ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

افشای نقش وودافون در انقلاب مصر

| دوشنبه, ۱۹ خرداد ۱۳۹۳، ۰۲:۰۹ ب.ظ | ۰ نظر

شرکت وودافون، یکی از بزرگترین اپراتورهای تلفن همراه جهان دامنه برخی از جاسوسی های دولت انگلیس و دهها کشور دیگر اروپایی، آسیایی و آفریقایی از مشترکان خدمات خود را افشا کرد.

به گزارش فارس به نقل از فاکس نیوز، این اپراتور اعتراف کرده که مقامات انگلیس و چند کشور دیگر از توانایی دسترسی مستقیم به شبکه مخابراتی وودافون برخوردار بوده و برای این کار نیازی به کسب اجازه از وودافون نداشته‌اند. این 29 کشور در سه قاره اروپا، آسیا و آفریقا قرار دارند. وودافون در تمامی این 29 کشور فعال بوده و به کاربران خدمات اینترنت، تلفن همراه و ... ارائه می دهد.

وودافون می گوید در تعدادی از این کشورها برای استراق سمع مکالمات همراه حتی احتیاجی به حکم دادگاه نبوده، اما حاضر نشده نام این کشورها را افشا نماید. در کشورهای یاد شده مقامات با استفاده از یک لینک مستقیم به طور دائمی و آنی قادر به جاسوسی از مشترکان خدمات تلفن همراه بوده‌اند.

اگر چه نام این شش کشور افشا نشده، اما در گزارش وودافون سرنخ‌هایی برای شناسایی آنها وجود دارد و به نظر می رسد قطر، آلبانی، مجارستان، مصر و ایرلند از جمله کشورهایی هستند که این تخلف تکان دهنده در آنها اتفاق افتاده است. همچنین انگلیس یا هند هم احتمالا در زمره کشورهای یاد شده بوده‌اند. تعداد درخواست های دریافت اطلاعات از سوی دولت‌های مختلف و برخی جزییات در این زمینه هم در گزارش مذکور درج شده است.

یکی از بخش های جالب این گزارش به همدستی اپراتور وودافون با دولت مصر در جریان انقلاب مردم این کشور برای سرنگونی حکومت حسنی مبارک برمی‌گردد. این اپراتور در آن زمان با ارسال انبوه پیام های تبلیغاتی در دفاع از حسنی مبارک برای مشترکان خود موافقت کرده بود، هر چند در این گزارش تصریح شده که وودافون چاره ای جز این کار نداشته است.

از جمله دیگر کشورهای مورد ذکر در این گزارش می‌توان به استرالیا، فیجی، آلمان، غنا، کنگو، لسوتو و.. اشاره کرد. البته در مورد سه کشور آخر دولت ها هرگز خواستار استفاده از فناوری استراق سمع نشده اند و این پدیده بیشتر مربوط به کشورهای غربی و توسعه یافته در اروپا، آسیا و آفریقا بوده است.

انتشار این گزارش تکان دهنده موجی از مخالفت های مدنی را در کشورهای مختلف به همراه داشته و گروه‌های مدافع حقوق مدنی خواستار پایان دادن به جاسوسی سایبری دولت ها و نهادهای اطلاعاتی وابسته به آنها شده‌اند.

  • ۹۳/۰۳/۱۹

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">