آن تکمیل شده و در صورت تخصیص اعتبار لازم طبق برنامه بخش اعظم این طرح اجرا خواهد شد و سال آینده 10 استان بعدی در 6 ماه اول سال و مابقی استانها در 6 ماه دوم سال آینده تکمیل خواهند شد.
به گفته رییس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در شرایط رکود تورمی دولت به دنبال بهبود فضای کسب و کار است و از ابزارهایی برای حمایت از تولید بویژه ارایه تسهیلات استفاده میکند، همچنین در سیاست اقتصاد مقاومتی برنامههایی برای یکسانسازی بخش خصوصی و دولتی، استهلاک شتابان تولید و معافیتهای سرمایهگذاری صورت گرفته و در حال حاضر 100 درصد سرمایه افراد سرمایهگذار در مناطق برخوردار و 200 درصد در مناطق غیر برخوردار، درآمد سرمایهگذاری آنها مشمول معافیت مالیاتی است.
عسکری در خصوص معافیت تسهیلاتی برای پیمانکاران بخش خصوصی و دولتی گفت: بسیاری از پیمانکاران بخش دولتی بدهکار هستند و به همین دلیل مالیات آن تقسیط شده است. همچنین تاخیر در پرداخت مالیات آنها نیز مشمول جریمه میشود که به دلیل آن که مقصر پرداخت نشدن مالیات نیستند، این جرایم بخشیده میشود.
- ۹۳/۰۵/۱۴