افزایش مشترکان عامل اختلال شبکه
گسترش شبکه و اختلالات تلفن همراه به عدم پیشبینی ترافیک مشترکین در طراحی شبکه مربوط میشود.
مهندس محمدرضا مولوی، عضو هیات علمی دانشکده مخابرات، درگفت و گو با خبرنگار ایلنا, در خصوص اختلالات گسترده شبکه تلفن همراه به خصوص در شهرهای بزرگ نظیر تهران، اظهارداشت: طراحی شبکه تلفن همراه با توجه به پستی بلندی و موانع طبیعی برای نصب آنتنهایBTS و نیز تعداد مشترکین باید انجام شود و پس از آن با توجه به ترافیک موجود پیشبینی اختلال شود.
وی، با بیان اینکه با افزایش جمعیت و گسترش شبکه تلفن همراه موانع جدیدی به وجود میآید که ممکن است سبب اختلال در سیستم تلفن همراه شود، تاکید کرد: در صورتی که در طراحی شبکه این گونه تغییرها پیشبینی شود؛ اختلالات در شبکه تلفن همراه و نیز نقاط کور به حداقل ممکن میرسد.
مهندس مولوی، با اشاره به بالا بردن ظرفیت شبکه تلفن همراه و تغییر محیط انتشار امواج با توجه به موانع جدید نظیر ساختمانها و برجها خاطرنشان کرد: در تهران و شهرهای بزرگ شبکه تلفن همراه از قدیم مشکل داشته است و چنانچه با گسترش این شبکه پیشبینی لازم را برای از بین رفتن نقاط کور قبلی شکل میگرفت, معضلات فعلی به وجود نمیآمد.
این کارشناس مخابرات، با بیان اینکه در مناطقی که تعداد مشترکین زیاد و ترافیک بالا است باید ظرفیتسازی در شبکه از لحاظ رادیویی و سیگنالینگ صورت گیرد, اظهارداشت: کوچک کردن سلولها برای افزایش ظرفیت یکی از راههایی است که میتواند در این زمینه موثر واقع شود.
عضو هیات علمی دانشکده مخابرات، تنها راه رفع نقاط کور را ظرفیت سازی و پیشبینی طراحی شبکه دانست و تصریح کرد: در طراحی شبکه تلفن همراه روش سعی و خطا باید جای خود را به پیشبینی دهد.
وی، با اشاره به نرم افزارهایی که وضعیت ترافیک شبکه را گزارش میدهد، خاطرنشان کرد: شبکه تلفن همراه در حال گسترش است، بنابراین وضعیت این میزان مشترک باید هر لحظه به روز رسانی شود.
- ۸۵/۱۱/۲۴