اعلام آمادگی وزارت دفاع برای تولید کارتهای هوشمند
مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک وزارت دفاع با بیان اینکه در کمتر از ۴۸ ساعت طرح تولید کارتهای هوشمند مانند کارت ملی و کارت سوخت را به وزیر دفاع ارائه کردیم، گفت: فقط کافی است از ما خواسته شود تا از سرریز دانش دفاعی موجود با یک طراحی بسیار سریع، نیازی که از ما خواسته شده را برآورده کنیم.
به گزارش فارس، امیر سرتیپ شاهرخ شهرام مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک ایران در گفتگو با برنامه فناوری اطلاعات شبکه خبر درباره تولید کارتهای هوشمند و قطعات میکرو الکترونیک، گفت: هوشمند سازی یکی از محورهای اساسی صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران است که یکی از اجزای کوچک آن، کارتهای هوشمند هستند و این صنعت که مربوط به کارتهای هوشمند مانند کارت سوخت، کارت بانکی و یا هر کارت دیگری که از میکروالکترونیک یا ویفرهای خاصی استفاده میکند، سابقه بیست ساله در کشور ما دارد و بیش از ۹۰۰ میلیون قطعه را ما تا الان ساخته ایم و الان هم این توان را داریم که ماهیانه تا ۴.۵ تا ۵ میلیون قطعه را تولید کنیم. البته اینها صرفا در صنایع دفاعی تولید نمیشود، اما فناوری، طراحی و کیفیسازی آن در داخل صنعت دفاعی است.
وی در خصوص قابلیتهای صنایع الکترونیک ایران برای تولید کارتهای هوشمند و حتی سیمکارت، افزود: از آنجایی که فناوری لازم در حوزه الگوریتم، امن سازی و میکروماژول را در اختیار داریم، فقط کافی است از ما خواسته شود تا از سرریز دانش دفاعی موجود با یک طراحی بسیار سریع، نیازی که از ما خواسته شده را برآورده کنیم.
امیر شهرام با بیان اینکه نیاز به کارتهای هوشمند زمانی اوج پیدا کرد که در تحریم قرار گرفتیم، عنوان کرد: بلافاصله از سوی وزیر محترم دفاع به بنده ابلاغ شد که در این حوزه چه کاری میتوانید انجام دهید و ما هم کمتر از ۴۸ ساعت طرحی را خدمت ایشان ارائه کردیم و قبل از اینکه قراردادی بسته بشود، ما کارت سوخت را تولید کردیم و به وزارت نفت تحویل دادیم.
مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک ایران گفت: مرز هوشمندسازی شکسته شده است و امروز همان میکروالکترونیک و چیپستهایی که می خواهد یک کار هوشمند را حوزه نظامی انجام دهد، مشابه آن و شاید بسیار سادهتر از آن در یک قطعه کامپیوتری و کارتی استفاده میشود.
امیر شهرام اظهار داشت: ما یک دستور داریم که هرجایی از کشور که کاری زمین مانده بود و الکترونیک و دفاع میتواند به آن کمک کند باید به آن کمک کند، اما تا چه حدی؟ تا جایی که نیاز باشد و تا جایی که آن کار پا بگیرد و این چرخه راه بیافتد.
مدیرعامل سازمان صنایع الکترونیک ایران گفت: مثلا دوربین های حرارتی که در ابتدای بحث کرونا نیازمندی آن احصا شد، ما در کمتر از ۲-۳ روز اولیه که از طریق سازمان پدافند غیرعامل از ما خواسته شد کاری در این حوزه انجام دهیم، از سرریز فناوری که در دوربینهای ترمال که برای جستجوگرهای موشکها استفاده می شود، استفاده کردیم و در دوربینهای حرارتی برای کنترل دمای بدن افراد استفاده کردیم. این را به تعدادی که در روزهای اول بسیار ضرورت داشت، تولید کردیم اما به محض اینکه شرکت های دانش بنیان ورود کردند و تولیداتی را داشتند، ما کار را متوقف کردیم.
هفتهای ۳۰۰ هزار کارت ملی تحویل میشود
در همین رابطه سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور از تحویل هفته ای ۳۰۰ هزار کارت ملی هوشمند به شهروندان ایرانی خبر داد.
ابوترابی در گفت و گو با ایسنا، در تشریح آخرین روند تحویل کارت ملی هوشمند به متقاضیان، گفت: با توجه به پیگیری های انجام شده برای تحویل سریعتر کارت های ملی هوشمند و ورود جدی رییس جمهور و وزیر کشور به این مسئله، امیدواریم روند تحویل کارت ها تسریع یابد و از تحویل کارت ملی به متقاضیان با روند فعلی و هفته ای ۳۰۰ هزار کارت فراتر برویم و عقب ماندگی این حوزه جبران شود.
وی افزود: سازمان ثبت احوال کشور ظرفیت صدور ۲.۵ میلیون کارت در ماه را دارد، اما مشکل در تامین بدنه کارت های ملی هوشمند است؛ لذا هرچه همکاران بتوانند بدنه بیشتری تولید و تراشه گذاری کنند ما هم روند کار را سرعت می دهیم تا کارت ها زودتر به دست متقاضیان برسد.
ابوترابی تاکید کرد: در حال حاضر هفته ای ۳۰۰ هزار کارت ملی هوشمند به شهروندان تحویل داده می شود و امیدواریم به زودی این عدد برای کاهش عقب ماندگی ها افزایش پیدا کند.