اهداف پنهان سفر مدیرعامل ترکسل به تهران
اپراتور ترکسل ترکیه که به دلایل امنیتی و با هوشیاری مجلس هفتم شورای اسلامی از مزایده اپراتور دوم ارتباطی ایران در سال ۸۴ کنار گذاشته شده بود، بار دیگر در آستانه حضور در بازار مخابرات کشورمان قرار گرفته است.
بر اساس این گزارش، ترزی اوغلو مدیر عامل شرکت ترکسل که هفته گذشته به بهانه شرکت در همایش ایران کانکت 2016 به تهران سفر کرده بود، با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس شرکت زیر ساخت و همچنین مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار دیدار و گفتگو کرده است.
گفته می شود یکی از فعالان حوزه مخابرات و ای تی که نزدیک به نهاد ریاست جمهوری است، نقش دلال ترکسل برای حضور در بازار ایران را ایفا می کند.
به گزارش نسیم اگر چه رسانه های دولتی کوشیدند اهداف پشت پرده سفر مدیرعامل ترکسل به تهران را در پس اعلام آمادگی وی برای انتقال سرورهای نرم افزار BIP پنهان کنند اما گزارش های موجود حاکی از توافقاتی برای حضور مجدد این اپراتور ترکی در قالب اپراتور مجازی تلفن همراه است و به همین منظور قرار است ترزی اوغلو در ماه آینده میلادی بار دیگر به تهران سفر کند.
این درحالی است که سیاست خارجی غیرسازنده ترکیه در منطقه خاورمیانه و پشتیبانی سیاستمداران این کشور از داعش روابط محور مقاومت منطقه با آنکارا را به سردی و بی اعتمادی کشیده است.
این دومین تلاش ترکسل برای ورود به بازار ایران است. در سال 84 نیز علی رغم تلاش دولت اصلاحات برای واگذاری اپراتور دوم تلفن همراه به ترکسل، مخالفت نهادهای امنیتی نظام با حضور آن در کشورمان است باعث شد مجلس هفتم شورای اسلامی مانع از اجرای قرارداد ضد امنیتی دولت وقت با این اپراتور ترک شود.
پاسخ وزیر ارتباطات: ترکسل در صورت رعایت مقررات، مشکلی برای حضور در ایران ندارد
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات حاشیه سازی برای حضور ترکسل در ایران را بی اساس دانست و گفت: ترکسل با توجه به زمینه های مختلف همکاری ما با ترکیه و با رعایت قوانین می تواند در کشور فعالیت داشته باشد.
به گزارش ایرنا، برخی سامانه های خبری در روزهای اخیر با یادآوری کنار گذاشته شدن ترکسل از مزایده اپراتور دوم ارتباطی ایران در سال 84 از تلاش این شرکت برای حضور مجدد در بازار مخابرات کشور خبر داده اند.
بر اساس گزارش این رسانه ها، ترزی اوغلو مدیر عامل شرکت ترکسل چند هفته پیش به بهانه شرکت در همایش ایران کانکت 2016 به تهران سفر کرده و در جریان این سفر با برخی مسئولان از جمله وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت ارتباطات زیر ساخت و همچنین مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار دیدار داشته است.
در همین ارتباط محمود واعظی روز دوشنبه در پاسخ به ایرنا ادامه داد: ترکسل با توجه به نزدیکی دو کشور ایران و ترکیه به یکدیگر و همکاری در زمینه های مختلف، بهتر است در ایران فعالیت داشته باشد.
عضو کابیه دولت یازدهم عنوان کرد: ترکسل نیز مانند دیگر شرکت هایی که اکنون در فضای جدید برای مذاکره با بخش خصوصی اقدام می کنند، باید چارچوب های مذاکره با طرف های ایرانی و نیز قوانین ایران را رعایت کند.
واعظی با یادآوری روابط نزدیک ایران با ترکیه نسبت به دیگر کشورها خاطر نشان کرد: حجم روابط ما با ترکیه اکنون بیش از 12 میلیارد دلار در سال برآورد می شود و همه بخش ها با ترکیه همکاری و روابط گسترده دارند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: از نظر من ترکسل نیز مانند شرکت های دیگر است و چرا نباید با آن کار کرد.
ترکسل یک شرکت مخابرات ترکیه ای است که نخستین ارائه دهنده سرویس تلفن همراه در این کشور به شمار می رود؛ این شرکت در سال 84 به عنوان اپراتور دوم تلفن همراه در ایران انتخاب شده بود اما به دلیل مخالفت برخی نهادها از جمله مجلس شورای اسلامی (دوره هفتم) کنار گذاشته شد.