ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

به گفته نایب رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت، اپراتورها به‌دلیل افزایش۴۰ درصدی استفاده مصرف دیتا در یک هفته گذشته، برای ارائه سرویس آماده نبودند که این موضوع منجر به افت کیفیت شده بود و اکنون ظرفیت شبکه ارتباطی آنها افزایش یافته است.

به گزارش ایسنا، ‌  از اولین روز اسفند که خبر رسمی ورود ویروس کرونا به کشور منتشر شد تاکنون، شیوع بیماری کووید ۱۹ که میزبان این ویروس است، روند صعودی داشته و در حال گسترش است. به همین دلیل از آنجاکه حضور در مکان‌های عمومی از بیشترین احتمالات ابتلا به این ویروس و ابتلا به آن به آسانی با قرار گرفتن در معرض عطسه‌ها و سرفه‌های یک مبتلا و دست دادن با وی است، مسئولان سعی در کاهش حضور افراد در اماکن عمومی دارند.

اما در این روزها که حضور افراد در مراکز آموزشی، اداری و امکان عمومی کاهش یافته و بسیاری ماندن در خانه را ترجیح داده‌اند، برخی فعالیت‌های کاری خود را به‌صورت دورکاری انجام می‌دهند و دانش‌آموزان و دانشجویان هم از ابزارهای فناوری اطلاعات برای آموزش از راه دور استفاده می‌کنند، استفاده از دیتا افزایش یافته و این موضوع منجربه کاهش کیفیت اینترنت شده است.

در این راستا سجاد بنابی -نایب رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت- در گفت‌وگو با ایسنا، درباره مشکلات اینترنتی در روزهای اخیر گفت: در حال حاضر در لایه دسترسی بین شبکه ملی اطلاعات و شبکه بین‌الملل مشکل خاصی نداریم، مشکل ظرفیت در لایه دسترسی اپراتورهای موبایل و ارائه‌دهندگان خدمات FCP است که اینترنت و ترافیک داخل کشور بیشتری را به آنها تخصیص دادیم.

وی درباره علت آماده نبودن اپراتورهای اینترنتی برای افزایش مصرف اینترنت توسط کاربران توضیح داد: در یک هفته گذشته مصرف دیتای کشور ۴۰ درصد افزایش داشته که شامل دیتای داخلی و دیتای بین‌الملل می‌شود که این مصرف در روزهای اخیر هم به اوج رسیده است، ‌ اما اپراتورها به‌دلیل افزایش استفاده تعداد کاربران برای ارائه سرویس هم در لایه‌ی شبکه هم در لایه‌ی فرکانس آماده نبودند.

بنابی با اشاره به تمهید زیرساخت برای افزایش کیفیت اینترنت اظهار کرد: شرکت ارتباطات زیرساخت طی دو روز گذشته ظرفیت شبکه‌ی ارتباطی اپراتورها را حدود ۳۰۰ گیگابیت برثانیه افزایش داد. همچنین با کمک سازمان تنظیم مقررات از اپراتورها خواستیم به این خاطر که مصرفشان افزایش یافته و کیفیتشان افت کرده، ظرفیت‌هایشان را نیز افزایش دهند.

همچنین در هفته‌های گذشته یکی از مواردی که منجر به افت کیفیت در خدمات اینترنتی شده بود، حملات سایبری به زیرساخت‌های کشور بود. نایب رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به اینکه آیا در روزهای گذشته حمله سایبری به زیرساخت‌های کشور صورت گرفته است، اعلام کرد که حمله خاصی نبوده است.

 

امکانات زیرساختی برای آموزش‌های مجازی
در شرایطی که مراکز آموزشی، ‌ مدارس و دانشگاه‌ها برای جلوگیری از شیوع کرونا تعطیل شدند، استفاده از امکانات فضای مجازی یکی از راهکارهای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود. بنابی درباره فراهم کردن زیرساخت‌ها در این حوزه بیان کرد: پیش از این با کمک وزارت علوم و آموزش و پرورش در شبکه علمی که محل اتصال دانشگاه‌های کشور به شبکه ملی اطلاعات و اینترنت است و هم در شبکه رشد که مربوط به شبکه آموزش و پرورش و هوشمندسازی مدارس است، ارتباطات را تامین کردیم و ظرفیت مناسبی در این فضا وجود دارد.

وی درباره تعرفه این خدمات توضیح داد: وزیر ارتباطات با هماهنگی با اپراتورها و کسانی که سرویس‌های زیرساخت ارتباطات مانند کلاس‌های آنلاین، سرویس‌های آموزش الکترونیکی و نمایش فیلم به صورت آنلاین ارائه می‌دهند، مذاکره کردند تا آنها پس از تایید وزارت علوم و آموزش و پرورش، تعرفه‌های مصرف کاربران را برای پلتفرم‌ها و سرویس‌هایی که تایید شده، رایگان کنند و هر زمان که این آمار را به ما اعلام کنند، ما قابلیت اعمالش را داریم.

 

ظرفیت پهنای باند اپراتورها افزایش یافت
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به اپراتورها و شرکت های ارایه دهنده اینترنت، ضرب الاجلی برای بهبود کیفیت خدمات خود داد و آن ها را موظف کرد طی این زمان مشکلاتی که در حوزه اینترنت وجود دارد را رفع کنند.
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات در گفت و گو با ایرنا به شرح اقداماتی پرداخت که طی این زمان برای بهبود کیفیت اینترنت انجام شده است.
حسین فلاح جوشقانی افزود: اپراتورهای ثابت، همراه و مخابرات برای برطرف کردن مشکلاتی که از روز شنبه در حوزه کیفیت اینترنت به وجود آمد با همکاری یکدیگر توانستند زیرساخت لازم برای بهبود را مهیا کنند.
به گفته معاون وزیر ارتباطات برای رفع این مشکل، همراه اول که میزان اعتراض کاربران به کیفیت اینترنت آن بیشتر بود، در 24 ساعت گذشته 100 گیگ به پهنای باند خود اضافه کرد.
فلاح افزود: اپراتورهای دیگر که مشکل انتقال داشتند و به این واسطه، کیفیت اینترنت شان کاهش پیدا کرده بود، اعلام کردند با پیگیری که انجام شده، کمبود ظرفیت انتقال ندارند.
او اشاره کرد: در وضعیت شبکه با توجه به ظرفیت هایی که به هر اپراتور اضافه شده، مشکلی نداریم اما همچنان همراه با اپراتورها شبکه را رصد می کنیم تا اگر باز هم نیاز به افزایش ظرفیت بود اقدام شود.
فلاح در خصوص همکاری شرکت ارتباطات زیرساخت در این باره گفت: تامین پهنای باند اینترنت کاملا بر عهده شرکت ارتباطات زیرساخت بود. هر شرکتی که به افزایش ظرفیت نیاز داشت به شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد. همچنین برخی شرکت های FCP (شرکت های دارای پروانه ارتباطات ثابت) که از مجموعه هایی مانند آسیاتک ظرفیت می گرفتند، مشکل کمبود پهنای باند را با افزایش ظرفیت 20 گیگ برطرف کردند.
او اشاره کرد: اکنون که شبکه را به صورت دایم رصد می کنیم مشکلی نداریم، اما اگر نیاز به افزایش ظرفیت باشد قبل از این که به کاهش کیفیت منجر شود، اپراتورها با توجه به شرایط پیش آمده آمادگی بیشتری برای افزایش پهنای باند خواهد داشت.
رییس رگولاتوری با اشاره به این که ظرف 24 ساعت گذشته با توجه به قولی که داده بودیم با همکاری اپراتورها و شرکت مخابرات و زیر ساخت، کمبود ظرفیت پهنای باند برطرف شد، افزود: اپراتورها و شرکت ها ظرفیت پهنای باندی که در گذشته از شرکت مخابرات دریافت می کردند را بر اساس نیاز اعلام می کردند اما اکنون روش کار را عوض کرده اند. هر میزان ظرفیتی که نیاز داشته باشند را از مخابرات می گیرند اما بر اساس میزان مصرف، شارژ می شوند. این کار باعث شده مدیریت پویاتری برای ظرفیت پهنای باند شکل بگیرد و مشکل انتقال نداشته باشند.
به گزارش ایرنا از هفته گذشته و با ورود ویروس کرونا به کشور، مدارس و دانشگاه ها به حالت تعطیل درآمد، برای برخی کارمندان، طرح دورکاری تعریف شد و همین مساله استفاده از اینترنت را چندین برابر کرد.
تا آنجا که «حسین فلاح جوشقانی» رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی از افزایش 40درصدی استفاده کاربران از اینترنت خبر داد. مساله ای که به کاهش کیفیت اینترنت منجر شد و صدای کاربران فضای مجازی را درآورد.
پس از اعلام شکایت هایی که در این خصوص از سوی کاربران انجام شده، رگولاتوری وزارت ارتباطات به اپراتورهای همراه، خصوصا همراه اول، شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت مخابرات ایران و اپراتورهای ثابت دستور داد ظرف مدت 24 ساعت این مشکل را حل کنند.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">