استقبال انجمن ISPها از مصوبه رگولاتوری
در دستورالعمل جدید سازمان تنظیم مقررات مبنی بر شرح فعالیت شرکتهای اینترنتی ، نقاط مثبت بسیاری وجود دارد که باید تقویت شود.
مهندس مسعود ریاضیات ، رییس انجمن شرکتهای اینترنتی ایران، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا, با بیان اینکه نقش ISPها و ICPها در قانون جدید سازمان تنظیم مقررات برای عرضه پهنای باند به مصرف کننده نهایی پر رنگتر شده است، گفت: این آیین نامه به ضرر شرکتهای اینترنتی نیست و تنها در پارهای موارد تغییراتی در وظایف آنها صورت گرفته است.
ریاضیات ، با تاکید بر این که نکات مثبت این آئین نامه باید تقویت شود، یادآور شد: اگرچه نقاط ضعفی نیز در این آئین نامه وجود دارد، اما نکات مثبت آن بر نکات منفی آن میچربد.
رییس انجمن شرکتهای اینترنتی ایران ، از تشکیل اتحادیه سراسری شرکتهای اینترنتی تا پایان سال جاری خبر داد و افزود: عمده مشکلات سپری شده است و در حال حاضر زمینه سازی لازم برای ایجاد اتحادیه در حال انجام است.
دستورالعمل جدید به شرکتهای ISP ضربه میزند
در همین حال مدیر یک شرکت اینترنتی گفت: توجیه ظاهری دستورالعمل جدید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که یکی از اهداف آن کنسرسیوم شدن شرکتهای ISP عنوان شده، نه تنها به آنها کمکی نخواهد کرد بلکه به شرکتهای ISP ضربهی بزرگی وارد میکند.
رضا فرزانه در گفتوگو با خبرنگار فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی دستورالعمل جدید سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مبنی بر تغییرنام ICPها به ISDPها و این که از این پس میتوانند به کاربران نهایی هم اینترنت ارایه کنند، اظهار کرد: این دستورالعمل تصویب شده بدون شک مشکلات اساسی به دنبال خواهد داشت و به فعالیت بسیاری از فعالان و شرکتهای ISP ضربه وارد خواهد کرد.
به گفتهی او در زمان تشکیل شرکتهای ICP شرکت مخابرات و زیرساخت توانایی تامین نیاز پهنای باند کشور را به لحاظ تکنولوژیک و فنی نداشت بنابراین این شرکتها برای کمک به مخابرات ایجاد شدند اما بعد از مدتی که مخابرات خود به تنهایی توانست به تامین پهنای باند اقدام کند، دیگر وجود ICPها هیچ توجیه اقتصادی و فنی نداشت.
به اعتقاد وی به نظر میرسد که مجوز جدید به شرکتهای ICP و ISDP فعلی تنها به جهت دادن امتیاز به این شرکتها به منظور خسارتی بوده که به دلیل جمعآوری دیشهای ماهواره به آنها وارد شده است؛ این دستورالعمل نه باعث ورود تکنولوژی جدیدی به کشور شده و نه حتی اشتغالزایی قابل توجهی ایجاد خواهد کرد و فقط ضربهی اساسی به شرکتهای ISP وارد میکند و موازی کاری و تداخل کاری با این شرکتها را به دنبال خواهد داشت؛ بنابراین این مدل کاملا زیرسوال است.
وی با اشاره به این که کنسرسیوم شدن شرکتهای ISP و تجمیع آنها هدف اساسی از این دستورالعمل عنوان شده است گفت: برای کنسرسیوم شدن شرکتها باید حمایت کافی از طرف دولت انجام شود و به لحاظ اقتصادی و توانایی شرکتها نیز توجه شود، بنابراین نمیتوانیم به سرعت انتظار کنسرسیومی شدن شرکتها را داشته باشیم.
او با اعتقاد به این که تنظیم مجدد جدول تعرفهی پهنای باند جهت عادلانه کردن فضای رقابتی بهترین راهکار در شرایط فعلی است، گفت: با توجه به این که جهتگیری سازمان تنظیم مقررات برای کنسرسیوم شدن شرکتهای ISP است، بنابراین به نظر میآید تا زمانی که بررسی دقیق و کارشناسانهای در مورد بازار، عرضه و تقاضا و ظرفیتهای موجود انجام نشده، این دستورالعمل اجرا نشود.
وی همچنین پیشنهاد داد که شرکتهای ISDP که توانایی مالی بیشتری دارند رویکردی برای تجمیع منابع آنها صورت گیرد تا از توانایی مالیشان به منظور خصوصیسازی شرکت مخابرات و شرکت فنآوری اطلاعات استفاده شود.
- ۸۵/۱۰/۲۰