ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

نشست خبری دومین جشنواره و نمایشگاه ملی رسانه های دیجیتال صبح امروز با حضور رئیس و معاون مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت ارشاد در محل این وزارتخانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در ابتدای نشست عیسی زارع پور رئیس مرکز توسعه فناوری های دیجیتال وزارت ارشاد به بیان اقدامات صورت گرفته برای برگزاری دومین جشنواره و نمایشگاه های ملی این حوزه پرداخت و گفت: آذر ماه سال گذشته مقدمات برگزاری جشنواره آغاز شد و قرار بود اردیبهشت ماه برگزار شود که طبق مصوبه هفته گذشته شورای سیاستگذاری مرکز، جشنواره و نمایشگاه از این پس نه در این تاریخ (اردیبهشت) که برای همیشه در مهرماه برگزار می شود.

وی ایجاد جایگاهی رسمی جهت ارائه و ارزیابی سالانه آثار تولید شده در حوزه رسانه های دیجیتال در کشور، فرهنگ سازی برای ایجاد و توسعه محتوای منطبق بر فرهنگ بومی، ملی و اسلامی در این حوزه، توسعه خط و زبان فارسی در محیط رایانه و ابزارهای دیجیتال، کاهش هزینه و توسعه دسترسی عمومی به میراث مکتوب تاریخی، علمی، فرهنگی، دینی و هنری کشور، بسترسازی برای تحقق جنبش نرم افزاری و ایجاد بستر رقابت میان تولیدکنندگان آثار و محصولات دیجیتال فرهنگی هنری را از جمله هدف های کلان از برگزاری این جشنواره برشمرد.
به دنبال آشناسازی جامعه با فرهنگ استفاده صحیح از رسانه های دیجیتال هستیم

زارع پور در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در خصوص دستاورد نخستین دوره این نمایشگاه در عرصه عمل نیز گفت: نگاه ما به جشنواره یک نگاه عمومی است و به دنبال این هستیم که آحاد جامعه را با فرهنگ استفاده صحیح از رسانه های این فضا آشنا کنیم. به دنبال این هستیم که فرآیند تولید تا مصرف اطلاعات در این فضا را زیر چتر حمایتی وزارت ارشاد بگیریم. امسال هم روح حاکم بر جشنواره و نمایشگاه این است که فضایی به وجود بیاید تا خانواده ها بیایند و آنهایی را که بدون هیچ گونه محدودیتی سرگرم استفاده از نرم افزارهای چند رسانه ای مانند موبایل و بلوتوث و ... هستند، آگاه کنیم تا بتوانند با در نظر گرفتن این فرصت ها به نحو بهینه از آنها استفاده کنند.

وی ادامه داد: امسال به دنبال این هستیم که یارانه ها را در قالب کارت های هوشمند قرار دهیم. اگرچه اعتبار خاصی برای این حوزه در مرکز فناوری رسانه های دیجیتال در نظر گرفته نشده است اما ما تلاش خودمان را می کنیم. امیدوارم بتوانیم بودجه ای مناسب بین 500 تا یک میلیارد تومان را برای شروع کار جذب کنیم. جامعه هدف امسال نیز دانش آموزان و دانشجویان خواهند بود.

رئیس مرکز توسعه فناوری های دیجیتال وزارت ارشاد با بیان اینکه نمایشگاه و جشنواره امسال از 21 تا 29 مهر ماه در مصلای امام خمینی برگزار می شود، از اعلام فراخوان برای ارسال آثار از امروز (یکشنبه) خبر داد و ابراز امیدواری کرد با پایان زمان برپایی جشنواره در تهران که در تالار وحدت تهران و به احتمال زیاد با حضور رئیس جمهور خاتمه یابد، برگزاری جشنواره در هشت استان دیگر و تا پایان سال جاری ادامه یابد.

زارع پور گفت: امسال بخش های اصلی جشنواره از چهار بخش به شش بخش و بخش های جنبی نیز از سه بخش به شش بخش افزایش یافته و قصد داریم 100 نشست تخصصی را در قالب میزگردها، کارگاه ها و سمینارهایی در زمان برگزاری جشنواره برگزار کنیم.
هر موسسه ای که خواهان شرکت در جشنواره است، باید به تائید رسیده باشد

این مقام مسئول وزارت ارشاد در ادامه در پاسخ به پرسش های خبرنگاران درباره وضعیت صدور مجوز به موسسات فرهنگی که در حوزه دیجیتال فعالیت می کنند، گفت: امسال مانند سال گذشته هر نرم افزاری که قصد حضور در نمایشگاه را دارد، باید از قبل برای اخذ مجوز اقدام کرده باشد و موسساتی هم که می خواهند در نمایشگاه غرفه داشته باشند، باید نسبت به گرفتن مجوز فعالیت موسسه اقدام کرده باشند. ما از بهمن سال گذشته با راه اندازی بخش صدور مجوز در این حوزه، اقدامات خوبی را انجام داده ایم. تا چند وقت پیش حوزه رسانه های دیجیتال به عنوان حوزه فعالیت های فرهنگی به صورت قانونی ثبت نشده بود اما با رفع این مشکل، موسسات فعال در این حوزه می توانند با اخذ مجوز فعالیت در قالب فعالیت های فرهنگی با ما همکاری کنند.

وی از حمایت های گسترده ارشاد از این قبیل موسسات خبر داد و گفت: در تدارک شبکه ویژه ای هستیم که با وجود آن تمام مراکز فرهنگی دیجیتال کشور در یک گروه این شبکه قرار گیرند و هر محصولی که از سوی ما مجوز بگیرد، بخشی از بهای تولید آن توسط وزارتخانه پرداخت خواهد شد. در خصوص نظام مند کردن بحث بازی های رایانه ای هم یک میلیارد و 800 میلیون تومان اعتبار را پیش بینی کرده ایم و امیدواریم با کمک های وزیر ارشاد، قدم هایی اساسی را در راستای تولید بازی های رایانه ای همخوان با ارزش های نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برداریم.
بازی های رده سنی 29 ساله های آمریکایی به راحتی در اختیار فرزندان ماست

زارع پور افزود: ما به دنبال نظام مند کردن این حوزه هستیم نه بگیر و ببند. مثلاً در خود آمریکا هم مرکزی با عنوان اختصاری ESRB وجود دارد که هر بازی رایانه ای که بخواهد عرضه شود، باید به تائید این مرکز برسد و آنها خودشان رده سنی گروه کاربر آن بازی را تعیین می کنند. اما به وفور در جامعه خودمان می بینیم که بازی رده سنی 29 ساله های آمریکایی به راحتی در اختیار فرزندان ما قرار می گیرد و موجب بروز مشکلاتی می شود یا اینکه تا چند سال پیش کارت های اینترنتی توزیع می شد که روی آنها نوشته شده بود "NO PROXY" یعنی بدون فیلتر. این کارت ها هر سایتی را باز می کرد. صد البته نباید این گونه باشد و اینها اجازه توزیع ندارند. ما در این حوزه البته از تجربه بخش های دیگر وزارتخانه در حوزه صدور مجوز از جمله کتاب و مطبوعات هم بهره می گیریم.

رئیس مرکز توسعه فناوری های دیجیتال وزارت ارشاد در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره چرایی عملی نشدن وعده اش برای برگزاری جشنواره در سطح بین المللی گفت: ما ممانعتی برای برگزاری جشنواره در سطح بین المللی نداریم اما واقعیت این است که مراکز فعال خارجی چندانی وجود ندارند. البته ما در تلاشیم تعدادی از کشورهای اسلامی منطقه را به جشنواره دعوت کنیم. به هر حال تمایلی به اضافه کردن عنوان بین المللی به جشنواره نداشتیم.
نخستین گام را برای اجرای قانون کپی رایت در کشور، ما برداشته ایم

وی همچنین در خصوص وضعیت قانون معطل مانده کپی رایت محصولات فرهنگی دیجیتال نیز اضافه کرد: ما نخستین گام ها را در این زنجیره از تولید کننده تا مصرف کننده برداشته ایم؛ به عبارت دیگر ما با ثبت نرم افزارها و تائید آنها توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعطای گواهی فعالیت به آنها نخستین قدم ها را برای اجرای قانون کپی رایت در کشور برداشته ایم. به دنبال این هم هستیم که عرصه و تکثیر محصول فرهنگی دیجیتالی را که شناسنامه و هویت خاصی ندارد، ممنوع کنیم. همچنین می خواهیم از یک تاریخ به بعد طوری شود که صرفاً محصولاتی که شناسنامه دارند، تولید و عرضه شوند. این اتفاق تا پایان سال خواهد افتاد.

در این نشست خبری همچنین مهدی سرامی معاون مرکز توسعه فناوری های دیجیتال وزارت ارشاد و مسئول ستاد ساماندهی پایگاه های اینترنتی ایران در پاسخ به سوالی مبنی بر تعداد سایت های ثبت شده در این سامانه و نوع حمایت هایی که از این قبیل سایت ها خواهد شد، گفت: آئین نامه ساماندهی پایگاه های اینترنتی ایرانی، دو سال است که به تصویب رسیده و سایت هایی هم در حال ثبت شدن هستند و بحث اجرای آن هم متوقف نشده است. دلیل ثبت این پایگاه ها آن است که هویت آن باید شناسایی شود تا مورد حمایت هم قرار بگیرد.
از سایت هایی که خود را ثبت کنند حمایت می کنیم

وی افزود: طبیعتاً تا زمانی که مشخص نباشد مسئولیت یک پایگاه اطلاع رسانی با چه کسی است، امکان حمایت از آن هم وجود ندارد. در جشنواره امسال پایگاه هایی اجازه شرکت در آن را دارند که قبلاً ثبت شده باشند. طبیعتاً پایگاه هایی که ثبت می شوند مورد حمایت ما قرار خواهند گرفت.

سرامی بدون ذکر آمار از تعداد پایگاه های اینترنتی که تاکنون ثبت شده اند و یا گواهی فعالیت گرفته اند، گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته، درصد قابل توجهی از مراجعات افراد به اینترنت در حیطه پایگاه های اطلاع رسانی است. سایت هایی هم که در ستاد ما ثبت شده اند درصد بالایی از این پایگاه ها را تشکیل می دهند.

  • ۸۷/۰۴/۲۴

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">