ایجاد آزمایشگاه کیفیتسنجی سرویسهای بومی
جزئیات خدمات و فعالیتهای مهم آزمایشگاه ارزیابی خدمات وب (وب آزما) از سوی پژوهشکده فناوری اطلاعات مرکز تحقیقات مخابرات ایران اعلام شد. در این آزمایشگاه خدمات بومی کیفیت سنجی می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به گسترش روزافزون خدمات بومی ارائه شده در فضای مجازی و اهمیت ارزیابی، کیفیت سنجی و رتبه بندی این خدمات با هدف ارتقاء توانمندیهای آنها و نیز ضرورت شناخت نقاط ضعف و قوت هریک در مقایسه با دیگران و نیز رقبای خارجی، آزمایشگاه «ارزیابی و اعتبارسنجی خدمات وب» در پژوهشکده فناوری اطلاعات پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات (مرکز تحقیقات مخابرات) راه اندازی شد.
هدف گذاری اصلی «وب آزما»، توسعه همگام و هماهنگ با خدمات بومی وب بوده است به گونهای که امکان ارزیابی و کیفیت سنجی دستاوردها و خروجیهای این خدمات همزمان با توسعه آنها در آزمایشگاه امکانپذیر باشد.
از جمله فعالیتها و خدمات مهم «وب آزما» از زمان تأسیس عبارت است از:
ایجاد و توسعه بستر ارزیابی خدمات وب (از جمله جویشگرهای متنی، تصویری و مستندات علمی، خدمات جستجو و تحلیل خبر، خدمات جستجوی نقشه، مترجمهای ماشینی، ایمیل و ... )
ایجاد بستر ارزیابی ابزارهای پردازش زبان فارسی (از جمله ابزارهای تشخیص موجودیت اسمی و مرجع گزینی)
ارائه گزارشات دوره ای ارزیابی خدمات مذکور در مقایسه با یکدیگر و همچنین در مقایسه با خدمات مشابه خارجی به همراه تحلیل نقاط ضعف و قوت هر یک از خدمات
ارائه گزارشات مربوط به میزان کاربری (تعداد کاربران، درصد کاربران ماندگار و ...) و تخمین سهم بازار خدمات مختلف
ذائقه سنجی و تشخیص میزان اقبال کاربران خدمات مختلف
بررسی و تحلیل گستره استفاده از خدمات وب داخلی و خارجی
ارائه بستر مربوط به سیر زمانی پرسوجوهای کاربران خدمات جویش
توسعه بستر جمع سپاری (این بستر، با در اختیار داشتن بیش از ۴۰۰ عضو فعال، امکان انجام فعالیتهایی را که نیاز به خرد جمعی دارند، فراهم می سازد.
در حال حاضر با اجرای پروژه «توسعه آزمایشگاه ارزیابی خدمات وب (وب آزما)» نتایج این آزمایشگاه در سایت webazma.itrc.ac.ir قابل رویت است