ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

دبیر همایش هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات فارسی زبانان گفت: برگزاری این همایش با هدف راه‌اندازی مجمع راهبردی اینترنت فارسی زبانان، ۴۰۰ هزار دلار هزینه در پی خواهد داشت.

به گزارش تسنیم، کاظم آیت‌الهی در نشست خبری رویداد "هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات فارسی زبانان" و اجلاس بین‌المللی "اینترنت، پیشران توسعه اقتصادی" با اشاره به اینکه چنین رویدادی توانمندی‌های کشور در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را ارزیابی می‌کند، اظهار کرد: به دلیل نبود انسجام در حوزه ICT، برگزاری چنین همایشی می‌تواند پتانسیل‌سنجی‌های لازم در این زمینه را انجام دهد و چشم‌انداز فعالیت‌ها را معنا بخشد.

وی با اشاره به اینکه در خلال این همایش نشست‌های تخصصی برگزار می‌شود، درباره محورهای این نشست‌ها گفت: امنیت و حقوق اینترنت، نقش دولت در توسعه اینترنت، روندهای تکنولوژی، محتوای فارسی، وضعیت ایران بعد از لغو تحریم، انتظارات جوانان و برخی دیگر از موضوعات از سرفصل‌های تعریف شده برای این همایش هستند.

او افزود: برگزاری دومین نشست "persianIGF"(انجمن راهبری اینترنت پارسی زبانان) و "انجمن فناوری اطلاعات و ارتباطات اکو" نیز در زمان برگزاری این همایش دیده شده است.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با اشاره به اینکه مخاطبان این همایش فعالان و علاقه‌مندان حوزه ICT، دانشگاهیان و صاحبان ایده هستند، عنوان کرد: بیش از 100 مهمان خارجی دعوت شده‌اند که 50 نفر از آنان همچون چند وزیر ICT منطقه، رییس آیکان و "وینتون سرف" (پدر اینترنت) به عنوان سخنران اصلی خواهند بود.
*هزینه همایش 400 هزار دلار پیش‌بینی شده است*

سهیل مظلوم دبیر این همایش هم که در نشست حضور داشت، درباره هدف اصلی از برگزاری این همایش با توجه به اینکه دیدگاه‌های اقتصادی در کنار محتوای علمی-پژوهشی دیده شده است، به سوال تسـنیم این چنین جواب داد: دنیای کنونی دنیای چند ذی‌نفعی است و تنها به بخش خصوصی و نهادهای مدنی مربوط نمی‌شود و لذا همه بخش‌ها باید حضور داشته باشند.

وی افزود: زمانیکه رئیس جمهور خواستار توسعه زبان فارسی در اینترنت است، باید به فکر راهکاری عملی باشیم؛ ما در این زمینه اولین گام را برداشتیم تا با دعوت از کشورهای هم‌زبان همچون افغانستان و تاجیکستان بتوانیم مجمع راهبردی اینترنت فارسی زبانان را راه‌اندازی کنیم.

او همچنین با اشاره به اینکه گمان می‌کنیم در دولت کنونی توجه به ICT بیش از پیش است، درباره هزینه‌های این رویداد بین‌المللی گفت: با توجه به اینکه میهمانان خارجی برای این همایش در نظر گرفته شده‌اند، برآورد هزینه برگزاری حدود 400 هزار دلار است که علی‌رغم نهاد انتفاعی نبودن سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، بخشی از این هزینه‌ها از طریق ثبت‌نام، اسپانسرینگ و نمایشگاه جانبی جبران می‌شود.

رویداد "هفته فناوری اطلاعات و ارتباطات فارسی زبانان" و اجلاس بین‌المللی "اینترنت، پیشران توسعه اقتصادی" با همکاری سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور و انجمن تشکل‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشورهای عرب (اجمع) در روزهای 8 و 9 شهریور ماه پیش و رو در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی تهران برگزار می‌شود.

مجمع راهبری اینترنت پارسی زبانان به دنبال چیست؟

تفکر اولیه راه‌اندازی"انجمن راهبری اینترنت پارسی زبانان" توسط تعدادی از علاقه‌مندان و فعالان این حوزه در سال ۹۲ شکل گرفت.

به گزارش تسنیم، تفکر اولیه راه‌اندازی "انجمن راهبری اینترنت پارسی زبانان" یا PersianIGF به عنوان یکی از مجامع محلی و منطقه‌ای IGF (مجمع راهبری اینترنت) با محوریت تمرکز بر جامعه فارسی زبانان، توسط تعدادی از علاقه‌مندان و فعالان این حوزه در اواسط سال 1392 شکل گرفت.

مبنای این تصمیم احساس نیازی بود که به فعال‌تر شدن فارسی زبانان در نشست‌های مربوط به IGF و آیکان، احساس می‌شد.

شکل‌گیری نشست‌های IGF آن هم به صورت سالانه به تدریج نیاز به راه‌اندازی مجامع محلی و منطقه‌ای (IGF (Regional and local IGFs را مطرح نمود و از همان ابتدا گروه‌ها و سازمان‌های مختلف اقدام به راه‌اندازی مدل‌های کوچک‌تر IGF در سطح منطقه‌ای، کشوری و حتی محلی کردند.

هدف از تشکیل این مجامع محلی و منطقه‌ای IGF، تسهیل گفت‌وگو میان ذی‌نفعان در سطوح پایین‌تر به منظور تهیه خوراک مورد نیاز برای نشست‌های اصلی IGF بوده است.
برخی وظایف IGF:

وظایف مجمع راهبری اینترنت بر اساس مستندات اجلاس 72 از جامعه اطلاعاتی تونس به شرح زیر است:
مذاکره بر سر خط مشی‌های عمومی مرتبط با عناصر اصلی راهبری اینترنت به منظور تداوم، امنیت، ثبات و گسترش اینترنت

تسهیل مباحثه بین سازمان‌هایی که با خط مشی‌های عمومی بین‌المللی در خصوص اینترنت و مباحث مرتبط با آن در ارتباط هستند و نیز مسائلی که هیچ سازمان خاصی عهده‌دار انجام آن نیست.

ارتباط با سازمان‌های دولتی و سایر مؤسس‌ها در خصوص قلمرو اجرایی آن‌ها

تسهیل مبادله اطلاعات و استفاده کامل از تجربیات علمی، آکادمیک و فنی کشورها

درخواست از تمامی کشورها برای ارائه راهکارها و ابزاری برای شتاب بخشیدن به دسترسی به شبکه و ایجاد امکان استفاده از اینترنت در کشورهای در حال توسعه

تقویت به‌کارگیری فعالان در ساز و کار فعلی یا آینده راهبری اینترنت، به ویژه کسانی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند.

تشخیص مباحث جدید و جلب توجه سایر سازمان‌ها و حتی مردم و در صورت لزوم ارائه توصیه‌ها و راه‌کارهای لازم

مشارکت در ایجاد ظرفیت برای راهبری اینترنت در کشورهای در حال توسعه

ارزیابی و پیشبرد مستمر اصول WSIS در فرآیند راهبری اینترنت

بحث در خصوص منابع حیاتی اینترنت

کمک به یافتن راه حل‌هایی درباره مسائل ناشی از استفاده نادرست از اینترنت

انتشار فعالیت‌های انجام گرفته
توجه به موارد فوق به علاوه در نظر گرفتن این واقعیت که مباحث مربوط به راهبری اینترنت در مقطع زمانی کنونی وارد حساس‌ترین مرحله خود شده است، مشاهده فعالیت بسیار جدی کشورهای دیگر (برزیل، کشورهای عرب، کشورهای شرق آسیا و ...) در این خصوص از یک سو و تغییرات بزرگی که در مدل فعلی مدیریت اینترنت توسط موسسه آیکان (سازمانی که مدیریت منابع اصلی اینترنت را در حال حاضر بر عهده دارد) با هدف توسعه بسیار سریع اینترنت به نحویکه وضعیت کنونی را به نوعی تثبیت کرده و هرگونه تغییر در آن را نیازمند هزینه‌های گزاف برای کشورها و دولت‌ها نماید و عملا امکان تغییر را از همه سلب کند، باعث شکل‌گیری تفکر ایجاد اولین مجمع راهبری اینترنت برای فارسی زبانان با عنوان "انجمن راهبری اینترنت پارسی زبانان" شد.

در حقیقت شکل‌گیری PersianIGF پاسخی به نیاز نادیده گرفته شده ذی‌نفعان اینترنتی فارسی زبانان برای دسترسی بهتر به منابع اطلاعاتی مربوط و متعاقب آن نقش آفرینی بیشتر در عرصه مباحثاتی است که در سطح جهانی در زمینه آینده حاکمیت اینترنت در جریان و به مراحل حساس خود نزدیک می‌شود.

  • ۹۳/۰۴/۲۰

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">