ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

استفاده از فناوری برای کمک به بیماران فلج

| شنبه, ۲۷ شهریور ۱۳۹۵، ۰۲:۳۳ ب.ظ | ۰ نظر

مژگان کریم‌نیایی -**یک خانم 32 ساله که 13 سال است از کمر به پایین فلج شده، بعد از استفاده از روش درمانی جدیدی که انقلابی در تلفیق علم پزشکی با فناوری به پا کرده است، بار دیگر کنترل پاهای خود را به‌دست آورد. **

این خانم که در تحقیقات اخیر به آن لقب «مریض شماره 1» داده‌اند، از طریق تلفیق استفاده از یک سیستم کنترل مغزی روباتیک و عینک واقعیت مجازی بار دیگر توانسته توانایی‌های فیزیکی ازدست‌رفته خود را به دست آورد.

به‌تازگی مطالعه‌ای انجام شده که به بررسی افرادی که ستون فقرات آنها آسیب دیده و از کمر به پایین فلج شده‌اند، اما پس از یک سال تمرین با کمک فناوری واقعیت مجازی توانسته‌اند بخشی از توان خود را باز یابند، می‌پردازد.

**نام این پروژه «تنها قدم بزن» است و در «سائوپائولو» برزیل کلید خورده است.** محققان دانشگاه Duke در حال حاضر مشغول کار کردن روی این پروژه هستند.

این ماه نتایج این تحقیق که انجام آن 28 ماه تمام طول کشیده، در مجله گزارش‌های علمی «Scientific Reports» منتشر شده است.

دکتر «میگوییل نیکولاس»، مسوول انجام این تحقیق در دانشگاه Duke به خبرنگار اقتصادی CNN گفته که** استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی کلید رسیدن به درمان بوده است.**

دکتر «میگوییل» معتقد است:‌‌ «‌وقتی شما برای سالیان طولانی یک بیمار فلج باشید، یعنی مغز شما چیزی بین 3 تا 13 سال شروع به فراموش کردن می‌کند و نمی‌داند که داشتن پا چگونه است یا مفهوم راه‌رفتن چیست. برای اینکه مغز را مجبور کنید به‌ یاد بیاورد، محققان یک سیستم واقعیت مجازی متفاوت اختراع کرده‌اند».

به کمک این تکنولوژی وقتی یک بیمار فلج عینک Tec30 و FB فیس‌بوک را به چشم بزند، قادر خواهد بود به‌صورت دیجیتالی افکار خود را کنترل کند؛ البته برای انجام این تمرین لازم است که بیمار یک تیشرت آستین بلند مخصوص که حاوی سنسورهای مخصوصی نیز هست بپوشد.

**در این روش درمانی وقتی بیمار آواتار (نمایه) خود را در واقعیت مجازی جا‌به‌جا می‌کند، پیراهن حسی شبیه به حس برخاستن را به مغز بیمار می‌فرستند. این حس مغز را به‌گونه‌ای فریب می‌دهد که باز‌خوردی شبیه راه رفتن را دریافت کند و همین فرآیند به مغز کمک می‌کند تا به یاد بیاورد که حس راه رفتن چگونه بوده است. **

در توضیح این اتفاق «نیکولاس» می‌گوید: اگر شما امکان احساس کردن را ندارید، می‌توانید احساس واقعی لمس کردن را در مغزتان بسازید.

**بیماران با کار کردن و پیشرفت کردن در کنترل کردن بدن‌های مجازی و با استفاده و تمرین با دستگاه کنترل‌گر شبیه‌ساز پیاده‌روی روباتیک کم‌کم قابلیت جا‌به‌جا کردن بدن‌هایشان را به‌دست می‌آورند.**

در این شیوه قسمت‌های مختلف بدن فرد سیگنال‌هایی را به نخاع فرد بیمار می‌فرستند؛ البته این سیستم فقط به حرکت کردن بیماران فلج کمک نمی‌کند، بلکه در کمک به کنترل سایر ساختارهای بدن بیمار هم سودمند است و برای بیمارانی که کنترل ادرار و مدفوع خود را از دست داده‌اند نیز می‌تواند به کار آید؛ چراکه به یاد آوردن این احساسات می‌تواند موجب شود نیاز این دست بیماران به داروهای ملین و سوند اندک‌اندک کاهش یافته و حتی به‌طور کلی برطرف شود.

نیکولاس امیدوار است بتواند به بیماران قطع نخاعی کمک ‌کند، حال چه با این روش و چه از طریق روش‌های دیگر، تا بهتر به زندگی ادامه دهند.

از آنجا که خرید عینک واقعیت مجازی چندان گران‌قیمت نیست، نیکولاس معتقد است این روش درمانی می‌تواند در آینده نزدیک در دسترس گروه بزرگی از بیماران نخاعی قرار گیرد.

  • ۹۵/۰۶/۲۷

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">