اشتباهی در قبوض تلفن نداریم
برخی مشترکان تلفن ثابت یا حتا همراه گاهی با این وضعیت مواجه میشوند که در صورتحسابهای دورهیی، مبالغ درجشده، با میزان تماسهای برقرارشده توسط آنان همخوانی ندارد، یا این مدعا وجود دارد که کارکرد بینالملل و رومینگ در حالتی برایشان محاسبه شده که اصلا چنین استفادهای نداشتهاند. چگونگی وقوع و طولانی بودن روند پیگیری این مسائل نکات مهمی بهنظر میرسند و با توجه به اینکه در بسیاری موارد، مشترکان فرصت پیگیری چنین موضوعهایی را ندارند، این سوالها مطرح میشود که آیا محاسبهی اشتباه مبالغ در قبوض مشترکان میتواند نوعی درآمدزایی یا جبران برخی هزینهها برای شرکت مخابرات باشد؟ مهمتر اینکه آیا حقوق مشترکان در این جریان نادیده گرفته نمیشود؟
البته مسوولان امر در گذشته و در چنین مواردی، همواره این پاسخ تکراری را ارایه دادهاند که معترضان، ریزمکالمات خود را تهیه کنند. اما هیچگاه این مورد پاسخ داده نشده است که در صورت دریافت ریزمکالمات و اصرار مشترک بر وجود اشتباه، چه راهکاری برای اثبات آن وجود دارد؟ آیا این شرایط یکطرفه نیست؟
گاهی هم امکان وجود تداخلهای ناشی از استفاده از تلفنهای بیسیم با بردهای خارج از حد مجاز مطرح میشود که باز این پرسش را بهوجود میآورد که در صورت غیرمجاز بودن، چرا از فروش آنها در بازار جلوگیری بهعمل نمیآید؟
وفا غفاریان - رییس هیات مدیرهی شرکت مخابرات ایران - در پاسخ به پرسش خبرنگار ارتباطات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دربارهی رسیدگی به مشکلات و اشتباهاتی که در صورتحسابهای مشترکان تلفن ثابت یا همراه رخ میدهد، اظهار کرد: اگر مشترکی با مشکل در قبض تلفن همراه یا ثابت خود مواجه شد و آن را غیرمعقول دانست، میتواند با مراجعه به دفاتر خدمات ارتباطی مربوط و گرفتن ریز مکالمات تلفن خود، این امر را پیگیری کند.
او دربارهی این که آیا تنها راه رسیدگی به مشکلات صورتحسابهای مشترکان گرفتن ریز مکالمات و درخواست مشترک است، گفت: رسیدگی به این مسایل تنها با درخواست مشترک انجام میگیرد و برای مشخص شدن آن نیز باید ریز مکالمات بررسی شود.
غفاریان در پاسخ به این پرسش که بسیاری از مشترکان بهدلیل مشغلههایی که دارند، فرصت این را ندارند تا اگر اشتباهی در قبض تلفن آنها پیش آمد از این طریق پیگیری کنند و نیز بهدلیل مبهم بودن سیستم بررسی صحت یا سقم موضوع، آیا این امر یک نوع ضایع کردن حقوق مشترک بهشمار نمیآید، تصریح کرد: در بسیاری از موارد با انجام پیگیری مشخص میشود که اشتباهی رخ نداده و مبلغ صورتحساب درست محاسبه شده است؛ از این رو، میتوان گفت کمتر اشتباهی در قبوض مشترکان پیش میآید.
غفاریان همچنین پیش از این به خبرنگار ایسنا گفته بود که شرکت مخابرات بیش از صد میلیارد تومان لاوصولی از مشترکان دارد که عمدهی آن به مشکلات سیستم بیلینگ شرکت ارتباطات سیار برمیگردد که قابلیتهای لازم را ندارد، اما اگر سیستم بیلینگ اصلی نصب شود، بیشتر این مشکلات مرتفع خواهند شد.
داوود زارعیان - مدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران - نیز در اینباره گفت: اشتباه بیلینگ در شرایط خاص رخ میدهد و این اشتباهات آن قدر ناچیز است که در آمار ذکر نمیشوند.
او افزود: 95 درصد مشترکان برآوردی از میزان تماسهای ماهانهی خود دارند، از این رو اگر اشتباهی نیز پیش آید سریعا متوجه آن میشوند.
زارعیان در پایان خاطرنشان کرد: از چند میلیون تماس که در سال توسط مشترکان برقرار میشود کمتر اشتباهی در محاسبهی قبوض مشترکان پیش میآید و مورد شکایت نیز نداشتهایم.
- ۸۵/۱۲/۰۶