انتشار عکسهای خصوصی مردم به عنوان گمشده در سایت دیوار!
ظاهرا سایت تبلیغاتی پرحاشیه دیوار که سابقه درخشانی در انتشار آگهیهای عجیب دارد این بار شاهکاری تازه را رو کرده است.
کلی عکسهای تک نفره و تاسف برانگیزتر عکسهای خانوادگی به عنوان آگهی «گمشده» در بخش گمشدههای سایت دیوار، چند وقتی است هنرنمایی جدید این سایت را به رخ میکشد.
حرفهای یک شهروند که همین دیروز با ما تماس گرفت: «آقا یعنی چه که عکسهای زن و بچه مردم را به بهانه گمشده توی این سایت آگهی میکنند، کلی عکس از خانمها و حتی عکسهای خانوادگی رو گذاشتند که مثلا دوست قدیمی من هست و سال هاست از آنها خبری ندارم و اگر کسی صاحب این عکس را میشناسد به من خبر بدهد.
این خانمها شاید ازدواج کرده باشند. یعنی چه که توی یک فضای عمومی آگهی میشه؟! اصلا شاید یک شرخر باشد که دنبال صاحب چک میگردد و ...» این شهروند شماره پیام رسان من را میگیرد و چند نمونه از این آگهیها را که روزهای قبل در این سایت درج شده، برایم ارسال میکند. میگوید: «من چند نوبت برای برخی موارد از این آگهیها با سایت دیوار تماس گرفتم، تذکر دادم و آنها هم آن آگهیها را حذف کردند، چون احساس کردم صاحب این عکسها که آدمهای محترمی هستند حتما راضی نیستند عکس هایشان این طرف و آن طرف پخش شود...».
۱۰ میلیون مژدگانی برای یافتن یک زوج
پس از تماس این شهروند خودم لینک مربوط را در سایت دیوار چک میکنم، واقعا فاجعه است. در یکی از آگهیها، آگهی دهنده ۱۰ میلیون تومان برای یافتن گمشده خود که یک زن و شوهر هستند مژدگانی تعیین کرده است.
چندی قبل در همین صفحه انتشار آگهیهای جذب همخانه خانم مجرد برای آقا در سایت دیوار را گزارش کردیم و از نبود نظارت بر محتوای فضای مجازی گفتیم، اما ظاهرا این نبود نظارت نه تنها قرار نیست به سرانجام برسد بلکه در بسترهای دارای مجوز قانونی نیز در حال گسترش است. به طور قطع نظارت بر تولید کنندگان محتوای غیراخلاقی در فضای مجازی به ویژه در پیام رسانهای خارجی و شبکههای اجتماعی غیر بومی کار سادهای نیست، اما این پرسش مطرح است که آیا نظارت بر محتوای سایتهایی هم که مجوز دارند، امکان پذیر نیست؟
قانون چه میگوید؟
جالب این که قانون برای این موضوع پیش بینی شده است و این جا هم مثل خیلی موارد دیگر قانون وجوددارد، اما به آن عمل نمیشود. علی عابدینی وکیل پایه یک دادگستری درباره این آسیب گفته است: در فضای مجازی هم افشای اسرار و اطلاعات مردم به هر شیوهای مبنی بر سوءاستفاده از افراد جرم محسوب میشود و حتی در قانون جرایم رایانهای نیز به انتشار چت و حتی اسکرینشات گرفتن از اطلاعات افراد اشاره شده است.
انتشار بدون رضایت اطلاعات مردم
و جالبتر این که قانون تصریح کرده است: «فصل پنجم، ماده ۱۷ قانون جرایم رایانهای میگوید که هرکسی به وسیله سیستمهای رایانهای یا مخابراتی، صوت، تصویر یا فیلم خصوصی و خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایتش منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که به ضرر یا هتک حیثیت منجر شود به حبس از ۹۱ روز تا دو سال یا جزای نقدی از پنج تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد».
یک پرسش از دیوار
من فقط یک سوال از مسئولان سایت دیوار دارم؛ آیا شما خودتان حاضرید فردی، عکسی از اعضای خانواده تان را به عنوان گمشده و به بهانه یافتن دوست قدیمی در فضای عمومی منتشر کند؟
منبع:خراسان