ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

ITanalyze

تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران :: Iran IT analysis and news

  عبارت مورد جستجو
تحلیل وضعیت فناوری اطلاعات در ایران

اگرهای توقف یک پروژه در زمان بهره‌برداری

| شنبه, ۲۶ بهمن ۱۳۹۲، ۰۲:۰۱ ب.ظ | ۰ نظر

موبنا - امید همراه – سازمان صدا و سیما با همکاری شرکت مخابرات ایران از سال 88 سرگرم سرمایه‌گذاری روی پروژه‌ای بودند که بر اساس اهداف مندرج در برنامه پنجم توسعه، تلویزیون کابلی باید تا پایان این برنامه در کشور راه اندازی شود که با توجه به اقدامات صورت گرفته پیش بینی می شود این امر تا سال چهارم برنامه پنجم توسعه محقق و بیش از 7 میلیون نفر در کشور مشترک تلویزیون کابلی شوند.

اگرچه هنوز به رقم مشارکت و سرمایه‌گذاری دو شرکت مخابرات ایران و سازمان صدا و سیما اشاره‌ای نشده اما به هر تقدیر پروژه‌ای که در اهداف برنامه پنجم کشور از آن نام برده می‌شود در زمره پروژه‌های مهم و احتمالا پر هزینه تلقی می‌شود.

اما این پروژه کشوری درست در آستانه بهره‌برداری به دستور رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی متوقف شد و از صدا و سیما خواسته شد برای کسب مجوزهای لازم به شورای عالی فضای مجازی و رگولاتوری مراجعه شود.

در جدیدترین واکنش به این تصمیم مدیرعامل شرکت سروش رسانه به عنوان ارائه دهنده خدمات تلویزیون تعاملی در کشور گفت: زمان ثبت نام برای دریافت تلویزیون اینترنتی بعد از هماهنگی با سازمانهای مربوطه اعلام می شود.

پرسشی که در مورد این پروژه رسانه‌ای نشده به شکل و جزییات مجوز و قراردادهای اجرای پروژه تلویزیون تعاملی باز می‌گردد. به هر تقدیر دو نهاد صدا و سیما و مخابرات بر اساس علایق تجاری خود و بدون پیش‌بینی مجوزهای لازم وارد اجرای این پروژه نشده‌اند. که اگر چنین بوده باشد و این دو نهاد خودخواسته وارد یک پروژه تکلیفی برنامه پنجم توسعه شده باشند، دست به ریسک بزرگی زده و سرمایه خود را به خطر انداخته‌اند.

اگرچه در زمان استارت این پروژه شورایی به نام شورای عالی فضای مجازی وجود خارجی نداشت که رییس رگولاتوری آدرس این شورا را به مجریان تلویزیون تعاملی می‌دهد.

حالا این موضوع با پیچیدگی و پرسش‌هایی مواجه است. از جمله آنکه آیا شورای عالی فضای مجازی می‌تواند یا باید به تمام پروژه‌های سابق کشور ورود کند؟ در صورت مثبت بودن پاسخ این سوال چنانچه شورای مذکور فرضا با طرحی مخالفت کرده و کلیت آن را ملغی کند تکلیف مجریان چیست؟

رگولاتوری نیز باید در این خصوص پاسخگو باشد که اگر زمانی مجوزی در گذشته صادر شده باشد و حالا که کار به اتمام رسیده قصد تجدید نظر در مجوز را داشته باشد، اعتبار تمام مجوزها زیر سوال می‌رود.

شاید اقدام اخیر رگولاتوری در جبران کاستن 300 میلیاردتومان از بودجه وزارت ارتباطات به نفع صدا و سیما باشد، اما به هر حال شاید باید نهادهای بالا دست به مسایلی از این دست ورود پیدا کنند که این امر به صلاح کشور و طرفین این ماجراها نیست.

  • ۹۲/۱۱/۲۶

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">