ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

شرکت‌های تسلیحات سایبری اسرائیلی در لیست سیاه آمریکا قرار گرفتند.
به گزارش سایبربان؛ گروهی از شرکت‌های نظارت دیجیتال متعلق به اسرائیل که از اروپا فعالیت می‌کنند، در آخرین تلاش کاخ سفید برای جلوگیری از گسترش بین‌المللی نرم‌افزارهای جاسوسی درجه نظامی، به لیست سیاه شرکت‌هایی که علیه منافع آمریکا عمل می‌کنند، اضافه شدند.

وزارت بازرگانی ایالات متحده اینتلکسا و سیتروکس، متعلق به اتباع مختلف اسرائیلی از جمله افسر اطلاعات نظامی سابق تال دیلیا (Tal Dillia)، را به فهرست تجاری اقتصادی خود اضافه کرد.

«Cytrox»، یک شرکت نظارتی مستقر در مجارستان با حضور در مقدونیه شمالی، یک نرم‌افزار جاسوسی به نام «Predator» تولید می‌کند. این شرکت همچنین از سرمایه‌گذاری‌های اولیه صنایع هوافضای دولتی اسرائیل بهره‌مند شد.

وزارت بازرگانی ایالات متحده گفت که این شرکت‌ها با سوءاستفاده‌های سایبری و دسترسی به سیستم‌های اطلاعاتی به لیست سیاه اضافه می‌شوند و در نتیجه حریم خصوصی و امنیت افراد و سازمان‌ها در سراسر جهان را تهدید می‌کنند.

«Intellexa»، که در یونان ثبت شده و دارای نهادهای مرتبط در ایرلند و مقدونیه شمالی است، به عنوان یک فروشگاه برای نیازهای نظارت دولتی عمل می‌کند. هر 2 شرکت در مرکز یک طوفان سیاسی عظیم در یونان بودند.

دادستان یونان سال گذشته تحقیقاتی را در مورد ادعای یک روزنامه‌نگار مبنی بر آلوده شدن گوشی هوشمندش به نرم‌افزارهای نظارتی در عملیات سرویس اطلاعاتی این کشور آغاز کرد. این روزنامه‌نگار عنوان کرد که تلفن او با جاسوس‌افزار Predator که به‌وسیله Cytrox توسعه یافته آلوده شده بود و در یونان به‌وسیله Intellexa به دولت فروخته شد.

ادعای این روزنامه‌نگار در حالی مطرح شد که اتحادیه اروپا (EU) شروع به دنبال کردن ایالات متحده در نگاه دقیق‌تر به بازرگانان نرم‌افزارهای جاسوسی و استفاده از نرم‌افزارهای نظارتی قدرتمند کرده بود.

تلاش هاآرتص برای دستیابی به نمایندگان سیتروکس و اینتلکسا موفقیت‌آمیز نبود.

سال گذشته، به عنوان بخشی از تلاش‌های دولت بایدن برای مقابله با سوءاستفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی تجاری، 2 شرکت فعال خارج از اراضی اشغالی، «NSO Group» و کاندیرو (Candiru)، نیز در سال 2021 به فهرست اضافه شدند که مانع از تجارت آنها با نهادهای آمریکایی می‌شود.

آنتونی بلینکن (Antony Blinken)، وزیر امور خارجه ایالات متحده، در بیانیه‌ای اظهار داشت که قرار دادن شرکت‌ها در لیست سیاه بخشی از ابتکار گسترده دولت ایالات متحده برای مقابله با خطرات ناشی از نرم‌افزارهای جاسوسی تجاری است [که] خطرات متمایز و رو به رشد ضد اطلاعاتی و امنیتی، از جمله برای پرسنل دولتی آمریکا، را برای ایالات متحده ایجاد می‌کند.

تصمیم برای قرار دادن NSO و Candiru در لیست سیاه نقطه عطفی برای شرکت‌های سایبری اسرائیل بود. پس از سال‌ها که اسرائیل این شرکت‌ها را به عنوان بخشی از «دیپلماسی سایبری» بنیامین نتانیاهو، در زمان نخست وزیری، تحت فشار قرار داد، ایالات متحده پس از سوءاستفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی مانند پگاسوس NSO از سوی کشورهای مشتری از جمله علیه دیپلمات‌های آمریکایی در آفریقا، به عقب‌نشینی پرداخت.

رژیم صهیونیستی این پیام را درک کرد و تصمیم گرفت صادرات سایبری خود را به شدت محدود کند و فهرست کشورهایی را که می‌توان چنین فناوری‌هایی را به آنها صادر کرد از بیش از 130 به کمتر از 30 کشور که تقریباً همه آنها دموکراسی غربی هستند، کاهش داد.

از آن زمان، بازار سایبری تهاجمی اسرائیل با فشار گسترده‌ای مواجه شد، به طوری که فهرستی از شرکت‌ها از جمله «Nemsis»، کِلا (Kela)، «Magen» و «QuaDream»، که پس از خودداری اسرائیل از فروش نرم‌افزارهای جاسوسی خود به مراکش، فروشگاه خود را تعطیل کردند، تعطیل شدند. مشتری قبلی NSO اما پس از سوءاستفاده از پگاسوس (Pegasus) کنار کشید.

منابع تحقیقاتی اظهار داشتند که این موضوع به اسرائیلی‌هایی کمک کرد که خارج از مقررات اسرائیل کار می‌کردند؛

یک منبع ارشد اسرائیلی بخشی از یک شرکت معروف جاسوس‌افزار تهاجمی اسرائیلی در گفتکو با هاآرتص ادعا کرد که تصمیم برای افزودن شرکت‎های مستقر در اتحادیه اروپا به لیست سیاه ایالات متحده با تصمیم برای تحریم NSO و Candiru متفاوت است. این 2 شرکت تحت نظارت شدید اسرائیل و مقررات وزارت دفاع فعالیت می‌کردند. تصمیم برای قرار دادن آنها در لیست سیاه نتیجه معکوس داشت و در واقع اسرائیل را به سرکوب شرکت‌هایی که قبلاً تحت نظارت آنها بودند، سوق داد و در نتیجه باعث فرار مغزها شد.

وی خاطرنشان کرد : «آمریکایی‌ها با افزودن NSO و Candiru به لیست سیاه، مردم را تشویق کردند که خلاقانه فکر کنند و عملیات‌های خود را به خارج از اسرائیل منتقل کنند. این نیز مردم را به سمت Intellexa سوق داد که نظارتی ندارد. تصمیم برای تحریم آنها اکنون منطقی است و نشان می‌دهد که حتی اگر سعی کنید خارج از کشور فعالیت کنید، فرقی نمی‌کند که از یک بهشت مالیاتی باشد یا یک پناهگاه مقررات جاسوسی، ایالات متحده شما را پیدا و متوقف می‌کند.»

تحقیقات هاآرتص نشان داد که اینتلکسا تمام معاملاتی را که اسرائیل از آن امتناع کرده بود، مانند فروش تجهیزات نظارت دیجیتالی خود به کشورهایی مانند اوکراین، را انتخاب می‌کرد. همزمان، منابع پیشنهاد کردند که در کنار کشورهایی که زمانی شرکت‌های اسرائیلی در آن‌ها اجازه کار داشتند، مانند مکزیک، غنا، کلمبیا و یونان، شرکت‌های مرتبط با دیلیان نیز با مشتریانی در عربستان سعودی، عمان، مالزی، اندونزی و سری‌لانکا قرارداد بسته‌اند.

  • ۰۲/۰۴/۲۸

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">